Wat spelen jullie dit weekend? [30 april]

  • Nieuws

  • 30 apr 22 om 12:20

  • Erik

  • 8

Tijd voor het weekend! En net als afgelopen week, zijn wij heel benieuwd wat jullie dit weekend allemaal spelen!

Maar eerst:

Dit gebeurde er afgelopen week

Toe aan wat aanbiedingen? De Lente-actie begon deze week in de Nintendo eShop. Onder andere Dragon Quest XI en Skyward Sword HD hebben een fikse korting gekregen. Daarnaast treurig nieuws voor Mario-fans: de Super Mario Bros.-film is uitgesteld tot de lente van 2023. Gelukkig was onze favoriete Karby deze week dertig geworden, en hoorden we dat een fanfavoriete baan naar Mario Kart Tour komt: Coconut Mall. Over Nintendo’s mobiele funracer gesproken: Rik’s analyse van Amsterdam Drift is zeker het lezen waard.

Verder komt er volgens de geruchtenmolen een 18+ LEGO Mario-set, krijgt Pokémon Unite een in-game lidmaatschap en is de Nintendo Switch de best verkochte console van maart in Amerika. Wie heeft er een Xbox of PlayStation nodig?

Opvallende releases

Het lijkt erop dat Coconut Mall ook onbekende paden toevoegt!

Wat spelen jullie dit weekend?

Dan is het nu tijd voor jullie speelplannen! Welke games houd jij je dit weekend mee bezig? De N1-UP-redactie trapt af!

Erik

Ik ben ongelofelijk fan van de Zero Escape-serie, aan de hand van woordkunstenaar Kotaro Uchikoshi. Vooral Nine Hours, Nine Persons, Nine Doors heeft me een hoop slapeloze nachten gegeven (in positieve zin). Bijzonder eigenlijk dat ik zijn nieuwste game AI: The Somnium Files nog nooit gespeeld heb. Afgelopen week ben ik daarom voor het eerst in de huid gekropen van futuristische detective Date, en het is wederom genieten geblazen. Meerdere tijdlijnen, een flinke dosis humor én een heerlijk luguber plot? Komt u maar door! Oh, en daarnaast heb ik dit weekend de missie om Xenoblade Chronicles: Definitive Edition uit te spelen. Komende week hoor je of dat gelukt is!

Robin

Ik ben dit weekend vrij druk, maar hoop wel tijd te maken voor meer Coromon of de laatste paar hoofdstukken van Triangle Strategy. Vandaag haal ik ook mijn Nintendo Switch Sports exemplaar samen met mijn vriendin. Dus dat wordt weer een sportieve bezigheid!

Als twee druppels water met Pokémon, toch Robin?

Jeroen

Ik leg de laatste hand aan Star Wars: The Force Unleashed. Die heb ik jaren geleden uitgespeeld op de Xbox 360, maar de Switch-versie is gebaseerd op de release op de Wii, en die is anders. Daarnaast wil ik ook nog op zoek naar Nintendo Switch Sports, ik was ten tijde van Wii Sports helemaal gek op bowlen, dus ik wil even kijken of dat op de Switch net zo leuk is. Voor mijn verzameling blijf ik ook altijd op zoek naar interessante titels, en daardoor kocht ik laatst een mooie versie van Cruel King and the Great Hero. Wat een toffe grafische stijl!

Mitch

Mijn weekendje Wenen staat voor de deur en in het vliegtuig ga ik lekker verder met Kirby en de Vergeten Wereld. De eindbaas(?) is reeds verslagen, maar de game is zo leuk dat ik voor de 100% completion wil gaan. Samen met de postgame levels zit er zo toch verrassend wat uitdaging in het spel. Kirby zou stiekem wel eens op mijn GOTY-lijstje kunnen komen. Dit is de beste 3D-platformer sinds Mario Odyssey!

Laten we hopen dat The Force met Jeroen is, dit weekend.

Kitty

Ik mag me dit weekend onderdompelen in de weelde van een stevige existentialistische crisis met The Stanley Parable: Ultra Deluxe. Dit verhalende kunstwerkje vol zwartgallige humor speelde ik in 2013 al op Steam, maar nu is er een nieuwe en verbeterde versie op de Nintendo Switch. De rest vertel ik binnenkort in mijn review!

