Leisure Suit Larry: Wet Dreams Dry Twice - lekker overal aanzitten

  • Review

  • 10 jun 21 om 11:00

  • Jeroen

  • 0

Larry Laffer is weer terug in een nieuw vunzig avontuur op de Nintendo Switch. Ik heb vroeger veel van deze serie gespeeld, toen het genre point-and-click nog hoogtij vierde op de pc. Een nieuw deel in deze serie, dat net zoals het vorige spel een onvervalst Larry-avontuur biedt? Dat klinkt me als muziek in de oren, dus tijd om onze oversekste vriend een handje te helpen!

Dirty old man

De term ‘oversekst’ lijkt Larry Laffer op het lijf geschreven. Deze man van middelbare leeftijd, compleet met een pak en zonnebril die rechtstreeks uit de jaren ’80 lijken te komen, doet de hele tijd niets anders dan toespelingen maken naar elke vrouw die hij tegenkomt. In het vorige deel had hij ineens te maken met moderne technologie, zoals hippe telefoons en dating-apps. Nu zou je denken dat de insteek misschien is veranderd, maar niets is minder waar: ook in Wet Dreams Dry Twice help je Larry op zijn zoektocht naar vrouwelijk schoon. Het is overigens niet nodig om het vorige deel gespeeld te hebben: ze lopen in elkaar over en in het begin wordt het verhaal van de voorganger nog even kort uit de doeken gedaan. Larry is gestrand op Cancun, en wordt daar uitgehuwelijkt. Prima voor hem, zou je zeggen. Maar, wat is nu het geval: zijn grote liefde Faith blijkt nog te leven. Hij dumpt zijn kersverse echtgenote en gaat naar haar op zoek.

Schuine grappen

Zoals altijd zo is in point-and-click-spellen is het tempo niet hoog, en moet je rustig aan de boel verkennen. Je komt in een omgeving terecht en je onderzoekt alles. Elk schilderijtje, elke lade en ook elk stukje papier moet bekeken worden. Overal kan een aanwijzing staan, of een object waarmee je verder kan in het verhaal. Sommige objecten kun je wat mee, met anderen weer niet, maar feit is dat je af en toe flink wat objecten in je rugzak hebt. De charme van de oude point-and-click games was dat je zelf helemaal moest uitzoeken wat je met die dingen moest doen, en op zulke momenten kun je flink vast komen te zitten. Ontwikkelaar CrazyBunch heeft hier eens over nagedacht. Ze hebben gezorgd voor blauwdrukken, waarmee je kunt zien hoe de benodigde objecten eruitzien. Op deze manier herken je ze makkelijker in de omgeving. Ook heeft Larry nu een takenlijst waardoor de boel wat overzichtelijker wordt. Dat is enorm handig voor mensen die vaak vast komen te zitten in deze games, maar voor die-hards is dit niet echt goed nieuws omdat het spel er wat te makkelijk door wordt.

De lol erin houden

Over hard gesproken: Larry maakt over alles iedereen wel eens een of andere hitsige opmerking. Dergelijke onderbroekenlol is tekenend voor de game, en eigenlijk ook de hele serie. Het is zo’n groot deel van de game dat je er niet onderuit komt, en de grappen worden na verloop van tijd echt wel een beetje muf. Voor mensen die het vorige deel gespeeld hebben is het zeker de moeite, omdat het verhaal doorloopt en vol zit met verwijzingen. Voor liefhebbers van de Larry-games is het ook zeker leuk, want die zijn helemaal gewend aan zijn stijl en obsceen gevoel voor humor. Nieuwkomers moeten misschien even goed nadenken, want de humor is niet voor iedereen. De vraag is of er een leuke game overeind blijft staan als je de ranzige grappen weghaalt. De meest quests hebben bar weinig om het lijf en later zijn sommige stukken best lastig. Het spel leunt net iets teveel op die humor.

Conclusie

Leisure Suit Larry: Wet Dreams Dry Twice is uniek. Uniek in de zin van dat ik zelf geen enkele andere game ken waarin (grappen over) seksualiteit zo belangrijk zijn. Je moet dit wel leuk vinden, want de game zit er van begin tot het einde vol mee. Ik kan zelf absoluut een leuke of sterke grap waarderen, maar er zijn zeker grenzen. Weet je om de humor heen te kijken of kan je deze juist op prijs stellen, ben je een point-and-click fanaat of heb je gewoon een poster van Larry Laffer boven je bed hangen: dan is deze game de moeite waard.

6

N1-score

  • + Takenlijst en blauwdrukken maakt het wat makkelijker
  • + Uniek in zijn soort
  • + Fijne nieuwe maar toch ouderwetse point-and-click
  • - Humor is soms te flauw en overdadig
  • - Voor sommigen iets te makkelijk door aanpassingen
  • - Veel puzzels en quests niet heel spannend

Like dit bericht:

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes krijgt opties om graphics aan te passen

1

Nieuws Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes krijgt opties om graphics aan te passen

30-05-2024

1

Erik

5 Nintendo Switch-geruchten waar we massaal instonken

0

Special 5 Nintendo Switch-geruchten waar we massaal instonken

10-06-2021

3

Erik

Woestijngebergte en donkere bossen in screenshots Mario Golf: Super Rush

0

Media Woestijngebergte en donkere bossen in screenshots Mario Golf: Super Rush

09-06-2021

0

Icelos

Reageer als eerste!