De Game of the Year-nominatie van Rik: Octopath Traveler II

  • Special

  • 9 dec 23 om 12:00

  • Rik

  • 1

De Game of the Year-verkiezing is weer in aantocht en Rik nomineert… Octopath Traveler II!

Ook dit jaar leggen we de Game of the Year helemaal in handen van jullie, de community. Om je op te warmen voor het stemmen laat de redactie de beste en meest prominente Switch-titels van 2023 de revue passeren tijdens de stemperiode. Vandaag is het tijd voor de GotY-nominatie van onze ‘achtvoudige pixel-avonturier’: Rik!

Octopath Traveler II

Trouwe lezers van N1-UP weten dat sommige redacteuren (hoi Mitch!) wat zuiniger zijn dan ikzelf als het om reviewcijfers gaat, maar een 9,7 verdien je bij mij ook echt niet zo maar! In mijn review noemde ik Octopath Traveler II al ‘simpelweg een must-play binnen het genre.’ Een gedurfde uitspraak waar ik bijna een jaar later nog steeds achter sta. Octopath Traveler II pakte alles wat de gemoderniseerde HD-2D games én de legendarische JPRG’s van weleer zo goed maakte, en mixte die ingrediënten tot een uniek geheel. Zelfs onze Kitty, die van tevoren nog twijfelde of dit wel haar type game was, genoot met volle teugen van dit avontuur. Als jij nog twijfelt of games met de klassieke JRPG-stijl binnen jouw smaak vallen, dan is Octopath Traveler II de game om uit te proberen! Beter en toegankelijker ga je ze niet vinden.

Van het Aziatische samurai-rijk Ku tot het Wilde Westen, Parijs of Venetië: Octopath Traveler II is een wereldreis op zakformaat!

Een modern meesterwerk

Met magistrale muziek, prachtige pixel-omgevingen, sublieme scenario’s voor alle acht de hoofdpersonages en een wijdse levende wereld kun je uren verdwalen in het continent Solistia. Juist omdat het hoofdverhaal is opgebroken in acht individuele verhalen, is Octopath Traveler II vele malen beter te behappen voor wie terugschrikt van games die tientallen uren van je tijd in beslag nemen. Octopath II voelt niet aan als een marathon, maar als ontelbare sprintjes (hoofdstukken) van drie tot vier uur per stuk. Al die hoofdstukken eindigen overigens weer op een uitnodigende cliffhanger, waardoor je steeds verder het spel wordt ingetrokken.

Een waardige Game of the Year?

Het komt niet vaak voor dat games zo veel zaken (nagenoeg) perfect uitvoeren, laat staan dat ze na 50 uur nog steeds vers blijven aanvoelen. Er is slechts één echt kritiekpuntje op Octopath Traveler II: net als in het eerste deel lijkt de directe samenhang tussen de acht verhalen te ontbreken. In een zinderende finale, die juist door het vele foreshadowing verspreid over tientallen uren even impactvol aanvoelt als de slotaflevering van die ene tv-serie die je jarenlang volgde, blijkt alles echter toch nog bij elkaar te komen. Dat deze verwevenheid zo’n 60 uur op zich laat wachten is het enige smetje op het blazoen van Octopath Traveler II. Maar laat dat jou vooral niet tegenhouden het spel uit te proberen. De kans is groot dat Octopath Traveler II terecht komt in het lijstje met de beste games van de jaren ’20, maar het hoort sowieso thuis in het lijstje met de beste games van 2023.

Heb jij al gestemd voor de N1-UP Game of the Year? Op 31 december maken we de N1-UP Game of the Year 2023 bekend!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Moonglow Bay Nintendo Switch screenshot baai start

0

Review Moonglow Bay - Een rustig visavontuur

13-04-2024

2

Kitty

Wat speel je dit weekend? [9 december]

2

Special Wat speel je dit weekend? [9 december]

09-12-2023

3

Erik

Vang Dialga & Palkia in Tera Raid-event Scarlet & Violet

5

Nieuws Vang Dialga & Palkia in Tera Raid-event Scarlet & Violet

09-12-2023

1

Coen

Discussieer met ons mee! 1

Selan

9 dec 23 om 18:40

#12346‍

2627 XP | 480 comments

Fenomenale game! Wat een topper. Het is ook trouwens belachelijk crimineel dat de soundtrack niet genomineerd was bij de Game Awards. Een van de beste RPG’s ooit!