Let’s Switch things up

  • Column

  • 21 jan 17 om 12:31

  • Icelos

  • 0

Als we denken aan Nintendo dan denken we meestal aan alle goede dingen die het bedrijf voor de game-industrie heeft gedaan. Nintendo is de fabrikant die nooit stil heeft gezeten, die te allen tijde bezig is geweest met revolutionair naar games te kijken. Nooit heeft Nintendo gedacht; laten we een super krachtige console maken die verder niets nieuws kan. Nee, The Big N is altijd innovatief aan het denken. De Nintendo Switch past perfect in deze filosofie en daar moeten we zeer blij mee zijn.

Switch

De game-industrie lijkt statischer dan ooit. De Xbox One verkoopt belachelijk slecht, de PlayStation 4 is een veredelde PlayStation 3, die weer een veredelde PlayStation 2 is. De verkopen van alle apparaten gaan achteruit in vergelijking met hun voorgangers en waarom is dat? Omdat de Xbox One en PlayStation 4 niets te bieden hebben op first person shooters en een enkele adventure-titel na. Ja, je hebt enkele niche titels die je een uitstap bieden naar iets anders, maar revolutionair is het allemaal allerminst.

FUN

Nintendo gaat niet concurreren met Sony of Microsoft en dat is in mijn optiek een zeer goede aanpak voor het bedrijf. Nintendo is niet van de kracht van een console of de specificaties die het apparaat moeten dragen. Nintendo kijkt niet naar graphics en of alles er realistisch uit kan zien. Maar waarom doen ze dat eigenlijk niet? Omdat het voor Nintendo niet gaat om hoe een game eruit ziet, maar of het spelen leuk is. Iedere generatie brengt Nintendo iets gimmicky naar buiten waarbij zij denken; “Dit is leuk, dit zorgt voor de nodige fun”. Is dat niet wat een gameconsole moet zijn? Een nieuwe manier om plezier en rust te geven aan je drukke bestaan. Een uitweg van je realisme naar het romantische.

reality is for losers

Toch krijgen ze iedere generatie weer kritiek over zich heen. Zelfs de Wii werd zeer slecht ontvangen eer het in de winkels lag. Iedereen maakte het apparaat belachelijk, van de naam tot de bewegingsbesturing. Het bleek uiteindelijk de beste console voor Nintendo ooit. Mensen wilden dat Nintendo weer terug ging naar de NES-periode, maar ze schijnen zich niet te beseffen dat de NES juist één enorme gimmick was. Van twee spelers tot een Directional-Pad (D-pad), het waren geen aspecten van gamen die algemeen geaccepteerd werden. Sinds de allereerste console heeft Nintendo gekeken naar elementen die hen leuk leken, aspecten die de game-ervaring ten goede kwamen.

Revolution

Met de Nintendo Switch probeert Nintendo de volgende stap te zetten en een nieuwe standaard te maken. Het maakt gebruik van de Joy-Cons en zoals Nintendo zelf al mooi wist te vertellen, hiermee verdeel je de ‘joy’ door simpelweg er eentje te geven aan een vriend. Een console die standaard twee controllers heeft, iets wat we niet eerder hebben gezien. Daarbij maken de Joy-Cons gebruik van het geheel nieuwe HD Rumble. Iets wat gamen veel interessanter maakt. Speel maar eens een shooter zonder Rumble en het spel voelt meteen een stuk minder “echt” aan. Een geheel nieuwe manier van Rumble, dat ervoor zorgt dat je alles nog realistischer gaat beleven, lijkt me onwijs gaaf. Ik kan niet wachten op een horror-game die daar optimaal gebruik van maakt. Dit kan voor third party-ontwikkelaars reden zijn nog iets langer te wachten. De ervaring van HD Rumble is zo specifiek, dat het wat tijd kost om dit goed in je game te verwerken. Als het dan goed werkt, verbetert het de kwaliteit van een spel significant!

Switch JoyCon

Een groot kritiekpunt dat de Nintendo Switch krijgt is de prijs van het apparaat, maar daar kan ik met mijn pet niet bij. De hybride console is zowel een handheld als een thuisconsole. Het feit dat je ieder spel on-the-go kunt spelen, is een enorm vooruitstrevend idee. The Legend of Zelda: Breath of the Wild hoef je in principe nooit neer te leggen, maar kun je gewoon meenemen op vakantie. Tel daar de nieuwe camera, de HD Rumble en het feit dat je twee controllers hebt bij op en ik denk dat je een zeer eerlijke prijs hebt. Mensen die erover klagen, zeker in contrast met dat de specificaties te laag zitten, snappen niet dat waarde in meerdere elementen zit. Als je nog huilt om third party-support, hebben we hier een heel mooie column die je uit die droom zal helpen.

I’m loving it

De Nintendo Switch gaat een succes worden. Er zijn veel haters op het moment en dat snap ik enigszins wel, er waren ook haters bij de Wii en zelfs bij de Nintendo DS. Nintendo doet het lekker op zijn eigen manier en dat vind ik juist zo geweldig aan het bedrijf. Er ligt geen focus op graphics, die wat mij betreft veel te overgewaardeerd zijn, maar juist op manieren om fun te beleven. Dat is wat Nintendo goed kan en altijd goed doet. Ik ben enorm benieuwd naar hoe ontwikkelaars HD Rumble gaan gebruiken en in wat voor spellen die het beste tot zijn recht komt. Ik kan alleen maar met een glimlach kijken iedere keer als ik naar de Nintendo Switch kijk, want man o man, wat gaat Nintendo deze generatie toeslaan. Dit is wat ik van Nintendo wilde, dit is wat Nintendo zo goed kan en dit is de nieuwe generatie aan gamen. De toekomst. We zijn er allemaal bij en onthouden dit moment goed. Wacht maar tot de haters zelf de Nintendo Switch in huis halen. Ik zie een zeer positieve toekomst tegemoet en met mij miljoenen anderen. Laat het succes van de Nintendo Switch maar komen.

Like dit bericht:

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Vang Swampert in Tera Raid-event Pokémon Scarlet & Violet

0

Nieuws Vang Swampert in Tera Raid-event Pokémon Scarlet & Violet

27-05-2024

1

Erik

N1ntendo.nl Stream: Wii Say Goodbye 2 U met Smash-toernooi en meer!

0

Livestream N1ntendo.nl Stream: Wii Say Goodbye 2 U met Smash-toernooi en meer!

22-01-2017

0

Redactie

Mario Kart 8 Deluxe

0

Hands-on Mario Kart 8 Deluxe

20-01-2017

1

Daan

Reageer als eerste!