Xbox: 'Nintendo-fans moeten zich 100% deel van de Call of Duty-community voelen'

  • Nieuws

  • 19 okt 23 om 13:05

  • Rik

  • 2

Na ellenlang gesteggel of de overname wel door mocht gaan, is Activision-Blizzard eindelijk officieel onderdeel van Microsoft (Xbox). Xbox-eindbaas Phil Spencer ging daarom dieper in over de toekomst van hun nieuw aangekochte Call of Duty-franchise.

Spencer schoof aan bij de officiële Xbox Podcast om gamers van alle platforms gerust te stellen. Xbox gaat concurrerende platforms (Nintendo en Playstation) niet bewust benadelen bij aankomende Call of Duty-games. Elke gamer moet onderdeel blijven van de ‘Call of Duty Nation‘. Spencer sluit Xbox-exclusieve content om mensen naar hun eigen apparaat te lokken uit. De beste man zei het volgende (vertaald):

Voor Call of Duty-spelers op PlayStation, en in de toekomst op Nintendo, wil ik dat jullie je 100% onderdeel voelen van de community, ik wil niet dat jullie het gevoel hebben dat jullie content missen, dat jullie skins missen, dat jullie timing missen, dat is niet het doel, het doel is 100% uniformiteit op alle platforms, zoveel als we kunnen voor lancering en content.

Ik zeg zoveel mogelijk gelijkwaardigheid, want het is duidelijk dat sommige platforms verschillen in resolutie en framerate hebben, alleen al op basis van prestaties, maar er is niets anders, we hebben geen doel om Call of Duty op de een of andere manier te gebruiken om je een Xbox-console te laten kopen. Dus ik wil dat de Call of Duty Nation zich ondersteund voelt op alle platforms.

Call of Duty komt naar Nintendo-consoles voor 10 jaar

Komt Call of Duty nog naar de Switch of wordt het toch de volgende generatie Nintendo-hardware?

We hebben zelf aan de andere kant gestaan van sommige van die skins en [release data], zelfs deze bèta was de eerste week niet op Xbox, ik denk gewoon niet dat dat de community helpt, ik denk niet dat dat het spel helpt… als je een Nintendo-speler bent… Ik wil dat je je 100% onderdeel voelt van de Call of Duty Nation.

Als je de volledige statements van Phil Spencer wil horen, kun je de hele aflevering van de officiële Xbox Podcast op Youtube bekijken.

Al voordat de overname van Activision Blizzard afgerond was sloot Microsoft al een deal met Nintendo om de komende tien jaar Call of Duty-games naar Nintendo-hardware te brengen.

Wat denk je dat er in praktijk terecht zal komen van de 100% uniformiteit ‘waar mogelijk’ op Nintendo platforms? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Ontslagronde bij Square Enix: Westerse divisies worden ‘compleet opnieuw opgebouwd’

0

Nieuws Ontslagronde bij Square Enix: Westerse divisies worden 'compleet opnieuw opgebouwd'

15-05-2024

1

Rik

Touch Detective 3 + The Complete Case Files komt naar hier

0

Nieuws Touch Detective 3 + The Complete Case Files komt naar hier

19-10-2023

1

Dennis

pokemon utrecht specials PTCGRadio Ross & Gardevoir Evelyne

0

Special Pokémon Utrecht Special Event - Een unieke Pokémon ervaring

19-10-2023

4

Evelyne

Discussieer met ons mee! 2

Zool

19 okt 23 om 18:05

#11852‍

1971 XP | 370 comments

Yes please!!

Paul

19 okt 23 om 21:29

#11854‍

3804 XP | 659 comments

Wat een ontroerende woorden, ik moet bijna een traantje wegpinken