Deze tien games willen wij zien op de Nintendo Classic Mini: Nintendo 64

  • Special

  • 30 sep 17 om 16:26

  • Dyon

  • 1

Nu de Nintendo Classic Mini: Super NES in de schappen ligt, kunnen we alweer uitkijken naar de volgende geldmachine van Nintendo. Met het succes van de (S)NES Classic lijkt het ons niet meer dan logisch dat er een Classic Edition van de Nintendo 64 aankomt. De indrukwekkende bibliotheek van Nintendo’s eerste 3D-console laat veel keuze. Deze tien spelletjes zouden wij graag terugzien op de klassieke Nintendo 64-editie.

Paper Mario

De originele Paper Mario-game kende zijn release in de nadagen van de Nintendo 64. De game volgde de Super Mario RPG spiritueel op en legde de basis voor een van de beste spellen voor de Nintendo Gamecube: Paper Mario & The Thousand Year Door. Omdat de game in de nadagen van de console uitkwam heeft dit spel nooit genoeg bekendheid gekregen en mede daarom moet dit spel naar de Nintendo 64 Classic komen!

Banjoo Kazooie + Tooie

Dromen mag altijd. 3D-platformers Banjo Kazooie + Tooie voor de Nintendo 64 waren zeer populair. Een non-lineaire wereld zoals Super Mario 64, talloze geheimen en leuke dialogen: deze game had zomaar van Nintendo zelf kunnen wezen, ware het niet dat RARE eind jaren negentig geweldige videospellen kon maken. Helaas is RARE tegenwoordig van eigendom van Microsoft. We kunnen nu alleen maar bidden dat deze titels naar de Nintendo 64 Classic komen.

Conker’s Bad Fur Day

Conker’s Bad Fur Day kent dezelfde geschiedenis als Banjoo Kazooie + Tooie; de kans dat deze game naar de Nintendo 64 Classic komt is nagenoeg nihil. Toch hopen we dat ook deze platformer erop komt. Het spel zelf is eigenlijk een a-typische game voor een Nintendo-console en focuste zich meer op het volwassen publiek. Zo is de game redelijk duister en bevat het harde dialogen. Zelfs als Nintendo een deal weet te sluiten met RARE, dan nog lijkt ons de kans klein dat deze game naar de Nintendo 64 Classic komt. We hopen echter van wel.

Goldeneye

“Eén van de beste schietspellen ooit gemaakt”, zeggen mensen met een nostalgische bril op. Hoewel dat wat overdreven is, bood Goldeneye een fantastische single- én multiplayer-ervaring, ongekend voor het jaar 1997. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de fantastische graphics en de geweldige soundtrack. Ook de multiplayer bood genoeg extra’s met bijvoorbeeld de Golden Gun-modus en iconische speelbare personages zoals Oddjob en Jaws. We willen hem spelen op de 64, de Nintendo Classic Mini 64.

Pokémon Snap

Deze fotografiegame is een van de beste en meest originele Pokémon spin-offs ooit gemaakt. In een autootje zitten, met je camera op zoek om zoveel mogelijk Pokémon vast te leggen. Behalve de originele invalshoek speelden Nintendo en The Pokémon Company goed in op de hype die eind jaren negentig heerste. Waarom deze game nog steeds geen vervolg heeft gekregen, is ons een raadsel. Des te meer een reden om de game opnieuw te kunnen spelen.

Super Smash Bros.

Vergeet Melee, Brawl en de recente edities voor de Nintendo 3DS en Wii U. Met deze titel begon het allemaal: de originele Super Smash Bros. voor de Nintendo 64. Deze game heeft geen verdere uitleg nodig. Dit is dé multiplayertitel waarvoor je de Nintendo 64 Classic aanschaft. Dat er ‘maar’ twaalf speelbare personages en negen stages in zitten mag de pret niet drukken: dit is de oorsprong!

Donkey Kong 64

In december van dit jaar wordt deze game volwassen, want onze favoriete aap werd in 1999 driedimensionaal. Het verbaast ons nog steeds dat dit avonturenspel geen vervolg of remake heeft gekregen. RARE heeft ook dit spel ontwikkeld en het lijkt daardoor erg op Banjo Kazooie. Wij willen Nintendo’s bekendste aap weer eens in een 3D-platformer bewonderen in plaats van de tweedimensionale Country-reeks.

F-Zero X

F-Zero X was als tweede in de reeks de eerste 3D F-Zero. Het opmerkelijke aan deze game was vooral de grafische teleurstelling. Dit deed Nintendo bewust om de game stabiel op 60 frames per seconde te laten draaien. Dat zou de spelervaring alleen maar verbeteren gezien de snelheid van de vliegtuigen. Wij willen weer graag rondvliegen in Mute City!

Kirby 64: The Crystal Shards

Kirby bestaat dit jaar 25 jaar! Voor 2018 staat er weer een nieuwe game van de roze blob gepland voor de Nintendo Switch. Behalve dat wij het graag willen, is het daarom ook nog eens slim van Nintendo om Kirby 64 op de Nintendo 64 Classic te zetten. In Kirby 64: The Crystal Shards kon je verschillende power ups combineren, en dat willen we dolgraag weer spelen in HD.

Mario Party

Welk deel maakt ons niet zo veel uit. Het opnieuw spelen van één van de originele Mario Party-delen voor de Nintendo 64 is automatisch al een feestje waard. Deze titel misstaat zeker niet als multiplayer-titel bij een eventuele Nintendo 64 Classic. Met veel verschillende minigames behoren deze Mario Party-titels tot de crème de la crème uit deze franchise.

Bijzondere vermeldingen

Logischerwijs komen spellen als The Legend of Zelda: Ocarina of Time, Majora’s Mask, Star Fox 64, Mario Kart 64 en Super Mario 64 wel in de line-up van een eventuele Nintendo 64 Classic. Dat we deze games dan niet speciaal benoemen betekent dus niet dat we ze zijn vergeten. De games hebben echter al vaak een vervolg gekregen of zijn heruitgebracht, waardoor ze niet prominent op onze lijst staan.

Welke games mis jij op deze lijst? Laat het weten in de comments!

Like dit bericht:

Recente artikelen

Soulslike game Another Crab’s Treasure in april naar Switch

0

Nieuws Soulslike game Another Crab's Treasure in april naar Switch

22-02-2024

2

Dennis

NBA 2K18

0

Review NBA 2K18

02-10-2017

0

Icelos

De beste multiplayer-spellen voor de SNES Mini

0

Special De beste multiplayer-spellen voor de SNES Mini

28-09-2017

1

Icelos

Discussieer met ons mee! 1

Maurice

11 jul 21 om 23:34

#572‍

2511 XP | 184 comments

Mijn lijstje is als volgt:

Super Mario 64, Mario Kart 64, The Legend of Zelda: Ocarina of Time, The Legend of Zelda: Majora's Mask, Star Fox 64, F-Zero X, Mario Party 2, Paper Mario, Pokémon Snap en Super Smash Bros.