Curious Expedition

  • Preview

  • 17 mei 19 om 20:00

  • Daan

  • 0

Curious Expedition verscheen voor het eerst op Steam in 2016. Destijds kreeg het roguelike expeditie avontuur heel veel lof en bleek het gelijk een regelrechte hit. Dankzij Thunderful Publishing verschijnt deze negentiende-eeuwse verkenningstocht op de Nintendo Switch, compleet met alles wat ooit in de pc-versie is gestopt. We mochten al eerste blik werpen op een work in progress!

Reis voor avontuur

In Curious Expedition kies je een avonturier en ga je naar vreemde landen op zoek naar faam en glorie. Elk van deze personages heeft een eigen set aan vaardigheden die je kan helpen om de beoogde resultaten te leveren. Daarnaast komt iedere reiziger met zijn eigen voorwerpen, dus iedereen bereidt zich voor op een geheel andere wijze. Tijdens onze demo speelde we als Isabella Bird, wie in staat is om je meer over een gebied te vertellen. Isabella kan meer van een kaart zien, waardoor je al snel belangrijke punten kunt vinden.

Elk avontuur, gezien het roguelike betreft, stelt je in staat om de moeilijkheid opnieuw in te stellen. Afhankelijk van de optie die je kiest zul je hele andere zaken voorgeschoteld krijgen. Hoe dan ook, je kiest vervolgens een locatie op de kaart en gaat op ontdekking uit. De locaties hebben niet geen die je zou kennen, en laat het vooral bij vage termen. Als voorbeeld, de oostkust van Australië heet ‘The Desperate Jungle’. Op smmige locaties zul je moeten strijden met andere avonturiers, maar we kozen voor meer rustige wateren.

De gameplay bestaat uit twee onderdelen. Je zult veel tekst moeten lezen, om daarna een keuze te maken. Dat is bepalend voor de verhaallijn en of je expeditie überhaupt een succes wordt. Je kunt lokale inwoners totaal negeren, maar dat zal niet positief voor je eindigen. De truc is om diplomatisch over te komen en net genoeg om wat vertrouwen te winnen. De twee keuzes lijken altijd heel gericht, waardoor het uiteindelijke resultaat altijd voor de grootste veranderingen zorgde.

De andere kant draait allemaal om het managen van je inventaris, personages en kaart. Naarmate de tijd verstrijkt zullen je voorwerpen op raken. Je zult strategisch een route moeten uitstippelen naar het volgende dorp, op bepaalde plekken klikken en soms de NPCs aan het werk moeten zetten. Er zijn vele kleine dingen die belangrijk zijn, inclusief wilde beesten die de speler al te graag komen verslinden. Gezien het feit dat elke ronde in Curious Expedition anders is, weet je nooit wat je gaat krijgen. Soms moet je tegenslagen voor lief nemen om zodoende met een fantastisch resultaat thuis te komen.

Voorlopige conclusie

Aan het einde van de dag was ik vrij enthousiast over wat ik heb gezien van Curious Expedition. Hoewel ik stiekem nu de Steam-versie wil proberen, lijkt het me slimmer om nog even te wachten: het lijkt zo’n heerlijke titel voor onderweg. Je speelt het voor twintig minuten, gaat op een expeditie of twee en doet de Switch weer in je tas. Natuurlijk moet er nog wat werk worden verzet voor de Nintendo Switch-versie, maar de gameplay ervaring kan eerlijk gezegd niet beter. Curious Expedition komt ergens in 2019 uit.

Like dit bericht:

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes krijgt opties om graphics aan te passen

1

Nieuws Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes krijgt opties om graphics aan te passen

30-05-2024

1

Erik

Saints Row: The Third – GT-mwah

0

Review Saints Row: The Third - GT-mwah

18-05-2019

0

Mitch

Phoenix Wright: Ace Attorney Trilogy – Genieten in drievoud

0

Review Phoenix Wright: Ace Attorney Trilogy - Genieten in drievoud

12-05-2019

0

Ness

Reageer als eerste!