Farming Simulator: Nintendo Switch Edition

Op de Gamescom hebben we een flink aantal games voor de Nintendo Switch gespeeld. Tussen het geweld van de middeleeuwse werelden, petten met ogen en schietende konijnen door stond Farming Simulator er ook. Deze titel spreekt wellicht een ander publiek aan dan de andere spellen, maar wilden we zeker graag eens bekijken. Wij hebben Farming Simulator: Nintendo Switch Edition al even mogen spelen en onze bevindingen lees je hieronder.

In de Farming Simulator-spellen bouw je een boerenbedrijf op. Je hebt een boerderij, veestallen en een groot stuk land waar je allerlei gewassen kunt kweken. Eens in de twee jaar komt er een spel voor PC en consoles uit; in de tussenliggende jaren verschijnt er een game voor mobiele apparaten, zoals Farming Simulator 18 afgelopen juni uitkwam voor de Nintendo 3DS. De game voor de Nintendo Switch baseert zich op het vorig jaar verschenen Farming Simulator 17, de consoleversie dus. Toen de game voor Nintendo’s nieuwe console werd aangekondigd was nog niet duidelijk waartoe de hardware in staat was en waren de ontwikkelaars nog niet zeker of het spel alle content van Farming Simulator 17 kon bevatten, zo vertelde de PR-manager ons. Uiteindelijk bleek dit allemaal mee te vallen en mist de game voor de Nintendo Switch enkel de mods en de multiplayer. Op de Nintendo Switch zul je alle problemen die het boerenleven met zich meebrengt dus zelf moeten oplossen, maar dat kan dan in ieder geval wel onderweg.

Farming Simulator gaat voor een zo authentiek mogelijke ervaring. Als je op akkerland ergens verderop een gewas wilt inzaaien, zul je daar zelf met je tractor en bijbehorende ploeg- en inzaaiapparaten heen moeten gaan. Als op een gegeven moment je land te groot wordt of je geen zin meer hebt om zelf handmatig alles te oogsten, dan kun je werklui aannemen. Alle werktuigen in de game zijn gelicenseerd. Heb je ooit al eens op een Challenger MT900E willen zitten? In Farming Simulator kan het! Voor zo’n gigantisch geval moet je echter wel flink wat in-game geld schuiven. Dit geld kun je verdienen door je gewassen en producten te verkopen. Je begint met klein en goedkoop materieel, maar door hard te werken kun je vanzelf deze Ferrari onder de tractors kopen. Bij tractors gaat het echter niet om de snelheid, maar om de pk’s. In totaal zitten er 275 tractors in het spel die je allemaal dus ook in het echt kunt tegenkomen. Om snel grote hoeveelheden te vervoeren biedt de goederentrein, een gloednieuwe toevoeging voor de serie, een oplossing. Naast landbouw bevat de game ook de optie voor veeteelt. Van pluimvee, zoals kippen, tot aan koeien en varkens, het is allemaal present.

Farming Simulator: Nintendo Switch Edition maakt gebruik van een aantal unieke features van het systeem. Zo ondersteunt de game HD Rumble. Omdat we de game uitsluitend in handheldmodus hebben gespeeld, hebben we dit helaas niet goed kunnen testen. Iets wat wel goed van pas komt als je niet achter je televisie zit, is touchscreenondersteuning in de menu’s. Op deze manier kun je op intu├»tieve wijze door de grote menu’s van het spel navigeren en met je vinger de landkaart bedienen. Op het scherm van de Nintendo Switch ziet er game er zeer netjes uit. Enkele visuele effecten missen, zoals reflecties in de spiegels van je voertuig, maar daar krijgen we een zeer stabiele framerate en goede presentatie voor terug.

Voorlopige conclusie

Hoewel de mods missen, lijkt Farming Simulator: Nintendo Switch Edition de volledige ervaring van Farming Simulator 17 te bieden. De game ziet er strak uit, voelt compleet en de rustgevende gameplay lijkt ideaal om onderweg te spelen. Het is jammer dat de multiplayer zal ontbreken in het volledige spel. Later dit jaar zullen we erachter komen hoe groot of klein dat gemis is. We hebben de game in televisiemodus niet kunnen testen; dat is nog iets om te proberen als de volledige game uitkomt, maar de handheldervaring op de Gamescom geeft ons goede hoop dat Farming Simulator een goede toevoeging is aan het third-party assortiment van de Nintendo Switch.

Like dit bericht:

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Column: Hoe Breath of the Wild nieuw leven in Skyward Sword blies

3

Column Hoe Breath of the Wild nieuw leven blies in Skyward Sword

16-07-2024

2

Erik

Severed

0

Review Severed

03-09-2017

0

Ness

Lost Sphear

0

Hands-on Lost Sphear

31-08-2017

0

Redactie

Reageer als eerste!