GXT 489 FAYZO Multiplatform Gaming Headset - Goed en betaalbaar

Hoewel veel mensen nog steeds gamen met het geluid van hun tv-speakers, is goed geluid over de laatste jaren steeds belangrijker geworden. Vooral bij competitieve shooter-games zie je vaak dat speakers niet genoeg zijn om alle geluiden af te spelen. Speciale gaming headsets bieden hiervoor een oplossing, omdat deze gemaakt zijn om allerlei geluiden tegelijk te laten weerklinken en deze direct aan je te leveren. Ik kreeg de mogelijkheid om de GXT 489 FAYZO Multiplatform Gaming Headset te reviewen en heb deze grondig getest om te kijken of deze headset voor een betaalbare prijs je game-ervaring kan verbeteren.

Om te beginnen komt de GXT 489 FAYZO met een 3.5mm aux-kabel van 1,2 meter, een verlengkabel van 1 meter, een microfoon met een pop filter en twee handleidingen.  Tijdens het testen van de headset heb ik op een paar categorieën gelet, die vrijwel essentieel zijn voor elke gaming headset. Dit zijn geluids- en microfoonkwaliteit, comfort en design, connectiviteit en bedieningselementen, extra features en prijs-kwaliteitsverhouding. In deze review komen elk van deze punten aan bod.

Geluids- en microfoonkwaliteit

De geluids- en microfoonkwaliteit van een headset zijn erg belangrijk tijdens het gamen. Zo kan je met beter geluid eerder een vijand horen aankomen en is een goede microfoon erg belangrijk voor het communiceren met teamgenoten of vrienden. De GXT 489 FAYZO Multiplatform Gaming Headset heeft 50mm drivers, wat betekent dat de headset voor zijn prijs een mooi en helder geluid levert tijdens het gamen. De headset ondersteunt echter geen surround sound, wat jammer maar ook wel logisch is gezien de headset maar €39,99 euro kost. Wel ondersteunt de headset stereogeluid, wat betekent dat je geluid van twee verschillende kanten aan kan horen komen: links en rechts. 

Ook de microfoon van de headset is gewoon van oké-kwaliteit. Ik heb tijdens het gamen van mijn vrienden gehoord dat ik goed te verstaan was en ook in de test-geluidsopnamen die ik zelf heb gemaakt heb ik niks raars opgemerkt. Dit komt mede door de pop filter die meegeleverd wordt, omdat die onder andere ruis en wind tijdens het spreken verminderen.

Comfort en design

Ook het comfort en design van de headset zijn redelijk goed. Hij heeft een mooi en minimalistisch design en is vanwege de prijs van plastic gemaakt, waardoor deze licht en ook wat goedkoop aanvoelt. Hij heeft gelukkig over-ear earcups, waardoor deze geen druk uitoefenen op je oren. Samen met het lage gewicht zorgt dat voor draagcomfort, ook voor een langere tijd (ook met bril). Daarnaast kunnen ook de earcups zelf verticaal draaien, waardoor ze over je oren zitten. Verder is de headset niet opvouwbaar, waardoor het wat onhandig kan zijn om deze mee te nemen in bijvoorbeeld je rugzak. 

Connectiviteit en extra features 

Hoewel we op dit moment in een draadloos tijdperk leven, sluit je de GXT 489 FAYZO gemakkelijk met een 3.5mm aux-kabel aan op je game console of pc. Dit is bij sommige gaming consoles zoals de Nintendo Switch ook nodig, omdat via draadloze verbinding de microfoon niet gebruikt kan worden. Daarnaast heb je bij een bluetooth verbinding bijna altijd wel te maken met wat latency, die niet ontstaat met een aux-aansluiting. Het volume aanpassen en de microfoon dempen kan met de bedieningselementen op de koptelefoon zelf. 

Als extra feature kan de microfoon van de headset losgekoppeld worden, zodat je zonder een extra draadje bij je mond of hoofd rustig een game kunt spelen. Hoewel deze feature erg handig is, zit de microfoon niet zo stevig vast als ik had gehoopt. Ik heb zelfs een keer gehad dat de microfoon tijdens het gamen vanzelf losgekoppeld werd, wat natuurlijk niet zo fijn is als je midden in een match zit. Verder heeft de headset, omdat deze over-ear earcups heeft, enige vorm van passieve noise cancelling waardoor je net wat minder omgevingsgeluid hoort dan normaal. Daarnaast is hij van 85% gerecycled plastic gemaakt, waardoor deze milieuvriendelijker is dan vele andere headsets. 

Prijs-kwaliteit verhouding

De GXT 489 FAYZO is een solide, betaalbare en duurzame headset. Hij heeft mooi en helder geluid, een microfoon die je goed verstaanbaar maakt, een strak design met groot comfort, een 3.5mm aux-aansluiting, en handige bedieningselementen. Natuurlijk is deze gadget vanwege de bouwkwaliteit en wat andere missende high-end features geen luxeproduct, maar daar betalen we ook niet voor. Voor een prijs van €39,99 is dit een goede optie voor iedereen die graag een gaming headset wil, maar niet te veel hiervoor wil betalen. 

7.8

N1-score

  • + Helder geluid en oké-microfoon voor de prijs
  • + Mooi, strak, simplistisch en comfortabel design
  • + 3.5mm aux-aansluiting die geen latency veroorzaakt
  • + Handige bedieningselementen en extra features
  • + Microfoon kan losgekoppeld worden
  • - Lagere bouwkwaliteit vanwege het prijspunt
  • - Geen ondersteuning voor Surround Sound
  • - Microfoon kan vanzelf los gaan koppelen tijdens het gamen

Like dit bericht:

Over Thijmen

Hoi hoi, ik ben Thijmen uit Zeeland en ben 18 jaar, de jongste van het stel dus (; Van jongs af aan ben ik al een grote Nintendo fan geweest. Ik ben opgegroeid met de Nintendo DS, de Wii en de Wii U, waar ik veel mooie herinneringen aan heb overgehouden. Verder ben ik een groot Mario en Zelda fan, maar speel ik ook games van andere franchises zoals Splatoon, Bayonetta of Astral Chain. Natuurlijk kijk ik altijd uit naar wat Nintendo nog voor de toekomst in petto heeft!

Lees meer over Thijmen

Recente artikelen

Moonglow Bay Nintendo Switch screenshot baai start

0

Review Moonglow Bay - Een rustig visavontuur

13-04-2024

3

Kitty

Splatoon 3 kondigt Bibberseizoen 2023 aan

1

Nieuws Splatoon 3 kondigt Bibberseizoen 2023 aan

16-11-2023

3

Rik

Hoofdafbeelding bij Eerste reviews Super Mario RPG: een fantastische remake

2

Nieuws Eerste reviews Super Mario RPG: "Een fantastische remake"

16-11-2023

4

Erik

Discussieer met ons mee! 1

DenHette

17 nov 23 om 08:52

#12153‍

377 XP | 43 comments

Ik ga helemaal akkoord met de review. Sinds ik hem heb aangekregen gebruik ik hem als daily driver en ik heb na een volledige dag gebruik (ook met bril) geen last door druk op mijn oren. Heel tevreden van.