Ring Fit Adventure

  • Preview

  • 10 okt 19 om 11:48

  • Dyon

  • 0

Toen Nintendo vorige maand een ‘gloednieuwe ervaring’ voor de Nintendo Switch aankondigde, begon het speculeren. Inmiddels weten we dat er een spirituele opvolger van Wii Fit naar de Nintendo Switch komt genaamd Ring Fit Adventure. Een game die zich focust op inspanning en sporten. Op uitnodiging van Nintendo heb ik mijzelf twee uur lang uit de naad gesport om dit sportieve spelletje voor een eerste keer te mogen ervaren. Ik kan niet anders zeggen dat deze eerste indruk verrassend positief is!

Ring-Con en de Leg-Strap

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Ring Fit Adventure komt gebundeld met gloednieuwe Nintendo Switch-hardware. Een cirkelvormige houder genaamd de Ring-Con en de Legstrap. Het is de bedoeling dat beide Joy Cons in deze apparaten gaan en zonder deze is Ring Fit Adventure dan ook niet speelbaar.

Hoewel de legstrap gewoon een simpele stoffen strap is die je om je linkerbeen moest binden, ben ik erg te spreken over de Ring-Con. Deze houder ligt goed in de hand, is kwalitatief erg sterk en ook goed buigzaam. Je moet de Joy Con letterlijk vastklikken aan het apparaat, waardoor het een extensie wordt van de controller zelf en niet alleen een simpele houder voor je Joy Con. De Ring-Con kan meten hoeveel kracht je gebruikt vanuit je armen, maar ook zaken zoals snelheid en precisie. Een knap staaltje hardware dat werkelijk iets toevoegt aan de gameplay, maar daarover later meer. Overigens zorgt de verplichting van deze hardware er wel voor dat de game niet speelbaar is op de handheldmodus of de gloednieuwe Nintendo Switch Lite, maar alleen in de welbekende tv- en tafelstijl.

De eerste (letterlijke) stapjes

Bij het opstarten van de game wordt nog eens netjes uitgelegd hoe het hele principe in elkaar steekt. De game is volledig Nederlandstalig, zowel tekstueel als in de gesproken tekst en zorgt er dus voor dat de game toegankelijk is voor alle leeftijden. Na de uitleg van de game zelf -en de Nintendo-medewerker naast me- mochten we aan de slag met de eerste twee levels uit de avonturenmodus. Het sportieve personage dat je speelt komt een mysterieuze ring tegen die kan spreken. De ring vraagt aan je of je hem open wilt ‘breken’ en nadat je dit dan ook bijna letterlijk doet met je Ring-Con, breekt het zegel dat op deze ring zit. Daaruit komt een slechte draak genaamd Drago. Hij bedankt je voor het verbreken van de zegel en gaat er vandoor. Terwijl je nog bijkomt wat er zojuist gebeurd is, zie je dat de ring waarvan je het zegel hebt verbroken, tegen je begint te praten. Blijkbaar zat er nog een mysterieus wezen in en hij vertelt dat Drago gestopt moet worden. Onder zijn supervisie ga je aan de slag in de wereld van Ring Fit Adventure.

Tijdens de eerste twee levels die we gespeeld hebben, moet je eigenlijk joggend een pad volgen. Alleen door écht je benen heen en weer te bewegen, beweegt jouw personage ook in de spelwereld. Tegelijkertijd gebruik je de Ring-Con als een soort van apparaat wat zowel lucht kan schieten als opzuigen. Hiermee kun je allerlei zaken als muntjes kunt verzamelen, deuren kunt openen en ook kunt springen naar hoger gelegen gebieden. Kom je een trap tegen? Dan wordt toch vriendelijk gevraagd van je of je wilt knieheffen. Zonder dat lukt het ook wel om de trap op te lopen, maar dan gaat het wel beduidend langzamer.

Japanse RPG!?

Het tweede level gaat eigenlijk verder op dezelfde voet als het eerste level, totdat ik onverwachts een vijand tegenkom in de wereld. Ineens bevindt de game zich in een gevechtssysteem wat sterk doet denken aan een Japanse RPG. De vijand die ik tegenkom, in dit geval een monstertje in de vorm van een halter, moet ik uitschakelen door… fitness-oefeningen te doen. Door middel van het doen van diverse oefeningen zoals squats, het inbuigen van de Ring-Con om krachtoefeningen na te bootsen, tot zelfs het zitten op een yoga-matje en oefeningen doen met je benen: niets is te gek. Hoe succesvoller je een oefening doet, hoe meer schade je aanricht aan de vijand. Aan het einde van een gevecht ben je dan ook letterlijk bezweet van de inspanning die je hebt moeten leveren om een monster te verslaan. Echter dan dit wordt het niet.

Voorlopige conclusie

Ring Fit Adventure lijkt een verrassend goede combinatie van genre’s te worden die de elementen gaming en sporten dichter bij elkaar brengt. Naast dat de Ring-Con fantastisch werkt en echt iets nieuws brengt ten opzichte van de bestaande Nintendo Switch hardware, is de game an sich ook zeer vermakelijk om te spelen. De eerste twee levels en het verhaal smaken in ieder geval naar meer. Daarnaast oogt het spel laagdrempelig, maar kan de echte sportieveling de moeilijkheidsgraad zelf aanpassen om het zwaarder te maken. Om maar in echte Nintendo-termen te blijven: My body is ready, en dit keer letterlijk!

Like dit bericht:

Recente artikelen

Release trailer voor Bō: Path of the Teal Lotus

0

Nieuws Release trailer voor Bō: Path of the Teal Lotus

21-07-2024

1

Rik

Ni no Kuni: Wrath of the White Witch

0

Review Ni no Kuni: Wrath of the White Witch

11-10-2019

1

Redactie

Trine 4: The Nightmare Prince – Magisch goed

0

Review Trine 4: The Nightmare Prince - Magisch goed

07-10-2019

0

Paul

Reageer als eerste!