Super Bomberman R

  • Hands-on

  • 24 jan 17 om 12:00

  • Daan

  • 0

Hou je van een spelletje Bomberman? Natuurlijk! Ik dacht dat we geen games meer van Konami hoefden te verwachten en daarom verraste de aankondiging van Super Bomberman R mij enorm. De game komt exclusief naar de Nintendo Switch en zorgt ervoor dat je altijd en overal kunt genieten van de klassieke Bomberman-ervaring.

Tijdens mijn speelsessie zag Super Bomberman R er als vanouds uit. Ik ben geen rare dingen tegengekomen en het lijkt erop dat de game de oude standaardformule aanhoudt die we allemaal kennen. Tot vier spelers kunnen een zijdelingse Joy-Con grijpen en tegen elkaar spelen, wat erg goed en eenvoudig werkt. Je speelt als Bomberman en door bommen te gooien probeer je je tegenstanders uit het veld te knallen. Ook kun je blokken kapotmaken, power-ups oppakken waardoor je sneller gaat, krachtigere bommen maken en nog veel meer. Het is een simpel maar leuk spel dat iedereen makkelijk kan leren en spelen.

De game ziet eruit als het perfecte spel voor lokale en online multiplayer, maar helaas oogde het spel tamelijk basaal. Je speelt telkens weer in dezelfde arena en de sfeer verandert niet echt van gevecht tot gevecht. Dit zou allemaal anders kunnen zijn in de uiteindelijke versie van het spel, maar aangezien de release van de game al nadert heb ik daar mijn twijfels over. Ik had op zijn minst op iets gehoopt wat het geheel iets interessanter zou maken.

Voorlopige conclusie

Helaas is het afwachten om te zien wat de toekomst in petto heeft voor Bomberman. Onder het toeziend oog van Konami lijken de ontwikkelaars een competent spel gemaakt te hebben. Het speelt fijn op de Nintendo Switch, maar er lijkt wat te missen. In ieder geval komt er een nieuwe Bomberman-game uit en dat is al meer dan ik ooit had kunnen dromen.

Like dit bericht:

Recente artikelen

Soulslike game Another Crab’s Treasure in april naar Switch

0

Nieuws Soulslike game Another Crab's Treasure in april naar Switch

22-02-2024

2

Dennis

ARMS

0

Hands-on ARMS

25-01-2017

0

Daan

N1ntendo.nl Stream: Wii Say Goodbye 2 U met Smash-toernooi en meer!

0

Livestream N1ntendo.nl Stream: Wii Say Goodbye 2 U met Smash-toernooi en meer!

22-01-2017

0

Redactie

Reageer als eerste!