Pokemon_Sword_&Shield_Overworld_dragonite

Pokémon Sword & Shield: The Crown Tundra - Winter Wonderland

  • Review

  • 27 okt 20 om 15:00

  • Daan

  • 0

The Isle of Armor, de eerste DLC van Pokémon Sword & Shield, was tamelijk interessant. Een groot opgezette Wild Area bleek een mooie locatie voor een vervolgavontuur. Toch, toegegeven, bood het terrein nauwelijks verrassingen en bijzonder was het verhaal niet. Nu krijgen The Pokémon Company en GameFreak een nieuwe kans om ons een strakker stukje content voor te schotelen: The Crown Tundra. Grijpen ze deze kans met beide handen aan?

Nog een grote Wild Area

Net als The Isle of Armor is The Crown Tundra eigenlijk een grote Wild Area. Je kunt de camera vrij draaien, gaan en staan waar je wilt en uiteraard veel Pokemon tegen het lijf lopen. Hoewel veel op het oude lijkt, zijn er toch grote veranderingen te bespeuren. De omgevingen zijn voornamelijk land en er is weinig water om te overbruggen. Daarnaast is het merendeel bedekt met grote lagen sneeuw. Ze zijn plekken waar het groener is, maar daarvoor zul je een eind moeten afleggen. Er is ook grotten en andere obstakels, waardoor het landschap vrij uniek is. Het maakt het doorgronden een heel stuk aangenamer dan The Isle of Armor ooit was.

Pokemon_Sword_&Shield_Overworld_dragonite

Die verademing stopt niet als we over de Pokémon gaan praten. Meer dan 100 oude monsters maken hun opwachting in The Crown Tundra en het resultaat mag er zijn. In enkele minuten kom je al de prehistorische Pokémon Aerodactyl, de geliefde draak Dragonite en de zeehond Spheal tegen. Liefhebbers van de spellen kunnen hun hart ophalen met alles wat gevonden kan worden. Dat is waarschijnlijk hoe de doorgewinterde speler zijn tijd zal verdrijven in dit gebied: veel NPCs zul je ook niet treffen, buiten de verhaallijn om.

Een expeditie om niet te vergeten

In het hoofdavontuur ontmoet je Peony, een ontdekkingsreiziger die de vlaktes van de Crown Tundra wil doorgronden. Hij maakt je wegwijs in alles wat je kunt doen, inclusief de Dynamax Adventures en de drie expedities die de game voor jou in petto heeft. Het doel in The Crown Tundra is om alle drie de expedities te volbrengen en Poeny van updates te voorzien. Er is eigenlijk vrij weinig verhaal in deze downloadable content, wat ik vrij jammer vind. Sterker nog, je hebt maar één trainergevecht en die is gelijk aan het begin. Het enige onderdeel van de reis waar een verhaal valt te bespeuren is met de legendarische Pokémon Calyrex. Het betreft een gigantische fetch quest om zijn krachten te herstellen en dat voelt net iets te lang. Het is veel praten met weinig diepgang.

Tja, het speuren naar de andere legendarische Pokémon is dan ook een heel stuk leuker. De verschillende Regis en nieuwe versies van Moltres, Zapdos en Articuno maken een hoop goed. Het zoeken naar de exacte locaties is uiterst vermakelijk en houden je nog wel even zoet. Daarnaast zijn er nog meer legendarische Pokémon die gevonden kunnen worden door goed speurwerk. Er zijn voetstappen overal op het landschap te vinden die je naar meer verrassingen leiden.

Dit neemt allemaal ongeveer vijf uur in beslag, al ben je dan nog lang niet klaar. Na het voltooien van het hoofdavontuur krijg je toegang tot het Star Tournament. Hier strijd je in dubbelgevechten met de rivalen die je in Pokémon Sword en Shield, inclusief DLC, bent tegengekomen. Tijdens de eerste keer heb je toegang tot maar een paar personages, zoals Hop en Marnie. De doorgewinterde speler zal na verloop van tijd veel unieke dialogen voorgeschoteld krijgen, waardoor het echt leuk blijft. Daarnaast neemt het ook weinig tijd in beslag om een degelijke ronde te voltooien. De uitdaging is geinig en spreekt aan.

Dynamax-avonturen spreken boekdelen

Toch is mijn favoriete stukje content de Dynamax Adventures. Vanaf een pril stadium in het spel kun je deelnemen aan het doorlopen van deze uitgestrekte grotten. De speler moet meerdere Max Raid battles onafgebroken tot een goed einde weten te brengen. De twist is dat je je eigen Pokémon niet kunt gebruiken en bent overgeleverd tot huurmonsters. Bij elk gevecht kun je een monster vangen en ze uitwisselen zo dat je klaarstaat voor latere gevechten. Ze zijn ook voorwerpen en NPC’s te vinden die de avonturen de broodnodige wendingen geven. Welke items wil je aan de Pokémon geven, of ben je bereid te wisselen zonder te weten wat het nieuwe monster is? Het zijn allemaal beslissingen die je onderweg zult moeten nemen.

De climax ziet de speler het opnemen tegen een legendarische Pokémon. Zo’n beetje alle legendarische monsters keren terug via de Dynamax Adventures, waardoor je werkelijk een flink leger kunt opbouwen. Verrassend genoeg heb je niet gelijk toegang tot de Ultra Beasts, want die verkrijg je zodra het hoofdavontuur van Crown Tundra tot zijn einde komt. Dat mag echter de pret niet drukken. Aan het einde van de reis kun je kiezen welke Pokémon je wilt behouden. Je hoeft niet per se voor de legendarische monsters te kiezen, als je een bepaalde Pokémon voor het team zoekt. In Dynamax Adventures is veel gemakkelijker om Shiny Pokémon te vergaren, dus het kan best zijn dat je dit veel meer ziet zitten. Daarnaast verdwijnen de legendarische monsters pas compleet als je ze kiest. De speeltijd kan, mede hierdoor, echt flink op gaan lopen. Twintig extra uren waren puur gespendeerd aan de Dynamax Adventures. Echt hulde.

Conclusie

Buiten de Calyrex quest om heb ik uiterst genoten van de Crown Tundra DLC. De vele toegevoegde Pokémon zijn vele malen toffer dan in The Isle of Armor. Daarnaast staan nieuwe elementen, zoals Dynamax Adventures en de Star Tournament, garant voor uren aan puur speelplezier. Je wordt aangemoedigd om te spelen, mede door constante beloningen die ook echt aanspreken. De doorgewinterde speler zal hier meer uren weten uit te persen dan The Isle of Armor, en dat is gewoon een feit. Crown Tundra voegt heus wat toe en is mijn favoriete onderdeel van de gehele Sword en Shield-ervaring.

8.2

N1-score

  • + Lekker naar legendarische Pokémon speuren
  • + Vele monsters om te verzamelen
  • + Star Tournament en Dynamax Adventures geven het pakket waarde
  • - Calyrex quest stelt teleur
  • - Weinig verhaal

Like dit bericht:

Recente artikelen

Nintendo gaat door met Emio-teasers in “Bureau van de Detective”

0

Nieuws Nintendo gaat door met Emio-teasers in "Bureau van de Detective"

21-07-2024

2

Rik

The Jackbox Party Pack 7 – Een gezellig feestje

0

Review The Jackbox Party Pack 7 - Een gezellig feestje

28-10-2020

0

Kitty

Rivals of Aether – Smashing succes?

0

Review Rivals of Aether - Smashing succes?

27-10-2020

0

Mitch

Reageer als eerste!