El Hijo

  • Preview

  • 30 aug 19 om 10:45

  • Erik

  • 0

Van jongs af aan is ons geleerd dat Nintendo kindvriendelijk is. Dat als je een Nintendo 64, GameCube, Wii of Nintendo Switch koopt, je vooral vrolijke kleuren en gezellige personages tegenkomt. Niks geen kogels, bloed of extreme sporten. Wat dat betreft past het schattige El Hijo helemaal in dat Nintendiaanse straatje, want geweld komt er niet in voor. Wij hebben ‘m tijdens de Gamescom alvast mogen proberen.

In El Hijo kruip je in de schoenen van… El Hijo. Dit is een klein jongetje van zes die met zijn moeder op een boerderij woont. Op een dag slaat echter het noodlot toe: hun huis wordt aangevallen door snode bandieten die alles kort en klein slaan. Moeders staat door die penibele situatie ineens voor een moeilijke keuze… wat te doen met haar zoontje? Uiteindelijk komt hij terecht bij een groep oude monniken, die hem van toekomstig onheil kunnen beschermen.

Weggeslopen

Onze El Hijo vindt het daar echter helemaal niet leuk! Hij wil weer bij zijn moeder zijn en besluit daarom weg te lopen. Hier komt de daadwerkelijke gameplay van het spel om de hoek kijken. In El Hijo moet je namelijk sluipen, veel sluipen. Want die verdraaide monniken moeten je natuurlijk niet zien als jij de kerk verlaat. Hierbij ligt de focus op licht en schaduw: sta je in het licht? Dan ziet men je zo. Struin je echter slim van schaduw naar schaduw, dan heeft men het veel lastiger om je te zien. Denk hierbij aan The Legend of Zelda: Ocarina of Time, waarbij je uit het gezichtsveld van de bewakers moest blijven om het kasteel binnen te komen. Maar dan natuurlijk super uitgebreid!

Het spel is opgedeeld in verschillende levels, die elk hun eigen locatie voorstellen. Deze gebieden zitten op hun beurt weer vol checkpoints, waardoor je nooit ver naar achteren wordt gezet als een monnik of ander naargeestig persoon je spot. De makers beloven dat de levels gevarieerd aanvoelen. Zo werd er in de demo al flink gespeeld met het schaduwelement: er zijn bijvoorbeeld momenten waarop het alleen maar donker is… of juist alleen maar licht! Elk vereist een andere aanpak.

In een jak schuilen

El Hijo lijkt bedoeld te zijn voor de wat jongeren onder ons, maar ook een 27-jarige Erik kon zich er prima mee te vermaken. Dit komt enerzijds door de aandoenlijke grafische stijl en anderzijds doordat het vol grappige slimmigheden zit. Zo kun je natuurlijk achter een muurtje schuilen, maar in de vacht van een nietsvermoedende jak is natuurlijk veel leuker! Het spel lijkt je zo nu en dan ook een beetje out-of-the-box te laten denken. Op een gegeven moment krijg je namelijk een kleine katapult (slingshot) waarmee je dingen kapot kunt breken, om bijvoorbeeld de aandacht van bewakers af te leiden.

Mijn voornaamste zorg? Ik hoop dat de makers er genoeg variatie in kunnen stoppen. Zoals gezegd: de hele game is gebouwd rond één concept – het sluipen. Uit de demo bleek helaas maar deels wat voor creatieve zaken de makers hiermee nog uitvogelen. Toch gaf de enthousiaste dame van Honig Studios die erbij zat mij wel hoop: zij liep haast over van alle ideeën die ze in het spel wilde stoppen!

Voorlopige conclusie

El Hijo is echt zo’n titel die perfect op een platform van Nintendo past. Je speelt als een zesjarig jongetje, die wegloopt van huis om zijn moeder weer te zien. Hier komt geen geweld aan te pas: jij bent enkel aan het sluipen. Perfect voor je jonge broertje of dochter. Hoewel ik hoop dat de makers dit sluipen wel lekker veelzijdig weten maken, was de eerste indruk op de Gamescom al best aangenaam. Honig Studio hoopt het spel begin volgend jaar naar de Nintendo Switch te brengen!

Like dit bericht:

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes krijgt opties om graphics aan te passen

1

Nieuws Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes krijgt opties om graphics aan te passen

30-05-2024

1

Erik

Astral Chain – Cyberpunk 2078

1

Review Astral Chain - Cyberpunk 2078

30-08-2019

1

Mitch

WHAT THE GOLF?

0

Preview WHAT THE GOLF?

29-08-2019

0

Paul

Reageer als eerste!