Blair Witch

  • Review

  • 23 jul 20 om 16:45

  • Dre

  • 0

Wanneer het nieuws je bereikt dat er een jongen genaamd Peter vermist wordt in de bossen van Burkittsville, besluit je om een kijkje te gaan nemen. Het bos staat bekend om zijn lugubere verhalen over een heks, die er vroeger geleefd heeft. Wanneer jij eenmaal bij het bos bent, blijkt dat alle agenten al in het bos zijn. Je aarzelt geen moment en besluit samen met je trouwe viervoeter het bos in te gaan, op zoek naar aanwijzingen van de verdwenen jongen. Helaas blijken zich rare praktijken af te spelen in het bos en krijgt Ellis al vlug een black-out, waarna hij wakker wordt in het donker..

Gelukkig ben je nooit echt alleen
Terwijl jij een weg door de donkere bossen baant, word je gelukkig vergezeld door je trouwe herdershond Bullet. Deze helpt je met het vinden van sporen en aanwijzingen. Zo vind je al gauw een petje dat van een kleine jongen geweest is; dit zou Peter kunnen zijn. Je laat Bullet ruiken en hij helpt je meteen op weg naar de volgende sporen. Ook wanneer je het even niet meer weet, kun je altijd vragen of Bullet even rond wil neuzen. Ook zorgt Bullet ervoor dat Ellis niet gek wordt: hij heeft een traumatische ervaring beleefd waardoor zijn hoofd op tilt slaat wanneer hij alleen is. Het is dus belangrijk om Bullet goed in de gaten te houden en hem altijd met je mee te nemen. Bullet is dan ook een goede toevoeging en weet ervoor te zorgen dat je het spoor nooit helemaal bijster bent.

Grimmige praktijken en rare video’s
Al vlug wordt het duidelijk dat het bos duistere geheimen met zich meebrengt. Zo veranderen er wel eens dingen van plek en wordt het opeens dag of nacht. Ook vind je een handcamera die duidelijk gebruikt is door Peters kidnapper. Op de beelden is te zien dat hij Peter benadert en terwijl hij dit doet, laat Peter een speelgoedauto vallen, die op dat moment geluid begint te maken. Wanneer jij deze video kijkt, verschijnt er precies op dat moment ook een speelgoedauto die geluid maakt. Wanneer je de video terugspoelt, verdwijnt de speelgoedauto weer. De videocamera zorgt ervoor dat zaken die op de video gebeuren, ook bij jou gebeuren. Hiermee moet jij als speler verschillende puzzels oplossen. Je vindt hier en daar wat tapes met een video, die je hier en daar moet gebruiken om objecten te manipuleren en verder te kunnen gaan. Deze handcamera zorgt voor een leuke manier van het oplossen van puzzels. Wel is het zo dat je, wanneer je niet verder kunt, al vlug je handcamera pakt omdat dit negen van de tien keer de oplossing is.

Het verhaal van Blair Witch komt vlot op gang. Al vlug vind je de eerste sporen naar Peter en escaleert Ellis’ psychische gesteldheid. Het spel weet je op de juiste manier iedere keer een kleine aanwijzing te geven om zoetjes aan duidelijk te maken wat er gebeurd is. Helaas wordt het aan het einde wel een beetje voorspelbaar, wat dan toch weer een kleine zure nasmaak achterlaat.

Grafisch en geluid
Helaas moet ook Blair Witch zijn grafische pracht inleveren voor minder scherpe beelden om op een juiste manier te draaien op de Nintendo Switch. Het spel ziet er in docked modus niet slecht uit, echter zijn er momenten waar je kunt zien dat de resolutie lager wordt. Hier ziet alles erg wazig uit en kun je nog maar een goede vijf meter voor je uit kijken. In handheld-modus ziet het spel er in principe altijd zo uit, wat erg jammer is. Ook de framerate is niet altijd stabiel en het lijkt soms zelfs alsof het spel wat frames overslaat wanneer je bijvoorbeeld snel omdraait met je personage. Qua geluid weet het dan weer wel precies de goede noot te raken. De omgevingsgeluiden zorgen ervoor dat je je nooit op je gemak voelt en de opbouwende enge geluiden geven sommige stukjes net dat beetje extra spanning. Wanneer je beschikt over een headset die met bluetooth gebruiken is, kun je nog meer genieten van de enge geluiden die Blair Witch met zich meebrengt.

Conclusie
Al met al weet Blair Witch een grimmige sfeer neer te zetten door de enge setting, de enge geluiden en het feit dat Ellis zelf met flink wat psychische problemen kampt. Ook het verhaal introduceert zich op de juiste manier en de combinatie van deze punten zorgt er voor dat je van het begin tot eind op het puntje van je stoel zit. Het is wel jammer dat het verhaal op het einde soms wat voorspelbaar is en dat het spel er soms wat wazig uit ziet. Ben jij iemand die flink kan genieten van een enge horror-game, dan is Blair Witch nog niet zo’n slechte keuze.

6.5

N1-score

  • + Grimmige Sfeer
  • + Leuke opbouw van het verhaal
  • - Ziet er soms niet al te best uit
  • - Verhaal is soms erg voorspelbaar

Like dit bericht:

Over Dre

Liefhebber van JRPG's als Xenoblade Chronicles maar ook westerse RPG's zoals Baldur's Gate en Divinity: Original Sin 2. Verder is hij nog steeds groot fan van Zelda, zelfs zo erg dat hij Majora's Mask op zijn rug heeft laten tatoeëren. Als PR Manager zorgt hij voor de contacten met uitgevers en gamebedrijven, verder maakt hij ook graag video's waarin hij af en toe zelfs in een roze hemd te zien is.

Lees meer over Dre

Recente artikelen

Moonglow Bay Nintendo Switch screenshot baai start

0

Review Moonglow Bay - Een rustig visavontuur

13-04-2024

3

Kitty

The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel III

0

Review The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel III

23-07-2020

0

Daan

void tRrLM(); //Void Terrarium

0

Review void tRrLM(); //Void Terrarium

22-07-2020

0

Daan

Reageer als eerste!