Zien: Donkey Kong-achtbaan maakt testrondjes in Japan

  • Nieuws

  • 19 dec 23 om 17:00

  • Rik

  • 1

In de lente van 2024 moet er een Donkey Kong-uitbreiding openen in het Japanse Super Nintendo World. Onlangs zijn er beelden opgedoken van de eerste testrondjes van de Donkey Kong-achtbaan.

De achtbaan met de naam Mine Cart Madness vormt de wereldprimeur van het nieuwe Boom Coaster-achtbaantype. Bij dit nieuwe achtbaantype zitten de echte rails verborgen onder een decoratieve ’track’. Hierdoor kan het springen over kapotte rails met je mijnwagentje uit de Donkey Kong-games nagebootst worden in een achtbaan. Uit een helikopter zijn de eerste testbeelden opgedoken waarop de werking van deze techniek te zien is.

Het Donkey Kong-gebied is de eerste grote uitbreiding voor Super Nintendo World in Universal Studios Japan. Samen met het Mario-gebied komt Donkey Kong ook naar het nieuwe Universal Epic Universe pretpark in Florida, dat uiterlijk in 2025 haar deuren moet openen. Universal Studios heeft nog geen park in Europa, maar maakte eerder vandaag bekend grond te hebben aangekocht voor een nieuw pretpark in Engeland.

Hoe vind jij de nieuwe achtbaan eruit zien? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Super mario party jamboree nintendo switch logo

0

Media Super Mario Party Jamboree krijgt releasetrailer

18-10-2024

0

Karlijn

WarioWare krijgt vernieuwd portaal op website Nintendo

0

Nieuws WarioWare krijgt vernieuwd portaal op website Nintendo

19-12-2023

1

ProfessorBonk

Universal Studios wil Engels pretpark, mogelijk Nintendo-deel

1

Nieuws Universal Studios wil Engels pretpark, mogelijk Nintendo-deel

19-12-2023

2

Rik

Discussieer met ons mee! 1

reporterdavid

19 dec 23 om 19:06

#12469‍

1226 XP | 244 comments

Nintendo blijft innovatief. na games in pretparken en bioscoop.