Bee Simulator

  • Preview

  • 7 sep 19 om 12:30

  • Erik

  • 0

Bee Simulator was de eerste afspraak die ik had op de Gamescom. Een luchtig spelletje om mee te beginnen dacht ik, terwijl ik iets verwachtte in de trant van Goat Simulator. Mijn verwachtingen werden echter meteen met de grond gelijk gemaakt. Bee Simulator doet zijn naam namelijk wél eer aan, en lijkt best een bijzonder spelletje te worden.

Bijen zijn best belangrijk voor onze maatschappij. Zij zijn verantwoordelijk voor de bevruchting en verspreiding van veel van die mooie bloemen die je in je tuin of omgeving ziet. Toch gaat het tegenwoordig iets minder goed met de honingbij, en dat is stiekem niet zo goed voor de natuur. Varsav Game Studios, de ontwikkelaar van Bee Simulator, heeft er daarom zijn missie van gemaakt om ons een realistisch kijkje te geven in het leven van die zoemende insecten en meteen te laten zien hoe tof ze wel niet zijn. Je kunt Bee Simulator zien als een educatieve game, al wilde de ontwikkelaar die stempel er niet specifiek op drukken. Het draait ook om plezier!

Blij als een bij

Bee Simulator speelt zich af in Central Park (New York), hoewel je dat op het eerste gezicht misschien niet zou zeggen. Alles is namelijk gigantisch groot! Zelfs zo’n lief, klein madeliefje is ineens uitgegroeid tot reusachtige proporties. Dit zorgt ervoor dat je eerste momenten als zo’n zoemende bij best bijzonder aanvoelen. Voorzichtig baande ik mij een weg door de wijde wereld, wat feitelijk misschien maar een paar vierkante meter was. Maar voor mij als zoemende honingbij was het een gigantische omgeving om in te spelen. Hier helpt bij dat het realistische grafische jasje om te smullen is. Ik speelde het op de pc (dus het is misschien niet helemaal representatief), maar de ontwikkelaars beloofden ook dat eerdergenoemd madeliefje of die waterlelie er op de Switch ook super realistisch uitziet.

In dit kleine stukje van Central Park was het mijn taak om bloemetjes te bestuiven. De manier waarop kun je vergelijken met missies die je ook in 3D-platformers wel ziet: ik moest vakkundig door ringetjes navigeren om stuifmeel te verzamelen. Hier komt ook het educatieve element om de hoek kijken: ontdek je een nieuwe bloem of ander stukje flora of fauna, dan kun je op een speciale pagina hier meer over lezen. Gelukkig verplichtte het spel me niet telkens om deze te lezen; ik kon gewoon rustig doorvliegen. Had ik genoeg, dan leverde ik het geheel af bij de honinggraat. Dit onderdeel was qua moeilijkheidsgraad echt met kinderen in het achterhoofd gemaakt; er was geen tijdslimiet en je kon heerlijk naar eigen inzicht naar de bloemen vliegen.

De makers beloven naast het stuifmeel verzamelen nog meer andere activiteiten. Zo ontmoet je andere zoemende en minder zoemende insecten, zoals je mede-bijen, schattige vlinders of kwaadaardige wespen. Jij voert telkens missies uit voor de koningin, en mag op een gegeven moment de grootse buitenwereld verkennen waar zelfs… mensen rondlopen. Ook leuk: naarmate je verder komt, speel je ook steeds meer power-ups voor je bijenvriendje vrij. Zo kon ik al snel super snel door het landschap zoemen! Hoe al deze andere activiteiten eruit komen te zien, houdt de ontwikkelaar nog even in het midden. Om deze reden zijn er ook diverse co-op en multiplayerstanden (wie verzamelt het meeste stuifmeel in twee minuten!) toegevoegd. Kunnen ouders ook mooi met hun kinderen spelen!

Voorlopige conclusie

Ik word best blij van Bee Simulator! Niet alleen om het nobele doel van het spel (bijen zijn belangrijk voor onze maatschappij!), maar ook omdat het zijn naam eer aan doet. Jij bent echt bezig een realistisch leventje als bij op te bouwen, en aan je werkzaamheden zijn een heerlijk speelse draai gegeven. Een uiteindelijke speelsessie moet uitwijzen hoe tof zo’n leven écht is, maar de eerst indruk is positief!

Like dit bericht:

Recente artikelen

Nintendo gaat door met Emio-teasers in “Bureau van de Detective”

0

Nieuws Nintendo gaat door met Emio-teasers in "Bureau van de Detective"

21-07-2024

1

Rik

Ary and the Secret of Seasons

0

Preview Ary and the Secret of Seasons

07-09-2019

0

Ness

Sparklite

0

Preview Sparklite

06-09-2019

0

Mitch

Reageer als eerste!