Ary and the Secret of Seasons

  • Preview

  • 7 sep 19 om 16:00

  • Ness

  • 0

Erger je je ook lichtelijk wanneer het winter is, maar er in plaats van een mooie laag sneeuw, groen gras en bloeiende bloemen te zien is? Dan is Ary and the Secret of Seasons wellicht iets voor jou. In dit spel doe je als Ary, dochter van de Guardian of Winter, namelijk precies dat: de balans in seizoenen herstellen. Tijdens de Gamescom mochten we even een kijkje nemen bij dit spel.

Winter bubbel

Het spel zelf is wel net iets serieuzer dan slechts een lichtelijke irritatie. Het land Valdi is normaal namelijk in vier verschillende seizoenen gesplitst, maar door een duistere tovenaar klopt er helemaal niks meer van. Zo is het in het wintergebied opeens lente en zijn de andere drie gebieden op dezelfde manier door elkaar gehaald. Het is dan ook aan jou, als dochter van de Guardian of Winter, dit alles weer recht te zetten.

Dit doe je met een speciale kracht die je bezit: je kunt bubbels creëren met totaal andere seizoenen erin. Het coole hieraan is dat je bijvoorbeeld kunt zien hoe een bepaald gebied er origineel uit had moeten zien. Wanneer Ary haar krachten gebruikt om een bol met sneeuw te maken in het wintergebied, kun je zien hoe dat gebied er eerst uitzag: een prachtig ijskasteel dat in de lente gesmolten is. Binnen dit gebied komen er echter ook weer vijanden van ijs tot leven, maar heb jij ook weer een unieke ijsvaardigheid. En zo wisselt dat voor elk seizoen.

Hyrule Field

De ontwikkelaar zelf beschreef Valdi als een open hub wereld waar je vrij kunt rondlopen. Mij deed het een beetje denken aan een heel groot Hyrule Field. Echt een grootse open wereld kun je het namelijk niet noemen, maar er is met behulp van je seizoen-manipulerende krachten genoeg te ontdekken. Zo moet je dus van gebied naar gebied gaan in dit land om één voor één de seizoenen weer te herstellen.

Dat gaat door middel van een baasgevecht. Op de top van het ijskasteel bijvoorbeeld, die je kunt bereiken door een bepaalde mechaniek waardoor de winterbol langzaam naar boven beweegt, wacht er een grote steampunk-achtige uil op je: Lost Ashes. Deze baas heeft drie heel verschillende fases en moet je verslaan door verschillende seizoenen te gebruiken. Wanneer je hem hebt verslagen, keert dat gebied weer terug in zijn oorspronkelijke winterachtige staat.

Voorlopige conclusie

Ary and the Secret of Seasons ziet er tot nu toe uit als best wel een schattig indiespelletje. Het zal je niet omver blazen, maar het ziet er vermakelijk genoeg uit om in rond te dwalen. Het kunnen manipuleren van seizoenen opent de deuren voor toffe puzzels om op te lossen en geheimen om te ontdekken. Zin in een klein, luchthartig avontuur? Dan kun je wel uitkijken naar Ary and the Secret of Seasons wanneer het volgend jaar voor de Nintendo Switch verschijnt.

Like dit bericht:

Recente artikelen

spam9promoart

0

Nieuws Speel mee met Pokémon VGC en Mario Kart 8 tijdens SPAM 9.0

23-02-2024

0

Mitch

Blasphemous – Vloekend door de kerk

0

Review Blasphemous - Vloekend door de kerk

09-09-2019

0

Mitch

Bee Simulator

0

Preview Bee Simulator

07-09-2019

0

Erik

Reageer als eerste!