Senran Kagura Reflexions

  • Review

  • 24 sep 18 om 00:00

  • Daan

  • 0

Het is makkelijk om de Senran Kagura games uit te lachen. Geloof me, dat heb ik ook vaak gedaan. Dat gezegd hebbende, de spellen op de Nintendo 3DS zijn uitstekende actiespellen. Daarnaast weten deze de seksuele intenties goed te verhullen, waardoor het allemaal nog dragelijk is. Wat zou er echter gebeuren als je de vermakelijke interacties tussen personages en interessante gameplay uit het spel haalt? Dan krijg je helemaal niks goeds, oftewel Senran Kagura Reflexions.

Bad touch

De verscheidene Senran Kagura spellen hebben aangedurfd om nieuwe genres aan te boren. Van rhythm tot aan heuse waterpistoolgevechten, alles passeerde de revue. Soms gooide je de dames in andere kostuums, tikte je ze aan en creëerde je een ongemakkelijke situatie. Zo’n gameplay is zorgwekkend, maar niet het einde van de wereld. Wat zou je ervan zeggen als je een gehele game krijgt met alleen maar ongemakkelijke situaties? In Reflexions ben jij een masseur en subtiel is het niet.

Je begeleidt Asuka, het hoofdpersonage uit de reeks, door verscheidene scenario’s. Het begint door over haar handen te aaien, waardoor ze zich in een droomomgeving begeeft. Hier heeft ze een bepaalde visie die jij moet helpen te verwezenlijken. De gameplay komt helaas op hetzelfde neer: je raakt haar lichaam op verscheidene manieren aan. Naast het aanraken van Asuka zul je haar bovenbenen moeten masseren op een langdradige manier. Er is een progressiebar die toont wat je te doen staat en wanneer het tijd is om te stoppen. Als het hoogtepunt is bereikt, dan krijg je een afsluitende scene om het scenario grondig af te ronden. Van prikkelende gameplay is totaal geen sprake. Niets wat je doet is uitdagend, interessant of zelfs aangenaam. Soms werken de motion controls in de Joy-Cons niet eens mee, wat tot veel frustratie kan leiden.

Senran Kagura Reflexions is geen bal aan. De charme van Senran Kagura is verloren gegaan door compleet onnodige onzin. Asuka is een aangenaam personage in de normale games, maar hier voelt ze aan als een generieke anime-dame. Ook van een verhaal is nauwelijks sprake, want het spel kent maar vijf scenario’s. Ja, je vliegt erdoorheen in een maximum tijdsbestek van 90 minuten. Daarna word je verplicht downloadable content aan te schaffen om meer uit Reflexions te halen. Waarom je dat überhaupt zou willen is mijn grootste vraag. Nou ja, mijn vervolgvraag zou zijn: waarom heb je het ook in vredesnaam gekocht? Wil je nou een game spelen of een verkapte tech demo?

Visueel gezien ziet Senran Kagura Reflexions er prima uit. Het zit zelfs op hetzelfde niveau als de PlayStation 4-spellen, wat zeker een pluim verdient. Nu moet ik ook zeggen dat er weinig content is om te renderen, maar goed, soms moet je iets positiefs kunnen zeggen. HD Rumble, de feature waarmee Reflexions oorspronkelijk verkocht is aan zijn gebruikers, is beneden alle peil. Er is totaal geen slim gebruik van gemaakt en lijkt te veel op normale rumble mogelijkheden.

Conclusie

Senran Kagura Reflexions is niet echt een spel. Het is een verpakte tech demo die je voor €9.99 kunt downloaden in de Nintendo eShop. Reflexions kent niet het over-de-top gehalte van de reeks, waardoor er ook niet bepaald om te lachen valt. Daarnaast is de gameplay niet aantrekkelijk en is Asuka veranderd in een generiek anime-meisje. Gelukkig heb je in een uur het einde in zicht, waardoor je snel betere spellen op kunt gaan pakken. Zelfs voor de echte Senran Kagura fan is dit het kopen niet waard.

3

N1-score

  • + Visueel ziet het er goed uit
  • + Gelukkig is het kort
  • - Totaal geen charme
  • - Een verkapte techdemo
  • - Geen sterk gebruik van HD Rumble
  • - Bestuurt aardig 'mwah'

Like dit bericht:

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Column: Hoe Breath of the Wild nieuw leven in Skyward Sword blies

3

Column Hoe Breath of the Wild nieuw leven blies in Skyward Sword

16-07-2024

2

Erik

Labyrinth of Refrain: Coven of Dusk

0

Review Labyrinth of Refrain: Coven of Dusk

24-09-2018

1

Erik

Valkyria Chronicles 4

0

Review Valkyria Chronicles 4

20-09-2018

1

Daan

Reageer als eerste!