De beste multiplayer-spellen voor de SNES Mini

  • Special

  • 28 sep 17 om 12:00

  • Icelos

  • 0

Samen spelen is een van de leukste elementen van gamen. Daarom hebben we de afgelopen weken uitgebreid samen gespeeld met de Nintendo Classic Mini: Super NES. Gelukkig is dat direct bij aanschaf mogelijk aangezien de console met twee controllers geleverd wordt. Deze zware taak hebben we met alle plezier op ons genomen om vervolgens de leukste en beste multiplayer-titels van de miniscule console op een rijtje te zetten. Lees mee!

 

1. Super Mario Kart

Zonder enige twijfel zien we in Super Mario Kart de beste multiplayer-titel voor de SNES. Deze eenvoudige doch verslavende racegame heeft de tand des tijd prima overleefd. Het spel speelt en oogt, ook al is het 2D, nog altijd geweldig. Neem het samen op tegen zes computergestuurde tegenstanders in een race tegen de klok. Deze allereerste Mario Kart-game ooit legt op een perfecte manier het skelet van de franchise neer. Speel een potje Grand Prix of neem het enkel en alleen tegen elkaar op in een Versus Match. Zelfs de iconische Battle Modus zit erin, hoewel deze ondertussen niet echt meer relevant is. Super Mario Kart is nog altijd een hoogtepunt in de Mario Kart-reeks.

2. Secret of Mana

Een van de meest uitgebreide spellen op de Nintendo Classic Mini: Super NES is Secret of Mana. Is dit je allereerste speelsessie met de game? Dan ben je zeker nog een uur of dertig zoet met het epische avontuur. Let wel, wil je dit avontuur met twee man spelen, dan moet je het begin van de game wel in je eentje hebben gespeeld. Dankzij de gemakkelijke Quick Save-functie is dat gelukkig zo gebeurd. Ga samen met een vriend door kerkers, verzamel betere outfits en wapens, verdien goud door het halen van missies en ga op avontuur in een wereld die eeuwenoude technologie als magie bestempelt. Het spel gebruikt daarbij realtime-gevechten in plaats van het toentertijd alom geaccepteerde turn-based vechten. Wilde je altijd al een goede co-operatieve RPG-titel spelen? Dan is dit absoluut een aanrader.

3. Kirby Super Star

Deze game is vrijwel identiek aan de recentelijk aangekondigde Kirby-titel. Je kunt vijanden opslokken en tot leven brengen als je buddy. Deze compagnon kan vervolgens ook veranderen in “Speler 2”, net zoals in Kirby: Star Allies. In deze platformer is samenwerken cruciaal, bijna net zo cruciaal als elkaar tegenwerken. Kirby Super Star is een hilarische platformer met iconische momenten uit de Kirby-serie. Daarbij kent het spel ontzettend veel vaardigheden voor Kirby om over te nemen. Al met al een zeer uitdagende en vermakelijke titel; zeker wanneer je de volledige game met twee personen uitspeelt.

4. Street Fighter II Turbo: Hyper Fighting

Als je het liever rechtstreeks tegen een vriend opneemt, dan is Street Fighter II zeker iets voor jou. In deze 2D-fighter gaat het volledig om combo’s maken, klappen ontwijken en uiteindelijk je tegenstander de baas zijn. Kies uit een dozijn personages met ieder eigen knoppencombinaties, unieke hitboxen en movepools. Ik bedoel, tegenwoordig verwachten we niets minder voor een fightinggame, maar twintig jaar geleden was dat zeker niet vanzelfsprekend. De titel is na al die tijd nog altijd even vermakelijk en competitief, wat het nog altijd tot een geweldige multiplayergame maakt.

Like dit bericht:

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes krijgt opties om graphics aan te passen

1

Nieuws Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes krijgt opties om graphics aan te passen

30-05-2024

1

Erik

Deze tien games willen wij zien op de Nintendo Classic Mini: Nintendo 64

1

Special Deze tien games willen wij zien op de Nintendo Classic Mini: Nintendo 64

30-09-2017

1

Dyon

Nintendo Classic Mini: Super NES

0

Special Nintendo Classic Mini: Super NES

27-09-2017

0

Icelos

Reageer als eerste!