5 Nintendo Switch-geruchten waar we massaal instonken

  • Special

  • 10 jun 21 om 12:00

  • Erik

  • 0

Het internet was er zeker van. Gerenommeerde media als Bloomberg rapporteerden er zelfs over: de Nintendo Switch Pro bestaat en zou nog voor de E3 aangekondigd worden. Nou, mooi niet dus. We zijn bijna twee weken later en we hebben geen enkel kruimeltje nieuws gekregen van Nintendo. Weg hypetrain. Maar dit is zeker niet de eerste keer dat we er met z’n allen massaal instonken. Wat dacht je van…

1. Microsoft brengt GamePass naar Nintendo Switch

Dit is misschien wel het heetste gerucht van de afgelopen twee jaar – en hij blijft anno 2021 maar opduiken. In februari 2019 kwam een bizar uitgebreid en gedetailleerd gerucht naar buiten dat Microsoft en Nintendo dikke vriendjes zouden worden. Het meest sappige hieraan was dat xCloud (en dus GamePass) vóór het einde van dat jaar beschikbaar gemaakt zou worden voor de Nintendo Switch met meer dan 100 Xbox-titels speelbaar.

Nou, kwamen wij mooi van een koude kermis thuis. Want dit is uiteindelijk nooit gebeurd. Toch is het engste aan dit gerucht dat het ten dele wel waar blijkt te zijn. Zo sprak het al over een release van Ori and the Blind Forest en Cuphead op de Nintendo Switch – zaken die later daadwerkelijk gebeurden. Zouden we dan toch ooit…?

2. Retro werkt aan een racegame van Star Fox

Anno 2018 wist niemand waar Retro Studios mee bezig was. De Switch-port van Donkey Kong: Tropical Freeze was net klaar en Bandai Namco werkte (toen nog) aan Metroid Prime 4. Toen kwam er ineens een opmerkelijk verhaal naar boven: Retro werkte aan een racegame genaamd Star Fox Grand Prix. Volgens het gerucht zou dit een soort Diddy Kong Racing worden, met een soort avontuurmodus in een grote HUB-wereld – afgetopt met eindbaasgevechten. Er was zelfs al een logo in omloop en betrouwbare spellenwebsites als Kotaku, Eurogamer en N1ntendo.nl geloofden dat het wel waar moest zijn.

Nou, mooi niet dus. In 2023 kwam na onderzoek van DidYouKnowGaming officieel naar buiten dat het spel een hoax was – ondanks de wereldwijde aandacht die het had gegenereerd. Het bleek een sterk staaltje vakmanschap van diverse leakers.

 

3. Pokémon Sun & Moon krijgen derde versie voor Nintendo Switch

Ah, de periode vlak voor de release van de Nintendo Switch was een mooie voor de geruchtenmolen. Eén van de meest hardnekkige was het bestaan van Pokémon Stars, de gelauwerde Nintendo Switch-versie van Pokémon Sun en Moon. Het stond in contact met de Nintendo 3DS-versies én kende extra beestjes. Als bonus bewijsstuk gooiden ze een HD-versie van de schattige Pikipek in de mix – die door Game Freak zelf was getoond in een trailer. Volgens Eurogamer was Pokémon Stars al vergevorderd en moest het eind 2017 uitkomen.

Eind 2017 kwamen er inderdaad derde versies van Pokémon Sun & Moon uit… maar dan exclusief voor de Nintendo 3DS. Oh, en ze heetten simpelweg Ultra Sun & Ultra Moon. Dit stopte de geruchtenmolen echter niet – want dan moesten die versies wel naar de Nintendo Switch komen, toch?

Bron afbeelding: Pokémon GO Hub

4. Nintendo Switch ontvangt GameCube Virtual Console

In december 2016 wist men het zeker: de Virtual Console maakt zijn rentree op de Nintendo Switch. Oh, en niet zomaar: ditmaal wordt ook de Nintendo GameCube ondersteund. De eerste drie spellen die erop uit moesten komen? Super Mario Sunshine, Luigi’s Mansion én Super Smash Bros. Melee. Daarnaast was Nintendo volgens de geruchtenmolen druk bezig om het originele Animal Crossing naar de Nintendo Switch te brengen én waren ze aan het werk om de GameCube-adapter draaiende te krijgen op hun aankomende console.

Nou, dat laatste is waar – maar de rest is (helaas?) klinkklare onzin gebleken. Nintendo is zeker in de wereld van klassieke games gestapt, maar via een totaal nieuw systeem én met vooralsnog enkel NES- en Super Nintendo-spellen.

5. Nintendo brengt Beyond Good & Evil 2 exclusief naar de Nintendo Switch

Oh, Beyond Good & Evil. Wat was je leuk, maar tegelijkertijd zo weinig geliefd bij het grote publiek. Maar toch hoopten we stiekem op een vervolg. Het was dan eigenlijk ook best logisch dat we maart 2016 lazen dat Beyond Good & Evil 2 exclusief naar de Nintendo Switch (toen: NX) kwam – met financiering van Nintendo. Nintendo hielp wel vaker noodlijdende franchises uit de brand, zoals Bayonetta 2. Daarnaast pasten het verhaal van fotografe Jade, het kleurrijke koddige uiterlijk en de Zelda-achtige gameplay perfect op een Nintendo-console. Toch?

Een jaar later werd er inderdaad een vervolg op Beyond Good & Evil aangekondigd. Maar de Nintendo Switch? Die lijkt vooralsnog buiten spel gezet. Om over Nintendo’s betrokkenheid nog maar te zwijgen. Jammer hoor.

Bonus: Deze geruchten bleken wél waar te zijn

Wat me nog het meest opviel, was hoe vaak hardnekkige geruchten uiteindelijk ook waar bleken te zijn! Ik neem je mee door een aantal smeuïge voor de Nintendo Switch:

  • Ubisoft komt met een cross-over van Rabbids & Mario (Jep! Mario + Rabbids: Kingdom Battle)
  • Koei Tecmo werkt aan nieuwe Warriors-game in een Nintendo-sausje (dit bleek Fire Emblem Warriors te zijn)
  • Nintendo komt later in 2017 met Nintendo Classic Mini: SNES Edition (dat kwamen ze zeker)
  • Oorspronkelijke Dark Souls onderweg naar de Nintendo Switch (Dark Souls: Remastered kwam een jaar later uit)
  • New Super Mario Bros. U baant zich een weg naar Nintendo Switch (inmiddels kunnen we allemaal genieten van New Super Mario Bros. U Deluxe)

En dit was nog maar het topje van de ijsberg (zowel van uitgekomen als niet-uitgekomen geruchten)! Wil je jezelf nog een beetje ophypen, tik dan vooral eens ‘gerucht’ in onder ons Archief-kopje. Dan zie je nog veel meer wilde nieuwtjes van de afgelopen jaren.

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Kamiya wil nog steeds Okami 2 en Viewtiful Joe 3 maken

1

Nieuws Kamiya wil nog steeds Okami 2 en Viewtiful Joe 3 maken

21-07-2024

1

Dreon

Aonuma hint naar mogelijke co-op in The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2

1

Nieuws Aonuma hint naar mogelijke co-op in The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2

13-06-2021

1

Erik

Leisure Suit Larry: Wet Dreams Dry Twice – lekker overal aanzitten

0

Review Leisure Suit Larry: Wet Dreams Dry Twice - lekker overal aanzitten

10-06-2021

0

Jeroen

Reageer als eerste!