Xbox-titel Pentiment maakt overstap naar Nintendo Switch

  • Nieuws

  • 22 feb 24 om 09:06

  • Erik

  • 1

Pentiment komt officieel naar de Nintendo Switch. De game, voorheen exclusief voor Xbox-platformen, is vanaf vandaag verkrijgbaar.

Pentiment is een narratief avontuur en speelt zich af in de Middeleeuwen, met dito grafische stijl. Je speelt als de artiest Andreas Maler, die plots verwikkeld raakt in een serie van moorden. Elke beslissing die hij maakt, heeft invloed op zijn persoonlijke omgeving.

De game is ontwikkeld door Obsidian Entertainment (bekend van onder andere Fallout: New Vegas, Pillars of Eternity). Nintendo onthulde de komst van het spel tijdens een reel in de Partner Direct.

Naast een versie voor in de Nintendo eShop, komt er ook een fysieke release via Limited Run Games. Pre-orders hiervoor gaan vandaag online.

Het fragment van Pentiment start vanaf 19:06.

Verwacht het volgende in Pentiment:

  • Een grafische stijl zoals in het Europa van de 16e eeuw. Het bevat veel inspiratie van kunst in de eerste geprinte boeken, alsmede schilderijen uit die tijd.
  • Twee pittoreske stadjes, elk met een kleurrijke cast aan personages, die allemaal hun eigen verhalen en geheimen hebben. De manier waarop je met ze praat, is afhankelijk van jouw academische en sociale achtergrond.
  • Breng invloed uit op de wereld. Elke narratieve beslissing die je maakt, kan van invloed zijn op de toekomst van de gemeenschappen. Ervaar zelf de consequenties van jouw acties.

Pentiment was niet de enige Xbox-titel die de overstap maakte gisteren, ook Obsidian’s Grounded komt naar de Nintendo Switch. Phil Spencer liet vorige week weten dat er in totaal vier Xbox-spellen aan gaan komen.

Obsidian Entertainment gaf in oktober al aan open te staan voor een Nintendo Switch-release. De game is destijds uitstekend ontvangen op Xbox One Series, en kon op hoge scores rekenen van recensenten.

Wat vind jij van deze game? Heb jij ‘m al op Xbox of pc gespeeld? Laat het weten in de reacties!

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Moonglow Bay Nintendo Switch screenshot baai start

0

Review Moonglow Bay - Een rustig visavontuur

13-04-2024

2

Kitty

Hoofafbeelding bij Videopreview Splatoon 3: De Toren der Orde

3

Poll Splatoon 3-uitbreiding De Toren der Orde is uit; haal jij 'm in huis?

22-02-2024

4

Erik

Pocket Card Jockey: Ride On! krijgt verrassingsrelease op Switch

6

Nieuws Pocket Card Jockey: Ride On! krijgt verrassingsrelease op Switch

21-02-2024

2

Erik

Discussieer met ons mee! 1

Karlijn

22 feb 24 om 13:59

#13125‍

136 XP | 19 comments

JAAAAAAAA