Pokémon Sword + Shield: The Isle of Armor

  • Review

  • 26 jun 20 om 17:00

  • Erik

  • 0

The Isle of Armor is in feite een grote primeur voor de Pokémon-franchise: voor het eerst in diens geschiedenis krijgen we geen tweede versie, maar DLC! Dit betekent dat we voor een paar uurtjes extra content niet nogmaals het hoofdspel hoeven te doorploegen, maar dat we er direct heen kunnen (wel eerst The Wild Area ontgrendelen!). Dit resulteert in een bijzonder leuk uitstapje naar een nieuwe wereld, maar stiekem hoopte ik wel op ietsje meer.

Belangrijk om te weten: The Isle of Armor is de eerste van twee DLC-stukjes. Het tweede deel, The Crown Tundra, verschijnt deze herfst. Je kunt ze enkel als een geheel kopen in de Nintendo eShop, voor €29,99. Let hierbij goed op dat je de DLC koopt die matcht bij jouw versie van Pokémon Sword & Shield! Pro-tip: via het menu kom je direct bij de juiste uit!

Master Dojo

De hoofdqueeste in The Island of Armor draait om de Master Dojo, waar jij door een misverstand ineens een student van bent. Daarom moet je diverse Trials tot een goed einde brengen, om uiteindelijk de mysterieuze Pokémon Kubfu te bevrienden. Je sprint bijvoorbeeld achter de supersnelle Slowpoke van Dojo Master Mustard aan of gaat op zoek naar wel heel bijzondere Paddenstoelen. Eerlijk is eerlijk: het heeft niet zoveel om het lijf. Zeker als je al talloze Pokémon-spellen hebt gespeeld, zijn de verhaalopbouw en de verschillende personages een beetje voorspelbaar. Al is Mustard door zijn Street Fighter- en Dragon Ball-vibes wel super cool.

Het hoogtepunt in je queeste is zonder meer The Tower of Darkness of The Tower of Waters, waarin jij en Kubfu tezamen vijf gevechten moeten trotseren. Afhankelijk van je gekozen toren, krijgt het zakmonster een andere evolutie. Ga jij voor zijn krachtige, duistere kant of gebruik je de kracht van water om een extra snelle aanval uit te kunnen voeren? Tip: je moet Kubfu gebruiken tijdens gevechten. Wil je ‘m dus competitief inzetten, is het eerst verstandig om van tevoren zijn EV’s te maxen!

Alolan Diglett

Hoewel ik het alleen al super leuk vind dat ik meer dan honderd nieuwe oude beestjes heb om te verzamelen, bekruipt me toch een beetje het gevoel dat het allemaal een beetje karig is. De hoofdqueeste is in pak ‘m beet een uurtje of twee uit te spelen, en vervolgens is het vooral verkennen geblazen. Houd je ogen goed geopend: wie weet zie je ondertussen de haartjes van een Alolan Diglett. Hoe meer je hiervan verzamelt, hoe meer toffe Alolan Pokémon je verzamelt!

Competitieve Pokémon-spelers worden na het voltooien getrakteerd op een leuk extraatje: Restricted Sparring. Een soort mini-Battle Tower waarin je met teams van drie Pokémon met (belangrijk!) hetzelfde type vecht. Aan jou om voor alle achttien typen een streak van vijf battles te completeren! Ook zijn zij ongetwijfeld in hun nopjes met al die nieuwe beestjes én aanvallen, die een hoop nieuwe strategieën mogelijk maken. Voor de gemiddelde Pokémon-fan is The Isle of Armor echter niet meer dan een alleraardigst tussendoortje.

Conclusie

Pokémon’s eerste trip richting DLC zorgt voor een veelzijdige wereld met meer dan honderd schattige nieuwe oude Pokémon. De gevarieerde omgevingen van The Isle of Armor zijn werkelijk een genot om te doorploegen en laten me reikhalzend uitkijken naar wat Game Freak straks nog meer voor ons in petto heeft. Dat gezegd hebbende: de daadwerkelijke hoofdqueeste is vrij karig en biedt weinig leuke verrassingen voor de gemiddelde Pokémon-fan. Dit maakt The Isle of Armor tot een heerlijk vakantieoord, maar wel eentje waarbij je het na een paar uurtjes al gezien hebt.

7

N1-score

  • + Om elk hoekje een nieuwe Pokémon
  • + Eiland is een grote, gevarieerde Wild Area
  • + Competitieve spelers kunnen hun hart ophalen
  • - Te karig voor gemiddelde fan
  • - Bied nauwelijks leuke verrassingen

Like dit bericht:

Recente artikelen

Wat speel je dit weekend? [24 februari] 

2

Special Wat speel je dit weekend? [24 februari] 

24-02-2024

2

Erik

The Coma 2: Vicious Sisters

0

Review The Coma 2: Vicious Sisters

30-06-2020

0

Dre

Duke Nukem 3D: 20th anniversary World Tour

0

Review Duke Nukem 3D: 20th anniversary World Tour

26-06-2020

0

Dyon

Reageer als eerste!