Killer Queen Black

  • Preview

  • 3 jul 18 om 08:00

  • Ness

  • 0

Herinner je je die gekke pixelgame nog van de Nintendo Direct: E3 2018? Ikzelf weet nog dat ik het er maar een beetje vaag uit vond zien en niet echt wist wat ik ervan moest vinden. Tijdens het Post E3-evenement in Utrecht vorige week raadden echter meerdere Nintendo-medewerkers ons datzelfde spel aan en zeker om het met veel mensen te spelen. Is dit gekke spel echt zo leuk?

Killer Queen Black is een console-remake van het arcadespel Killer Queen. Dit arcadespel is een multiplayer-actieplatformer dat twee teams van elk vijf personen kent. Deze teams kunnen vervolgens op een stategische wijze op wel drie verschillende manieren winnen. Killer Queen Black neemt dit concept en voegt nieuwe modi, gameplay-mechanieken en nieuwe graphics aan de multiplayer-game toe.

Bzzz!

Zo is een van de veranderingen aan Killer Queen Black dat bij deze versie teams van vier personen tegen elkaar strijden. Nou ja, het zijn eigenlijk ook geen personen die in dit spel vechten. Elk team kent namelijk drie bijen en één koningin, de Killer Queen, die de strijd aangaan. Op drie manieren kun je het andere team verslaan: Military, Snail of Economic.

Bijen kunnen oneindig vaak doodgaan en terugkomen, maar de twee koninginnen hebben beperkte levens. Als je alle levens van de vijandige koningin kunt afnemen, heeft jouw team gewonnen op de Military manier. Snail is een pacifistischere manier om de overwinning te behalen: hierbij win je door de slak onderaan het scherm naar jouw kant te rijden. Let wel: dit is en blijft een slak en hij komt daarom maar heel, heel sloom vooruit. Tenslotte kun je winnen op de Economic-manier door twaalf bessen terug naar je bijenkorf te dragen. Lukt het je om met je team een van deze drie dingen te doen, winnen jullie meteen.

De twee koninginnen krijgen al meteen een wapen om elkaar of een vijandige bij mee aan te vallen. Als een bij zich ook in de strijd wilt mengen, kan dat door, in ruil voor een bes, een wapen te krijgen. Hierdoor én door het feit dat je op drie manieren kunt winnen, blijkt Killer Queen Black nog best strategisch te zijn.

Samen spelen

Daarbij begrijp ik nu waarom al die Nintendo-medewerkers ons aanraadden om met meerdere mensen te spelen. Je kunt het spel nu eenmaal met acht mensen in totaal spelen en het is daarom ook het leukst om met zo veel mensen te spelen. Wij speelden het spel uiteindelijk met zes personen (drie tegen drie), wat op zich ook leuk was. Mocht je echter net als wij niet genoeg mensen bij elkaar verzamelen, kun je in het volledige spel gelukkig ook online de bijenstrijd aangaan.

Voorlopige conclusie

Dat gekke pixelspel in de Nintendo Direct: E3 2018 blijkt nog een best leuk spel te zijn! Killer Queen Black is een mulitplayergame waar twee teams van vier op wel drie manieren elkaar kunnen inmaken. Dit zorgt voor strategische en fanatieke strijden en maakt dat Killer Queen Black genoeg potentie heeft om een verrassend leuk party-game te zijn. Ik had in ieder geval veel plezier met Killer Queen Black en ik zoem daarom graag verder in op het spel wanneer het deze winter verschijnt!

Like dit bericht:

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Vang Swampert in Tera Raid-event Pokémon Scarlet & Violet

0

Nieuws Vang Swampert in Tera Raid-event Pokémon Scarlet & Violet

27-05-2024

1

Erik

West of Loathing

0

Review West of Loathing

11-07-2018

0

Erik

FIFA 19

0

Preview FIFA 19

02-07-2018

0

Redactie

Reageer als eerste!