Shape of the World

De wereld is niet plat, maar ook geen bol. Nee, als het aan Shape of the World ligt, ziet de wereld eruit als een berg. Maar wel een ontzettend mooie berg. Allerlei kleurtjes, opvallende wezentjes en jij als onidentificeerbare identiteit bewonen deze mooie wereld. Voor een paar uurtjes hebben we de Aarde achter ons gelaten en voet gezet in het land van Shape of the World!

Shape of the World kun je het beste vergelijken met een game als Journey. Beide games overtuigen vooral met een prachtige wereld, die tegelijk minimale input van de speler vereist in termen van gameplay. In het geval van Shape of the World loop je door een fantasierijke wereld, telkens op zoek naar de volgende driehoekige poort. Door erdoorheen te lopen, komt er een heel nieuwe ‘laag’ over de wereld die het geheel weer anders inkleurt. Af en toe zoek je ook een groepje pilaren of andere lichtgevende voorwerpen op, waarmee je interacteert om een trap tevoorschijn te toveren. En zo beklim je langzaam maar zeker de prachtige, grootse berg van Shape of the World.

Hoe prachtig de wereld ook moge ogen, het haalt helaas nergens het niveau van een Journey. Waar Journey je écht mee op reis neemt, laat Shape of the World je toch net iets te vaak zoeken naar de volgende stap om verder te komen, wat de vaart uit het spelverloop haalt. Ook ontbreekt het aan de nodige non-verbale communicatie om hier echt een onvergetelijk avontuur van te maken. Door deze twee minpuntjes voelt Shape of the World iets te vaak aan als verdwaalde tech demo.

Desondanks vermaakt de fan van dergelijke games zich ongetwijfeld prima in Shape of the World. Zoals gezegd ziet de wereld er prachtig uit, wat de excellente soundtrack alleen maar meer onderstreept. Van het mysterieuze moeras tot het onheilspellende regenwoud; alle omgevingen zien er goed uit én klinken daardoor alleen nog maar beter. Enkel een kleine glitch hier en daar (vastzittende in een boom, genoodzaakt om het spel te herstarten) doet wat af aan de fantastische presentatie.

Conclusie

Fans van artistieke avonturengames komen met Shape of the World best aan hun trekken. De wereld ziet er prachtig uit, varieert genoeg en blijft boeien met een enorm sterke soundtrack. Jammer dat het soms iets te onduidelijk communiceert wat je nu moet doen, en daarnaast er weinig moeite voor doet om een non-verbaal verhaal te verduidelijken. Geen legendarische allure à la Journey voor Shape of the World dus, maar wel een prachtig, kleurrijk avontuur voor de liefhebbers.

7.5

N1-score

  • + Prachtige, gevarieerde wereld
  • + Enorm sterke soundtrack
  • + Fantastische presentatie
  • - Soms iets te onduidelijk
  • - Te weinig non-verbale verhaalcommunicatie

Like dit bericht:

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Ontdek Luigi's Mansion 2 HD in nieuwe overzichtstrailer

2

Media Ontdek Luigi's Mansion 2 HD in nieuwe overzichtstrailer

21-06-2024

2

Erik

Header Super Smash Bros Ultimate

0

Special Super Smash Bros. Ultimate: echo character-wishlist

20-06-2018

1

Ness

Shining Resonance Refrain

0

Preview Shining Resonance Refrain

19-06-2018

0

Redactie

Reageer als eerste!