Apollo Justice - Ace Attorney Trilogy

  • Preview

  • 11 dec 23 om 16:00

  • Rik

  • 2

Begin volgend jaar komt Apollo Justice – Ace Attorney Trilogy naar de Nintendo Switch, maar HOLD IT! Wij mochten al eerder aan de slag met deze Ace Attorney-compilatie! In deze preview deel ik mijn eerste indrukken… It’s time for Justice!

Even voorstellen: Apollo Justice – Ace Attorney Trilogy is de opvolger van Phoenix Wright: Ace Attorney Trilogy en brengt het vierde, vijfde en zesde deel uit de Ace Attorney-serie in één bundel naar de Nintendo Switch. Om precies te zijn gaat het om de games Apollo Justice: Ace Attorney (DS), Phoenix Wright: Ace Attorney – Dual Destinies (3DS) en Phoenix Wright: Ace Attorney – Spirit of Justice (3DS). Voor Westerse fans van de serie vormt de komst van deze compilatie een grote opluchting: Dual Destinies en Spirit of Justice kwamen hier enkel digitaal uit en waren sinds de sluiting van de 3DS eShop (tijdelijk) onverkrijgbaar. De Apollo Justice-trilogie brengt deze games in hun beste versie naar de Nintendo Switch, inclusief alle DLC en een aantal leuke extra’s.

Here comes Justice!

Fans van de eerste drie Ace Attorney-spellen zullen even raar opkijken wanneer zij beginnen aan het vierde deel. Onze vertrouwde top-advocaat Phoenix Wright heeft plaatsgemaakt voor een nieuw hoofdpersonage: Apollo Justice. Door de ogen van deze beginnende advocaat maken we opnieuw kennis met de wereld van Ace Attorney. Fans van Phoenix hoeven zich echter geen zorgen te maken. Ook hij verschijnt weer ten tonele in een nieuwe (bij)rol en protesteert er later weer vrolijk op los in de rechtszaal zoals we van hem gewend zijn. De cast van Ace Attorney krijgt in deze tweede trilogie gezelschap van een schare karakteristieke nieuwe personages zoals Trudy Wright, Athena Cykes en detective Ema Skye. Vertrouwde personages als Maya Fey, de kale rechter en aanklager Winston Payne keren echter ook terug in de loop van de trilogie.

Ook Apollo Justice is als advocaat voor geen gat te vangen!

Stijlbreuk

Kwalitatief is de Apollo Justice-trilogie veruit superieur aan de Phoenix Wright-trilogie. Eigenlijk is dit weinig verrassend, als je je bedenkt dat de eerste spellen GBA-titels waren en de originele games uit deze collectie alledrie uitkwamen op sterkere hardware. Alle games uit deze compilatie zijn daardoor grootser opgezet dan voorheen. Apollo Justice: Ace Attorney is hierbij de vreemde eend in de bijt. Deze DS-titel sluit zich nog aan bij de 2D-stijl van de eerste drie Ace Attorney-games. Wel zijn alle tekeningen en animaties van (veel) betere kwaliteit en komen er af en toe voorzichtig wat 3D-elementen om de hoek kijken. De laatste twee games van de trilogie zijn afkomstig van de 3DS en volledig opgebouwd in 3D. Met name de onderzoeksfase krijgt hierdoor – letterlijk – een nieuwe dimensie. De plaatsen delict zijn nu namelijk vanuit meerdere perspectieven te onderzoeken. Omdat deze toevoeging pas vanaf de tweede game uit de trilogie is opgenomen heb ik dit nog niet uitvoerig kunnen testen in de korte tijd die ik voor deze preview heb gehad. De korte ’test-sessie’ smaakte echter naar meer.

Je kunt vanaf Dual Destinies écht rond kijken op de plaatsen delict!

Alles voor de fans

Dat ik alvast kort een case van de tweede game kon uitproberen, is overigens exemplarisch voor de liefde die Capcom in deze trilogie heeft gestoken. De fans krijgen in dit pakket zo’n beetje alles wat ze maar kunnen wensen. Wil je vanaf het startscherm zomaar beginnen met dag 2 van case 4 van game 3? No objection! Wil je de cutscenes, soundtracks of officiële tekeningen bewonderen? No objection! Kom je er niet uit dankzij die (soms toch wel rare) Ace Attorney-logica? Hold it! De automatische speeloptie Story Mode uit The Great Ace Attorney Chronicles is ook aan deze drie spellen toegevoegd. Heb jij nooit de DLC voor de originele spellen aangeschaft? Natuurlijk zitten die nu standaard bij het pakket inbegrepen! Wil jij (in de 3DS-games) wisselen tussen de verschillende outfits van de personages? Ga je gang! Oh! En als absolute uitsmijter is er ook nog een Animation Studio toegevoegd! Hiermee krijgen Ace Attorney-fans de kans om zelf scenario’s uit te denken, want alle animaties van alle personages staan tot je beschikking! Helemaal tof is dat je naast de reguliere achtergronden uit het spel ook kunt kiezen om alles voor een green screen-achtergrond af te spelen. Als dit geen tsunami aan toffe Ace Attorney fan-content op gaat leveren, dan weet ik het ook niet meer.

Voorlopige conclusie

Mijn tijd met de Apollo Justice – Ace Attorney Trilogy was te kort om veel te kunnen zeggen over de inhoud van de spellen zelf. Maar in de eerste cases van de trilogie komt de bekende Ace Attorney-charme in ieder geval al goed uit de verf. Wat echter vooral opvalt is dat Capcom bijzonder veel moeite in deze trilogie heeft gestoken. Met alle extra’s die in dit pakket zitten inbegrepen zou dit wel eens de ultieme Ace Attorney-game voor de fans kunnen worden. Ik zal mijn avontuur met Apollo Justice in ieder geval met veel plezier vervolgen. Take that!

Apollo Justice – Ace Attorney Trilogy verschijnt op 24 januari 2024 voor de Nintendo Switch.

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Moonglow Bay Nintendo Switch screenshot baai start

0

Review Moonglow Bay - Een rustig visavontuur

13-04-2024

3

Kitty

Hoofdafbeelding bij Makers Fortnite wil dolgraag cross-over met Nintendo

7

Nieuws Makers Fortnite willen dolgraag een cross-over met Nintendo

11-12-2023

2

Erik

Hoofdafbeelding bij Is The Legend of Zelda: Ocarina of Time nog altijd een meesterwerk?

11

Special Is The Legend of Zelda: Ocarina of Time nog altijd een meesterwerk?

11-12-2023

4

Erik

Discussieer met ons mee! 2

Mitch

11 dec 23 om 17:47

#12373‍

3039 XP | 472 comments

Kwalitatief superieur? Is dat jouw mening of bedoel je 'technisch' ?

Rik

11 dec 23 om 18:20

#12374‍

4673 XP | 666 comments

Technisch, zoals je op het einde kunt lezen heb ik nog niet genoeg tijd gehad de inhoud van de spellen al te beoordelen.