5 niet-te-missen RPG’s op de Nintendo Switch

  • Special

  • 29 jul 18 om 10:26

  • Erik

  • 0

Natuurlijk, elke beetje fan van RPG’s moet als de wiedeweerga Octopath Traveler in huis halen (hup hup!). Maar wat nou als je daarna nog trek hebt in meer? We got you covered! De Nintendo Switch kent gelukkig meer dan genoeg plezier voor fans van rollenspellen. Je hebt natuurlijk de vanzelfsprekende gegadigden als Xenoblade Chronicles 2 of The Elder Scrolls V: Skyrim, maar ook dieper in de bibliotheek van de Nintendo Switch liggen RPG-toppers begraven. Wij doken er vijf voor je op!

Golf Story

N1’s oordeel: 9,0
Het spelen van een potje golf klinkt nu niet meteen als de meest spannende vorm van entertainment. Maar wat nou als je op banen speelt waar een stel skeletten je constant opjagen? Of stel dat je je golfvaardigheden gebruikt om moorden en andere dubieuze zaken op te lossen? In Golf Story speel je namelijk niet zomaar een potje golf. Het is vooral een geweldig uitgewerkt rollenspel, waarin golf op hilarische wijze gebruikt wordt om je voort te stuwen in het verhaal. Bonuspuntje? Het golfen zelf zit ook verdomd sterk in elkaar. Dus vind je die sport stiekem wél spannend klinken, zit je hier ook meer dan goed!

Battle Chasers: Nightwar

N1’s oordeel: 9,2
Liefhebbers van ouderwetse RPG’s kunnen hun hart ophalen bij Battle Chasers: Nightware. Dit bijzonder schilderachtig ogende spelletje is gebaseerd op de Amerikaanse comic met dezelfde naam. Het vertelt het verhaal van de jonge Gully, die op zoek is naar haar vader. Echter gaat die zoektocht niet helemaal naar behoren, en zo beland je op een mysterieus eiland. Hier zijn er verschillende, heerlijk typische, groeperingen die jou het leven graag moeilijk maken. Aan jou en je hilarische (en prachtig getekende) metgezellen om ze middels het piekfijn uitgewerkte gevechtssysteem een kopje kleiner te maken. Zoals Patrick het in zijn recensie zegt: “Battle Chasers: Nightwar is een must-have voor iedere fan van turn-based RPG’s.”

West of Loathing

N1’s oordeel: 8,0
Oh, West of Loathing. Als je even een paar uur lekker onbezonnen én met een gigantische glimlach op je gezicht wilt spelen, dan is dit dé perfecte game. Hoewel het in de puurste definitie een RPG is, neemt het het gehele genre op de hak. Bekijk alleen al het screenshot hieronder. Zo’n artstyle valt toch moeilijk serieus te nemen? Gevechten win je door twee keer met je ogen te knipperen, voorwerpen vind je in de meest smerige plekken en er is geen enkele rode draad te bekennen. Iets met koeien die de wereld willen overnemen, of zoiets. Maar het kunnen ook clowns of satanische cultists zijn. Wie zal het zeggen? Maak je op voor een hilarische ervaring!

Darkest Dungeon

N1’s oordeel: 8,0
Darkest Dungeon is echt zo’n spelletje dat je op de PC voor je ziet. Het kent een diep uitgewerkt gevechtssysteem, een lekker volwassen middeleeuwse grafische stijl, een vrij hoge instapdrempel en het zit vol statistiekjes en menuutjes. Heerlijk voer voor die rotten die graag urenlang hun strategie bekokstoven. We mogen daarom van geluk spreken dat al dit duisters ook naar de Nintendo Switch is gekomen. Je bestuurt een team van huurlingen door allerlei donkere gangen, waar allerlei valstrikken, objecten én natuurlijk vijanden opduiken. Hoe meer licht er in je omgeving is, hoe gemakkelijker je ze de das om kunt doen. Echter grabbel je dan wel minder buit bij elkaar. Tja, de naam zegt het al: het meest waardevolle vind je in die diepste, meest duistere kerker!

I Am Setsuna

N1’s oordeel: 8,5
Het is een droevig verhaal, dat van Setsuna. Al honderden jaren worden er jonge meisjes gekozen als offer voor de monsters. En ditmaal is het haar beurt om geofferd te worden. Dit vormt de aanleiding tot een tragische reis door een grootse met sneeuw beklede wereld. I Am Setsuna haalt zijn inspiratie uit de hoogtijdagen van de JRPG. Juist, net als Octopath Traveler. Al is deze titel een stuk traditioneler en borduurt het qua gameplaymechanieken bijvoorbeeld voort op Chrono Trigger. Hoewel de titel je nooit écht uitdaagt, blijft het verhaal je boeien tot het einde. Is het lot van Setsuna echt onvermijdelijk?

Dit is natuurlijk nog maar het topje van de ijsberg. De Nintendo Switch kent nog veel meer rollenspellen, en er gaan ongetwijfeld nog een hele hoop komen. Heb jij daarom nog een spel dat je RPG-fans meer dan aanraadt? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Limited Run Games houdt op 20 juni ‘LRG3 2024’

0

Nieuws Limited Run Games houdt op 20 juni 'LRG3 2024'

12-06-2024

1

Rik

Mugsters

0

Review Mugsters

03-08-2018

0

Paul

Pocket Rumble

0

Review Pocket Rumble

26-07-2018

0

Daan

Reageer als eerste!