Eerste reviews Super Mario RPG: "Een fantastische remake"

  • Nieuws

  • 16 nov 23 om 09:22

  • Erik

  • 2

De eerste reviews van Super Mario RPG op de Nintendo Switch zijn binnen. De media noemen het “een fantastische remake”.

Super Mario RPG heeft op dit moment een gemiddelde score van 83 op Metacritic, gebaseerd op 75 recensies. Dit is een tikkeltje hoger dan recente Mario-rollenspellen als Paper Mario: The Origami King (80) en Paper Mario: Color Splash (76).

Recensenten zijn vooral onder de indruk hoe natuurgetrouw het spel is gebleven ten opzichte van de SNES-versie, zonder moderne verfijningen te vergeten.

Een greep uit de eerste reviews (vertaald):

  • N1-UP (85/100): “Er zijn nog steeds een aantal kleine minpunten. Zo is de humor geweldig, maar het verhaal zelf vrij karig. Ook stottert de game soms op subtiele, maar merkbare wijze tijdens het lopen door de spelwereld. Het zijn kleine smetjes op een verder zeer gepolijste ervaring, die nog steeds het niveau van de beste Paper Mario’s niet haalt. Maar dat kun je Super Mario RPG als eerste poging niet kwalijk nemen. Dit is een remake done right. Ik was nooit een fan van Super Mario RPG. Nu wel. Een groter compliment kan ik deze remake niet geven.”
  • VGC (80/100): “Super Mario RPG is een van de meest fantastisch gemaakte re-releases die we ons kunnen herinneren. Onder de treffende HD-beelden, zie je nog steeds de penseelstreken van de originele makers. Dit is een avontuur die het ervaren waard is, voor jong en oud.”
  • IGN (80/100): “Super Mario RPG wordt gezien als een klassieker met een reden, en deze wonderlijk trouwe remake maakt het voor iedereen die het origineel in de SNES-periode gemist gemakkelijk zichtbaar. Het is ongegeneerd raar, [..] met dialogen waarom ik constant moest lachen, ook al had ik ze al tien keer eerder gehoord. Diens turn-based-gevechten zijn redelijk simpel, met uitzondering van slimme baasgevechten, maar het geeft veel voldoening om je combotimer door te laten gaan, zelfs als je tegen zwakkelingen vecht.”
  • Nintendo Life (90/100): “Super Mario RPG is hier in al zijn bijzondere, maar wonderlijke glorie voor een nieuwe generatie om te ervaren. Het zet een nieuwe standaard hoe je een remake moet hanteren. Het levert een prachtig gepreserveerde, pure ervaring voor fans van het origineel en een toegankelijk instappunt voor nieuwkomers. De game haar aanstekelijke charme en gepolijste gameplay doen zoveel om een nieuwe hoogtepunt te bereiken, voor iets wat zomaar een simpele RPG met Mario had kunnen zijn.”
  • Game Informer (88/100): “Veel wat veranderd is aan Super Mario RPG voor de remake, naast de graphics, is achter de schermen gebeurd. Het tempo is levendiger, en mijn totaal aantal uren (zelfs na het verslaan van de grote optionele eindbaas), was lager dan mijn speeltijd van het origineel. De game is maar een klein beetje aangepast om nwat nieuwe mechanieken toe te voegen, en het avontuur laagdrempeliger te maken dan het al was. Het resultaat is een ervaring die zijn leeftijd maar een klein beetje laat zien, en fans en nieuwkomers beloond.”

Super Mario RPG verscheen oorspronkelijk in 1996 voor de SNES, enkel in Noord-Amerika en Japan. De Nintendo Switch-versie heeft sterk verbeterde graphics, en voegt daarnaast verfijningen toe aan het tempo en de gevechten. Zo kun je nu zogenoemde superaanvallen uitvoeren.

Vanaf 17 november ligt Super Mario RPG in de winkelschappen.

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Moonglow Bay Nintendo Switch screenshot baai start

0

Review Moonglow Bay - Een rustig visavontuur

13-04-2024

3

Kitty

GXT 489 FAYZO Multiplatform Gaming Headset – Goed en betaalbaar

1

Review GXT 489 FAYZO Multiplatform Gaming Headset - Goed en betaalbaar

16-11-2023

3

Thijmen

mario rpg MAIN IMAGE

3

Review Super Mario RPG - Meer dan een remake

16-11-2023

8

Mitch

Discussieer met ons mee! 2

Lelystadse

16 nov 23 om 16:32

#12145‍

182 XP | 35 comments

Ik ben erg benieuwd morgen  is hij speelbaar hij staat al wel klaar op switch.Deze  reviews beloven erg veel goeds!

rob1N

16 nov 23 om 18:25

#12150‍

5383 XP | 1037 comments

het enige waar ik bang voor ben, is dat de speelduur veel te kort is voor een game die ze wel weer voor 60 euro in de verkoop zetten.