Top 10 spellen van 2018

  • Special

  • 2 jan 19 om 09:54

  • Icelos

  • 1

Wat was 2018 een geweldig gamejaar voor Nintendo-fans. Niet alleen wist de Nintendo Switch menig harten te veroveren, ook werd de library voor de hybride console een stuk groter met unieke titels. Zelfs de Nintendo 3DS wist nog wat liefde te ontvangen. Maar tussen al die pareltjes zaten natuurlijk genoeg titels die jouw tijd absoluut niet waard zijn. Uiteindelijk waren er teveel titels die een negen of hoger hebben verdiend, wat stiekem ook al heel wat zegt over de line-up van de Nintendo Switch. De volgende tien titels bij uitstek rechtvaardigen een aanschaf en zijn onze beste titels van 2018.

10. Bayonetta & Bayonetta 2 – 9,0

We trappen de lijst af met twee titels in plaats van één: Bayonetta en Bayonetta 2. Het eerste deel verscheen op de Xbox 360 en PlayStation 3 in 2009 terwijl het vervolg alleen voor de Wii U verscheen in 2014. In deze serie speel je als Bayonetta, een Umbra Witch met één van de Eyes of the World. De games zitten bomvol spannende actie, NSFW-momenten en snelle gameplay. Daarbij is het verhaal interessant en vol met mythische legendes. Ondanks dat deeltje één aardig ouderwets aanvoelt, is dat met het tweede deel geheel verdwenen. Een absolute aanrader voor iedere liefhebber van goede verhalen, actievolle gameplay met een klein erotisch tintje en spanning. Daarbij moet dit jaar deel drie verschijnen, het perfecte moment om de serie een kans te geven.

9. Diablo III – 9,0

Deze dungeon crawler verscheen alweer in 2012, maar daar is absoluut niets van te merken. Diablo III weet nog altijd even goed de speler in zijn ban te houden van het begin van de eerste act tot het epische slot van de vierde act; van het magistrale Sanctuary tot de duistere dieptes van de hel. Buiten de geweldige gameplay en ontzettend diepgaande RPG-elementen kent Diablo III ongeëvenaarde CGI scènes, van hetzelfde niveau als de trailers van World of Warcraft. Zelfs na ruim duizend uur weet ik nog nieuwe gameplay-mechanismes en geheimen te ontdekken. Diablo III is daarbij een van de beste offline co-op games die op alle platformen verschijnt, dus niet alleen leuk voor jou, maar ook super interessant om samen te spelen.

8. Octopath Traveler

Octopath Traveler is wellicht de meest uniek uitziende game van 2018. Een retro-look voorzien van een magische HD-update was iets waarvan ik niet wist dat ik het miste in mijn leven. Buiten het geweldige uiterlijk van Octopath, heeft het tevens ontzettend veel diepgang en gameplay voor zijn prijs. Beleef niet één, maar acht avonturen in deze overvolle RPG. Iedere avonturier heeft daarbij zijn eigen unieke krachten, waardoor geen enkele playthrough hetzelfde zal zijn. Als kers op de taart weet de soundtrack je in een serene stemming te brengen. Hiermee laat Square Enix nogmaals zien waarom zij de meest indrukwekkende RPG’s kunnen maken.

7. Civilization VI – 9,0

Het geweldige Civilization is voor het eerst ooit naar de thuisconsoles geport en is zelfs exclusief voor de Nintendo Switch verschenen. Deze serie is al twee decennia een begrip bij de pc masterrace en nu mogen Nintendo Switch-eigenaren hetzelfde genot beleven. Start met een wereldleider en een volk en laat zien waarom jouw samenleving de tand des tijds moet overleven. Denk tactisch na, wees op je hoede voor barbaren en concurrerende naties. Dit spel is wellicht verslavender dan menig harddrugs en zeker op de Nintendo Switch hoef je het spel vrijwel nooit weg te leggen. Heerlijk om even snel een paar zetten in de bus of in de schoolkantine te doen.

6. Night in the Woods – 9,1

Night in the Woods is wellicht de vreemde eend in de bijt, maar vergis je niet, ook dit is een zeer goede titel in zijn genre. De titel heeft een vrij unieke stijl en probeert de speler van het begin tot het abrupte eind vast te ketenen aan de Nintendo Switch. Jammer genoeg heeft de titel niet zo veel content en rollen de credits binnen tien uurtjes voorbij. Desalniettemin verdient deze titel een plek in onze top 10. De ontwikkelaars vangen de aandacht van de speler en weten daar ook nog een wijze les aan te plakken: de reis is altijd belangrijker dan de eindbestemming.