Evelyne

Dit weekend ga ik er lekker op uit! Zaterdag loop ik rond als Zelda op Heroes Made in Asia. Ik heb gehoord dat Nintendo een stand heeft waar je de nieuwe Nintendo Switch Sports kan spelen, waar ik zeker gebruik van ga maken. Wie weet overtuigt het me wel om het spel toch te kopen. Of het lekker gaat sporten met een jurk aan is bijzaak. Verder heb ik nog een rematch op de planning staan in Pokémon Unite met wat mensen die ik ook zal zien op de conventie. Ten slotte is ook de enige echte Jason Paige (de zanger van het eerste Pokémon themalied) aanwezig die gaat optreden geven wat ik zeker ga opnemen…

Evelyne hoort dit weekend de zanger van de originele Pokémon Theme Song!

Dreon

Ik ga me dit weekend vooral bezighouden met anderen dingen dan het spelen van games, misschien dat ik tussendoor weer verder ga met het bouwen van mijn boerderij in Stardew Valley. Dit is echt één van de games waar ik nooit genoeg van kan krijgen, perfect om voor lange sessies of even tussendoor te spelen!

Ness

Ik heb gisteren de reviewcode voor Nintendo Switch Sports ontvangen, dus ik heb dit weekend mijn handen vol aan diverse (digitale) sportieve activiteiten! Het leuke hieraan is dat ik mensen om mij heen hier lekker medeplichtig van kan maken: naast de online-modus tegen vreemden, ga ik dit weekend ook online en lokaal met vrienden en familie aan de slag in dit nieuwste sportfestijn. Mijn favoriete minigame? Ik denk ik voor voetbal ga!

Ness heeft haar handen vol aan digitale sportieve activiteiten!

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Pikmin 2 tikt de 20 aan!

0

Special Pikmin 2 tikt de 20 aan!

29-04-2024

0

Mark

Veertig jaar LucasFilm Games!

1

Special Veertig jaar LucasFilm Games!

01-05-2022

10

Icelos

SEGA belooft meer nieuws over Sonic Frontiers

0

Nieuws SEGA belooft meer nieuws over Sonic Frontiers

30-04-2022

3

Erik

Discussieer met ons mee! 8

ageQned

30 apr 22 om 12:41

#4738‍

1090 XP | 187 comments

Asphalt 9 Legends, Nintendo Switch Sports,  Bugsnax en Parkasaurus.

Apenknul

30 apr 22 om 12:45

#4739‍

3774 XP | 710 comments

Ja, nou ik heb mijn handen vol aan ballen. Bowlingballen, voetballen, volleyballen. Maar ook aan zwaarden en rackets.

Monokuma

30 apr 22 om 13:17

#4741‍

807 XP | 137 comments

Ik vermaak mij al de hele week aardig goed met Picross 2 op de Game Boy! (die ik speel op een Japanse 3DS) Sinds ik Mario's Super Picross op de SNES heb uitgespeeld wou ik de leegte van Picross vullen en ik bedacht mij dat dit de perfecte manier is! Alle puzzels zijn 30x30, maar zijn opgedeeld in stukken van 15x15 (met bijbehorende getallen) die je per stuk oplost. Het is net zo verslavend als altijd en ik betrap mijzelf er weleens op dat ik zit uit te stellen en Picross speel!

En daarbij, een deel van mijn plannen voor het weekeinde. Als ik Picross 2 heb uitgespeeld, ga ik denk eens kijken naar die Picross S-spellen waar Kitty het ooit over had.

Yosher

30 apr 22 om 21:31

#4745‍

5886 XP | 1090 comments

Grappig, ik ben zelf juist weer verder gegaan aan Mario's Super Picross. Heb Mario tot level 7 uitgespeeld en Wario tot level 6. Wordt wel pittig nu hoor, vooral bij Wario is het knap lastig omdat je niet op je fouten wordt gewezen en dan vraag je je soms echt af, wat zit die fout nu?!

Maar ik kom er wel door. Hoop stiekem toch op meer Picross met Nintendo jasjes in de toekomst. Yoshi is in het verleden wel vaker geassocieerd met puzzel games, dus ik zou er wel wat in zien om hem die rol hier ook te geven. 

Selan

30 apr 22 om 16:13

#4742‍

2655 XP | 485 comments

Nintendo Switch Sports voornamelijk! Gezellig en ouderwets leuk om samen te spelen met wat vrienden. Daarnaast af en toe Monster Hunter en Smash

Jerone

30 apr 22 om 16:15

#4743‍

473 XP | 66 comments

Switch Sports ❤️

oldman86

1 mei 22 om 12:15

#4750‍

1161 XP | 217 comments

Farm together op de ps4 en Batman telltale games allebij platina halen

Jeroen

1 mei 22 om 22:04

#4757‍

1005 XP | 152 comments

Ik heb (de recensie van) Force Unleashed afgerond, dus nu is het tijd voor iets anders. Ik zit te denken aan Xenoblade Chronicles 😁