Header Super Smash Bros Ultimate

Super Smash Bros. Ultimate: echo character-wishlist

  • Special

  • 20 jun 18 om 20:08

  • Ness

  • 0

E3 is gekomen en gegaan en bracht voor ons Nintendo-fans vooral enorm veel informatie over wat nu Super Smash Bros. Ultimate heet. Een van de grootste onthullingen tijdens de presentatie was natuurlijk dat élke speler terug zal keren naar deze iteratie. Een wat kleinere aankondiging was echter het bestaan van de zogenaamde echo characters: personages die praktisch dezelfde moveset hebben als een bestaand personage, maar met een ander uiterlijk. Toen Sakurai vertelde dat hij meteen zo’n echo character wilde onthullen, begonnen de tandwielen in mijn hoofd overuren te draaien: wie zou dat kunnen zijn? Uiteindelijk bleek dat ‘slechts’ Daisy te zijn, maar intussen heb ik wat andere potentiële echo characters kunnen bedenken!

Octoling
De Inklings komen naar Super Smash Bros. Ultimate! Het Inkling-meisje met het geflecteerde Smash-logo op haar oog is al snel iconisch geworden voor de nieuwe Smash. Wat mij echter bijna meteen opviel aan de Inklings is dat ze de originele Splatoon representeren: qua kapsel, kleren en zelfs voor de final smash gebruikt de squidkid de Killer Whale, een special uit Splatoon 1. Ik weet daarom wel zeker dat ook Splatoon 2 op de een of andere manier terug moet keren. Wellicht in de vorm van meer Inklings, maar dan met andere haarstijlen en misschien een Salmon Run-pakje als kostuum. In plaats daarvan zouden de Octolings misschien ook wel hun entree kunnen maken in deze nieuwe Smash-iteratie dankzij de Octo Expansion. We zullen zien!

Shadow
Het kan gebeuren! Wat ooit twee Super Smash Bros.-games lang een Assist Trophy was, kan zomaar een volwaardige vechter worden in Super Smash Bros. Ultimate. De Assist Trophy van Shadow is nog niet gespot in dit nieuwste spel en in plaats daarvan komt er een nieuwe Assist Trophy met een ander Sonic the Hedgehog-personage in de hoofdrol: Knuckles. Daarbij werd Sonic nota bene steeds verward met de wat duistere egel Shadow in Sonic Adventure 2, dus hem een echo character maken van Sonic is zeker geen gek idee. Krijgt Shadow in dit spel eindelijk een promotie?

Alolan Pokémon Trainer
Het staat in de sterren geschreven dat een Pokémon uit generatie zeven speelbaar zal zijn. Ikzelf zou gokken op een speelbare Decidueye. Maar na de terugkomst van de Pokémon Trainer uit Super Smash Bros. Brawl vroeg ik me af: wat als er een nieuwe Pokémon Trainer komt? Natuurlijk kan elke generatie Pokémon Trainer een potentiële echo character zijn, maar aangezien generatie 7 de meest recente is, leek dat me het meest logische (Pokémon uit generatie 8 zullen ze niet later toevoegen, toch?). Ik zie het al helemaal voor me: de bespeelbare trainer uit Alola met een Litten, Brionne en Decidueye in de nieuwste Smash!

Impa
Misschien een beetje een gekke wens, maar zou Impa geen perfecte echo character van Sheik zijn? Het zijn allebei personages uit de Sheikah-stam (nou ja, de ene doet in ieder geval alsof) en als Impa haar zwaard achterwegen laat, kan ze best Sheiks moveset overnemen. Daarbij komt Impa in meerdere The Legend of Zelda-spellen voor en zou daarom een goede aanwinst zijn om de serie meer te representeren.

Eervolle vermeldingen
Van nog wat andere personages durf ik met minder zekerheid te zeggen of ze echo characters kunnen zijn. Zo zou Dixie Kong een moveset gebaseerd op Diddy Kong kunnen krijgen, maar wellicht past een originele moveset waarbij ze met haar paardenstaart aanvalt misschien wel beter bij haar. Verder zijn er een paar personages die ik als echo character of, in een ideale wereld, als een alternatief kostuum zou willen zien: Yarn Yoshi, Detective Pikachu en Charlie en Britney (Pikmin 3). Helaas leven we niet in een ideale wereld en ik denk daarom eigenlijk dat we deze personages helemaal niet zullen zien. Tenslotte denk ik dat Dark Samus en Rex (Xenoblade Chronicles 2) ook wel goede potentiële echo characters zouden zijn, maar helaas weet ik te weinig over die series om echt iets te kunnen zeggen. Oh, en Waluigi zou trouwens echt geen goede echo character zijn, noch van Luigi noch van Wario. Als hij in Super Smash Bros. Ultimate komt, verdient hij eerder een eigen moveset.

Ik heb vast genoeg potentiële echo characters overgeslagen: wie zou jij nog graag terugzien in Super Smash Bros. Ultimate? Laat het weten in de reacties!

Like dit bericht:

Recente artikelen

Gerucht: Tales of Xillia mogelijk naar Nintendo Switch

0

Nieuws Gerucht: Tales of Xillia mogelijk naar Nintendo Switch

21-07-2024

1

Rik

Grab the Bottle

0

Review Grab the Bottle

21-06-2018

0

Redactie

Shape of the World

0

Review Shape of the World

20-06-2018

0

Redactie

Reageer als eerste!