5. Shin Megami Tensei: Strange Journey Redux – 9,2

Strange Journey Redux klinkt als een spin-off van de Shin Megami Tensei-serie, maar heeft stiekem ontzettend veel gemeen met de hoofdserie en wordt over het algemeen ook als deel 3.5 gezien. Deze Japanse RPG geeft de speler de kracht om het lot van de wereld aan te passen. Duik in verschillende dungeons, neem het op tegen demonen en kies de zijde van engelen, soldaten of demonen. Daarbij kun je verschillende demonen opnemen in je team en deze naar gelang aanpassen om zo de turn-based gevechten naar je hand om te zetten.

4. Battle Chasers: Nightwar – 9,2

Het RPG-genre wordt goed vertegenwoordigd in onze lijst en ook Battle Chaser: Nightwar hoort daar bij. Toch is dit net iets anders dan de meeste RPG’s. De origine komt uit een korte stripboekserie die net voor de wisseling van het millennium werd uitgebracht. De protagonist is op zoek naar haar vader maar wanneer haar vliegtuig neerstort, begint het indrukwekkende verhaal vorm aan te nemen. Ook hier moet je verschillende dungeons doorlopen, een gebroken wereld proberen te redden en vervolgens je verwekker proberen op te sporen. De game heeft daarbij ontzettend veel replay-waarde, weet doorgewinterde RPG-fans te verrassen en heeft een ijzersterk verhaal.

3. Ys VIII: Lacrimosa of Dana – 9,2

De derde en laatste Japanse RPG in ons lijstje en ook deze titel heeft ons hart sneller laten kloppen. Oorspronkelijk verscheen Ys VIII op de PlayStation Vita, maar aangezien niemand deze handheld heeft, is hij dit jaar ook uitgebracht voor de Nintendo Switch. Man o man, wat zijn wij blij met deze port. Het spel heeft een geweldig meeslepend verhaal, meerdere eindes voor die extra replay-waarde en een geweldig gevechtsysteem. Al met al alles wat je wil van een RPG: meerdere interessante personages, een overkoepelend mysterie om onder de spreekwoordelijke loep te houden en epische momenten.

2. Dark Souls – 9,5

De HD-remake van Dark Souls is de eerste telg van de serie die ooit op een Nintendo-console is verschenen en laat direct een smaak naar meer achter. Al jaren horen wij Nintendo-fans hoe goed en intens de Dark Souls-serie is en dankzij de Nintendo Switch mogen wij daar nu zelf ook aan beginnen. Hoewel het spel ontzettend lastig en daardoor soms frustrerend is, is het stiekem toch wel een immens goed gevoel als je eindelijk die baas weet neer te slaan. Daarbij is het leveldesign goddelijk, is dit een van de weinige Hack ’n Slash-games waarbij nadenken beloond wordt en is de game na zeven jaar nog altijd op en top te noemen.

1. Super Smash Bros. Ultimate – 9.6

De absolute topper van dit jaar moet toch wel Super Smash Bros. Ultimate zijn. Zonder twijfel hebben we hier de meeste uren in gestopt, ondanks dat de game pas op het einde van het jaar verscheen. Deze game weet je alles te bieden: een singleplayer-ervaring, oneindige plezier voor online gevechten, vriendschapsbrekende gamemechanieken en voldoende gamemuziek om je letterlijk dagen zoet te houden. Dat de Super Smash Bros.-reeks al jaren de grootste cross-over is, wordt met deze titel nog eens bevestigd voor het komende decennium. Dan heb ik nog niet eens gerept over de 74 (!) speelbare personages, hoe heerlijk het spel vecht en wat voor een genot het geeft om Classic Mode voor het eerst op de hoogste moeilijkheidsgraad te halen. Super Smash Bros. Ultimate heeft de perfecte naam: de meest ultieme Super Smash Bros.-ervaring is alleen te halen op de Nintendo Switch.

Like dit bericht:

Recente artikelen

Wat speel je dit weekend? [24 februari] 

2

Special Wat speel je dit weekend? [24 februari] 

24-02-2024

2

Erik

RollerCoaster Tycoon Adventures

0

Review RollerCoaster Tycoon Adventures

04-01-2019

0

Dyon

Guacamelee! 2

0

Review Guacamelee! 2

01-01-2019

0

Ness

Discussieer met ons mee! 1

Maurice

12 jul 21 om 21:32

#611‍

2511 XP | 184 comments

Dat Smash eerste zou worden was min of meer een gegeven.