ARMS

  • Hands-on

  • 25 jan 17 om 10:00

  • Daan

  • 0

Deel klappen uit en word een kampioen als nooit tevoren! Ik had geen idee wat ik van ARMS moest verwachten, toen Nintendo het spel voor het eerst onthulde. Het leek op een gekke, Punch-Out!!-achtige game, met Motion Controls als de voornaamste besturing. Na het spelen van een aantal potjes vond ik de game veel toffer dan ik had verwacht. Ik had echter nog wel een aantal bedenkingen.

Het is onmogelijk om ARMS te vergelijken met andere games op de markt. Een mengsel van Punch-Out!!, Splatoon en wat Dhalsim uit Street Fighter dan ook eet, zou het beste in de buurt komen. Zelfs dan heeft ARMS een unieke stijl die volledig op zichzelf staat. Vanuit de arena zul je flink moeten bewegen, klappen uitdelen, jezelf verdedigen en ultieme superaanvallen lanceren om je tegenstander gestrekt op de grond te krijgen. In tegenstelling tot andere games van dit type ligt er nu een grote focus op de actie en snelle bewegingen zoals ontwijken of springen.

Als je eenmaal realiseert wat dit inhoudt, krijg je ARMS zo onder de knie. Je kunt zowel voor besturing met knoppen kiezen, als voor Motion Controls. Die laatst genoemde is veel gekker! Je bestuurt jezelf door een Joy-Con in elke hand te nemen en die simpelweg te bewegen in de richting die je op wilt. Er zijn drie type aanvallen: het uitdelen van normale klappen door een stotende beweging te maken, het vastgrijpen van tegenstanders door beide Joy-Con’s tegelijk naar voren te bewegen, en de superaanvallen. Deze superaanvallen laden gedurende je match vanzelf op en geven je de mogelijkheid enorm veel schade toe te brengen. Naast aanvallen is ook het verdedigen erg belangrijk. Verdedigen doe je door je vuisten dicht naar elkaar toe te bewegen zoals in een echte bokswedstrijd en op het beste te hopen. Door het toepassen van slimme tactieken en door dicht bij je tegenstander in de buurt te komen kun jij de ultieme kampioen worden.

De eerste paar rondjes die ik speelde gingen niet al te best, maar naarmate de besturing wende, kreeg ik wat meer plezier in de game. Helemaal tijdens het spelen van potjes met twee spelers moet je je best doen om je tegenstander te misleiden. Terwijl je snel door de arena beweegt, moet je adequaat zien te reageren op je tegenstander. Ook is het belangrijk om het juiste personage met de juiste wapens te kiezen, want anders zul je vrij snel het onderspit delven. De verzameling van kleurrijke personages heeft mij echt weten te overtuigen en ik kan niet wachten om te zien wat de game nog meer te bieden heeft.

Voorlopige conclusie

Door alle flair van ARMS heb ik echt het gevoel dat ik nog niet genoeg gezien heb. Wat ik hoop is dat we in de komende maanden te zien krijgen waar de game naar toe bouwt. We hebben van Splatoon geleerd dat tijd een product overtuigender kan maken. Het is nu alleen wachten op dat zoete moment waarop er nieuwe dingen onthuld worden. Wat dachten jullie van een verhaalmodus met allemaal rare typetjes? Ik zie het helemaal zitten! Het goede nieuws is dat de game in ieder geval ondersteuning biedt aan zowel lokale als online multiplayer, wat op z’n minst moet zorgen voor een toffe game voor jou en je vrienden.

Like dit bericht:

Recente artikelen

Wat speel je dit weekend? [24 februari] 

2

Special Wat speel je dit weekend? [24 februari] 

24-02-2024

2

Erik

1-2-Switch

0

Hands-on 1-2-Switch

26-01-2017

0

Daan

Super Bomberman R

0

Hands-on Super Bomberman R

24-01-2017

0

Daan

Reageer als eerste!