Mario Kart 8 Deluxe

  • Hands-on

  • 20 jan 17 om 13:00

  • Daan

  • 0

Mario Kart 8 is een prima deel in de langlopende racereeks van Nintendo: niet bepaald mijn favoriet, maar erg vermakelijk. De banen waren spectaculair en speelden erg fijn. Nu, een tijdje na de originele uitgave, heeft Nintendo besloten een nieuwe versie van het spel uit te brengen genaamd Mario Kart 8 Deluxe. Deze versie brengt de game met alle DLC uit en voegt nog wat extra toeters en bellen toe!

Tijdens het Nintendo Switch-evenement kregen we vier verschillende racebanen en twee nieuwe Battle Mode-maps voorgeschoteld. Vooral de handheld-modus stond centraal hier. We speelden Hyrule Castle, Animal Crossing, Yoshi Circuit en Baby Park op het kleine scherm. Het zag er fantastisch uit op dit kleinere scherm! De tracks en het design kwamen levendig en plezant over. De besturing hielp hiermee: die is exact zoals je je herinnert. Misschien voelt het wel wat anders met de Joy-Cons.

Het grootste minpunt: deze versie van Mario Kart 8 geeft ons geen nieuwe tracks. Mensen met de Wii U-versie en die alle DLC in bezet hebben, hebben iets nieuws nodig. De nieuwe characters en auto-onderdelen maken een mooie start, aangezien King Boo en de Inklings hun debuut maken op de Nintendo Switch. De kleine animaties voor de Inklings zijn vooral heel tof. Als je een sprong maakt, veranderen ze ofwel in een inktvis of pakken ze hun verfkanon. Daarnaast keren er oude items terug en maken nieuwe items hun debuut. Maar het gebrek aan nieuwe tracks is wel jammer.

De grootste verandering komt echter in de vorm van een Battle Mode, die op het televisiescherm werd getoond. Hiervoor gebruikten we Joy-Cons in een speciaal stuur, dat goed aanvoelde. Beide klassieke modes – Bob-omb Blast en Balloon Battle – kwamen langs. Ze spelen precies zoals je je herinnert met het extra voordeel niet in teams te hoeven spelen. Je speelt namelijk alleen, voor je eigen glorie, tot de tijd verloopt. Mooi om de terugkeer van deze modi te zien, ook al duurde het even!

Twee stages kwamen langs. Allereerst de SNES Battle Course 1: een ‘old school’ map met wegen, sprongen en gevaar achter elke hoek. Dit was perfect voor Bob-omb Blast omdat je bommen naar de andere kant kon gooien en je tegenstander zo werkelijk kon verrassen. De nieuwe map was Splatoon’s Urchin Underpass. Veel sprongen, grote open ruimtes om items in te gooien en scherpe gangen maakten dat je op je hoede moest blijven. Dit kan potentieel een van de beste toevoegingen zijn, want het heeft alles wat een battle map sterk maakt. Daarnaast past het erg goed bij het idee van een Balloon Battle waar een oplettend oog essentieel is.

Voorlopige conclusie

Mario Kart 8 Deluxe is meer Mario Kart 8. Dat hoeft niet slecht te zijn, omdat je alle content op een plek hebt – zoals nieuwe characters en een gloednieuwe battle modus. Toch blijft het jammer dat het spel geen nieuwe tracks bevat, wat de originele game juist zo goed maakte.

Like dit bericht:

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Ontdek Luigi's Mansion 2 HD in nieuwe overzichtstrailer

2

Media Ontdek Luigi's Mansion 2 HD in nieuwe overzichtstrailer

21-06-2024

2

Erik

Let’s Switch things up

0

Column Let’s Switch things up

21-01-2017

0

Icelos

Splatoon 2

0

Hands-on Splatoon 2

17-01-2017

0

Daan

Reageer als eerste!