WHAT THE GOLF?

  • Preview

  • 29 aug 19 om 15:00

  • Paul

  • 0

Ongeveer een jaar geleden schreef ik hoe WHAT THE GOLF? een perfecte Nintendo Switch-titel zou zijn. Het golfspel – gemaakt door mensen die een hekel aan golf hebben – doet weg met traditionele golfregels: de “bal” is soms een persoon, voetbal, auto of een huis. Deze maffe, maar uiterst doeltreffende werkwijze zorgt voor de meest knotsgekke golfbanen met hilarische resultaten. Met de pc- en mobileversie om de hoek bracht ik tijdens Gamescom een bezoek aan Rune Drewsen, medeoprichter en Chief Marketing Officer van de Deense studio Triband, om het vuur aan zijn schenen te leggen over de Nintendo Switch-versie.

1% golf, 99% waanzin

WHAT THE GOLF? is absoluut geen golfspel, aldus de ontwikkelaars. Ondanks de overeenkomsten in gameplay, zoals een balkje om de hoeveelheid kracht van je schot te doseren en een hole waar hetgeen wat je in de rondte slaat naartoe moet, is het duidelijk dat Triband haar eigen visie heeft over wat “golf” betekent. In plaats van een bal bestuur je vaak een ander object, zoals een huis, voetbal, paard of rauw ei om deze naar het doel te brengen. Dit doel is niet altijd een gat in de grond met een vlaggetje, maar kan ook een voetbaldoel, een koekenpan of een planeet zijn.

Naast het traditionele concept – “breng de ‘bal’ naar het einde” – zijn er een hoop andere manieren om levels te doorkruisen dankzij de diverse uitdagingen. Elk level heeft meerdere van deze uitdagingen om te voltooien waar een compleet ander doel centraal staat. Bevrijd elk stukje toast uit de broodroosters, laat honderd hotdogs verschijnen, vind de verstopte katten: je kunt het zo gek niet verzinnen of het is een onderdeel van het spel. Het ziet er naar uit dat dit een hoop variatie op gaat leveren in de levels, wat ons veel herspeelbaarheid zal brengen. Toen ik vroeg naar ondersteuning voor achievements werd tevens bevestigd dat ze in de Nintendo Switch-versie aanwezig zijn, wat de herspeelbaarheid nog groter maakt.

Uitdagingen van de Switch-versie

Triband heeft toegezegd dat het spel voor Nintendo Switch zal verschijnen, al mag een concrete datum voorlopig uitblijven. Met een pc- en mobileversie die binnenkort verschijnen heeft het driekoppige team momenteel hun handen vol voordat ze de Nintendo Switch-versie de aandacht kunnen geven die het verdient. Het meest belangrijke vinden ze dat het hele spel toegankelijk gemaakt wordt voor twee spelers die samen op de bank of in de trein zitten, elk met een Joy-Con in de hand. Daarnaast zouden aanraakbesturing en ondersteuning voor de HD-trilfunctie natuurlijk ook features zijn die ik graag tegemoet zie.

Voorlopige conclusie

Triband heeft plannen voor Nintendo Switch, dat moge duidelijk zijn. De vraag is dan ook niet óf de Nintendo Switch-versie verschijnt, maar wanneer. Met een knotsgekke opzet, simpele doch interessant gameplay en opmerkelijke opdrachten ziet WHAT THE GOLF? er uit als een piekfijne titel voor Nintendo Switch om met een vriend of vriendin hilarische taferelen op het beeld te toveren. De herspeelbaarheid klinkt positief met de ingebouwde achievements en het kunnen spelen van meerdere missies per level. Als het spel bestuurbaar is met het aanraakscherm en gebruik maakt van het unieke trileffect van de Joy-Cons, ga ik nog veel enthousiaster zijn. Samen met de herspeelbaarheid, humor, unieke features en lokale coöp kan WHAT THE GOLF? namelijk optimaal gebruik maken van wat de Nintendo Switch een zo unieke console maakt, en dat zijn onderdelen in een lijstje die niet veel indies weten af te vinken.

Like dit bericht:

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes krijgt opties om graphics aan te passen

1

Nieuws Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes krijgt opties om graphics aan te passen

30-05-2024

2

Erik

El Hijo

0

Preview El Hijo

30-08-2019

0

Erik

Trine 4: The Nightmare Prince

0

Preview Trine 4: The Nightmare Prince

29-08-2019

0

Paul

Reageer als eerste!