Xbox wil Game Pass naar Nintendo-platformen brengen

  • Nieuws

  • 1 dec 23 om 09:29

  • Erik

  • 2

Xbox CFO Tim Stuart wil Game Pass en hun first party-spellen naar Nintendo-platformen en meer brengen.

Stuart laat tijdens de Wells Fargo TMT Summit weten dat hun doel is om de Xbox-ervaring naar “elk scherm dat spellen kan afspelen” te brengen. Hij gaat zelfs zo ver door te zeggen dat hij hierbij niet enkel doelt op tv’s en mobiele apparaten, maar ook de PlayStation en Nintendo. Hij komt echter niet met een concrete aankondiging.

De Xbox CFO zegt het volgende:

“Het is een kleine verandering van strategie. Ik kondig nu niet iets aan, maar onze missie is om first-party-ervaringen en onze abonnee-services naar elk scherm te brengen dat spellen kan afspelen. Dit betekent smart tv’s, dit betekent mobiele apparaten, dat betekent dat apparaten waarvan we dachten dat het concurrenten waren in het verleden, zoals PlayStation en Nintendo.”

Hoofdafbeelding bij Xbox wil Game Pass naar Nintendo-platformen en meer brengen

Deze kijk heeft Xbox al langer. Phil Spencer zei in 2021 dat er op dat moment geen plannen waren om Game Pass naar de concurrentie te brengen, maar hun doel was om hun ervaringen beschikbaar te stellen voor zoveel mogelijk spelers. De voornaamste reden hiervoor was dat PlayStation en Nintendo toentertijd iets als Game Pass “niet wilden”.

Game Pass is een abonnementsservice dat je een grote catalogus aan games met een druk op de knop laat spelen, waaronder alle first-party Xbox-spellen.

Xbox heeft op dit moment nog twee eigen consoles: de Xbox Series S en Xbox Series X. De afgelopen jaren hebben ze een aantal grote gamebedrijven overgenomen, waaronder Bethesda en, meer recentelijk, Activision Blizzard King.

Heb jij een Xbox-console? Hoe sta jij er tegenover om Halo of Forza Motorsport op een Nintendo-platform te spelen? Laat het weten in de reacties!

Bron: Wells Fargo TMT Summit (via GameSpot)

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Moonglow Bay Nintendo Switch screenshot baai start

0

Review Moonglow Bay - Een rustig visavontuur

13-04-2024

2

Kitty

Turnip Boy Robs A Bank krijgt releasedatum

0

Nieuws Turnip Boy Robs A Bank krijgt releasedatum

01-12-2023

2

Dennis

Batman: Arkham Trilogy krijgt Batsuit uit “The Batman”

2

Nieuws Batman: Arkham Trilogy krijgt Batsuit uit "The Batman"

01-12-2023

1

Martijn

Discussieer met ons mee! 2

rob1N

1 dec 23 om 12:55

#12276‍

5383 XP | 1037 comments

Lol, playstation is nog altijd hun directe concurrent.... wat doen ze nu ineens alsof dit niet meer zo is? Mensen maken nog altijd de afwegeing of ze een xbox of een playstation kopen. Niemand koopt beiden. 

Paul

1 dec 23 om 14:42

#12278‍

3799 XP | 658 comments

Er zijn ook andere markten dan West Europa