The Coma 2: Vicious Sisters

  • Review

  • 30 jun 20 om 10:57

  • Dre

  • 0

Mina Park is een student op het Koreaanse Sehwa High. Na een drukke dag op school gebeuren er een aantal dingen waardoor ze op school in slaap is gevallen. Terwijl ze rondneust op school, komt ze er al snel achter dat er iets flink mis is. Er hangt een grimmige sfeer, alles is donker en het lijkt wel alsof iedereen verdwenen is. Al vlug vindt Mina lijken van studenten en het blijkt dat ze in een wereld van chaos is beland. Nu is het aan jou om Mina te laten overleven in deze nachtmerrie…

Overleven is het enige waar je aan moet denken
In The Coma 2: Vicious Sisters ben je beland in een nachtmerrie. In deze nachtmerrie is het de bedoeling dat jij de weg naar buiten zoekt en deze heelhuids bereikt. Natuurlijk zijn de wegen die jij moet nemen versperd en moet je hier en daar op zoek naar sleutels, keycards en andere materialen om de wegen vrij te maken voor jouw ontsnapping. Ondertussen word je ook nog eens achtervolgd door verschillende enge monsters die jou allemaal (letterlijk) een kopje kleiner willen maken. Het is dan ook belangrijk om, tijdens het verkennen van je lekker sinistere omgeving, te zoeken naar verstopplekken.

Je kunt je verstoppen in verschillende hokjes, kastjes en tafels. Wanneer de gruwelijke wezens achter je aan zitten, moet je ook nog eens kalm zien te blijven op je verstopplek. Dit doe je met quick-time events: jij moet binnen een korte tijd de knoppen die op je scherm verschijnen indrukken. Dit simpele concept werkt bijna altijd prima. Helaas werkt het niet altijd: Wanneer een monster achter je aan zit, vindt hij je soms nog wanneer je je verstopt hebt. Je wordt dan geslagen terwijl je de quick-time events krijgt en je sterft dan. Dit kan, wanneer je je spel al een tijdje niet hebt opgeslagen, heel irritant zijn. Het dwong me dus ook om het spel vaker op te slaan dan ik zelf eigenlijk wilde.

Waarom ben ik hier beland?
The Coma 2: Vicious Sisters weet een grimmige atmosfeer neer te zetten, de omgeving is donker en je hebt alleen een aansteker om je omgeving te verlichten. Dit resulteert erin dat je maar een klein beetje licht hebt en op het puntje van je stoel zit. Wanneer jij je aansteker aan hebt staan, zien de monsters je nog sneller. Het is dus van belang dat je deze aansteker dus gebruikt wanneer je denkt dat je veilig bent.

Ook het verhaal van het spel is erg interessant. Je komt rustig aan steeds meer te weten over de coma waar je je in bevindt. Het spel laat je een aantal vragen stellen die rustig aan worden beantwoord. Ook vind je hier en daar wat gescheurde bladzijdes, die steeds meer prijsgeven over het achtergrondverhaal. De teksten zijn interessant en goed geschreven, al heeft de vertaler hier en daar wel een (vertaal)foutje gemaakt. Dit is jammer, gezien het een port is van de pc-versie. Je zou denken dat de ontwikkelaars juist nu de tijd zouden nemen om deze kleine foutjes er toch nog even uit te halen.

Grafisch en geluid
The Coma 2: Vicious Sisters heeft een aparte tekenstijl in de vorm van Koreaanse Manga. Dankzij de striptekeningen bij belangrijke stukken in het verhaal, wordt jouw beeldvorming van de gruwelijke aspecten van het spel nog sterker aangedikt. Zowel in docked als undocked modus ziet het spel er prima uit en loopt het erg stabiel. De geluidseffecten en grimmige achtergrondmuziek zorgen er voor dat je je nergens veilig voelt en je hebt altijd het gevoel dat je achtervolgd wordt. Met een koptelefoon is het spel nog veel enger, omdat je alleen nog maar de enge geluiden hoort.

Conclusie
Al met al is The Coma 2: Vicious Sisters een goed spel met een geweldig enge sfeer. Ondanks de simpele tekenstijl weet het spel je op het puntje van je stoel te krijgen totdat je de aftiteling ziet rollen. Het verhaal is goed geschreven en ik wilde graag weten waarom ik in de coma was beland. Dat er hier en daar wat taalfoutjes zijn is geen ramp, maar wel erg jammer. Het verstoppen werkt vaak goed, wanneer het echter niet werkt, is dit wel erg frustrerend. Ben jij een fan van horrorgames? Dan is The Coma 2: Vicious Sisters de perfecte game om je nog eens even goed te laten zweten.

Like dit bericht:

Recente artikelen

Soulslike game Another Crab’s Treasure in april naar Switch

0

Nieuws Soulslike game Another Crab's Treasure in april naar Switch

22-02-2024

1

Dennis

Seizoen 2 Aflevering 26 – Mobiele malaise

0

Podcast Seizoen 2 Aflevering 26 - Mobiele malaise

01-07-2020

0

Dre

Pokémon Sword + Shield: The Isle of Armor

0

Review Pokémon Sword + Shield: The Isle of Armor

26-06-2020

1

Erik

Reageer als eerste!