Ring Fit Adventure

Ring Fit Adventure is in essentie een rollenspel. De boze, bodybuildende draag Drago brengt chaos in de wereld! Het is aan jou en je fitnessvaardigheden om ‘m te redden! Jij loopt door een kleurrijke wereld, opgedeeld in meer dan twintig verschillende levels. Je beweegt je benen om voort te bewegen en gebruikt de Ring-Con om acties uit te voeren als springen, zweven, kanoën of het besturen van een vlot.

Kom je een vijand tegen? Ook dan is het fitnessen geblazen! Gevechten spelen zich turn-based af, en bij elke aanval die je afvuurt, moet je een bepaalde beweging maken. Je heb rode, gele, blauwe en groene bewegingen. Rode maken gebruik van je armen, gele van je buik en blauwe van je benen. Groene aanvallen, tot slot, zijn geïnspireerd op yoga-oefeningen. Hoe beter je de oefeningen uitvoert, hoe meer schade je doet. Is je tegenstander aan de beurt? Druk dan de Ring-Con tegen je buik om de aanval te blokken!

Een snelle work-out

Daarnaast is het ook mogelijk om een korte sessie te doen door middel van de Snel Trainen-stand. Hiermee speel je een minigame (of beter gezegd: doe je een korte work-out) om een zo hoog mogelijke score neer te zetten. Je bakt bijvoorbeeld potten door squats uit te voeren. Deze speelstand is ook met meerdere spelers te spelen.

Tot slot zijn er ook modi die zich écht richten op de work-pout. In Tests kun je iedere oefening apart oefenen, terwijl je in Programma’s een soort van fitness-training volgt die zich focust op een bepaalde spiergroep of lichaamsdeel. Ben je bang dat je teveel lawaai maakt, dan kun je ook de stille stand aanzetten zonder dat je de hele tijd doordreunt.

Screenshots