Wat speel je dit weekend? [7 september] 

  • Nieuws

  • 7 sep 24 om 09:40

  • Erik

  • 3

Tijd voor het weekend! Net als afgelopen week, zijn wij weer heel benieuwd naar wat je dit weekend allemaal speelt!

Maar eerst:

Dit gebeurde er afgelopen week

Oei, vandaag kreeg de Nederlandse game-industrie direct en indirect toch wat klappen te verduren. Allereerst kwam begin deze week het nieuws dat bijna per direct Game Mania al haar fysieke winkels sluit (ook in België). Daarnaast kwam ook nog eens naar buiten dat Dutch Game Garden haar financiën niet rond krijgt – en dus ook moest stoppen. Laatstgenoemde was als een spin in het web voor de Nederlandse ontwikkelaars. En dat in een jaar waar de game-industrie toch al flink aan het krimpen is.

Was er ook wat leuks verder? Nou, allereerst begon het weer te zoemen in spelletjesland. Nu Nintendo haar geplande Directs al gehad heeft, vieren Nintendo Switch 2-geruchten hoogtij. En inderdaad, verschillende analisten hebben gehoord dat er wat in het verschiet ligt rondom die console deze maand. Ook dook het gerucht op dat ‘ie backwards compatible is (iets dat onze geruchtenvreter Robin ook al meermaals gehoord heeft). Ik ben benieuwd wat er gaat gebeuren.

Voor nu een heel fijn weekend allemaal. Vergeet je niet je gameplannen door te geven?

Opvallende releases:

Good-Feel’s Bakeru verscheen deze week op de Nintendo Switch

Wat speel je dit weekend?

Dan is het nu tijd voor jullie speelplannen! Met welke games houd jij je dit weekend bezig? De N1-UP-redactie trapt af!

Erik

Afgelopen weekend was ik helemaal in de ban van Ace Attorney Investigations Collection (sorry, om embargo-redenen kon ik dat nog niet zeggen), en dit weekend ga ik daar lekker mee door. Wat een fantastische game is dit zeg, en hij wordt alleen maar leuker en leuker.

Rik

In navolging van Erik mag ik dit weekend om embargo-redenen juist niet zeggen wat ik speel! Dus ik zeg hier dan maar dat ik lekker een verlate zomervakantie vier na een zomer vol tentamens (die ik overigens wel allemaal in the pocket heb 😎). En misschien ga ik toch ook even de eShop in om Ace Attorney Investigations Collection te fixen. Daar keek ik namelijk ook erg naar uit. Maar dat hangt stiekem af van mijn vorderingen in die game waar ik dus nog niks over mag zeggen… hou in ieder geval N1-UP in de gaten voor mijn review… ooit… fijn weekend!

Jullie hebben allemaal braaf de nieuwe Ace Attorney gehaald, toch?

Dreon

Dit weekend wordt een druk (game)weekend voor mij. Ik ben uiteraard nog steeds bezig met Octopath Traveler II, ik sta inmiddels wel op het punt om wat chapters uit te spelen van enkele personages. Maar, is dat wel het einde? Verder heb ik een game gekregen waar ik nog niet al te veel over kan vertellen, dus binnenkort hoor je meer!

Robin

Afgelopen week heb ik Famicom Detective Club: The Missing Heir uitgespeeld. Heel tof verhaal en presentatie, maar qua besturing voelt het erg verouderd. Zelfs sommige elementen waren een beetje frustrerend te noemen. Wel ga ik verder met The Girl Who Stands Behind en Emio – The Smiling Man. Voordat ik dat doe, ben ik bezig met Link’s Awakening op de Nintendo Switch. Toch eindelijk deze titel na 5 jaar uitspelen. En ja World of Warcraft komt er ook hier en daar tussendoor bij ;).

Robin bereid zich alvast voor op Echoes of Wisdom.

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Caravan SandWitch, programmeren met de Franse slag

0

Review Caravan SandWitch, programmeren met de Franse slag

16-09-2024

1

Rik

two point museum highlight

1

Hands-on Two Point Museum - Hopelijk naar de Switch

07-09-2024

1

Kitty

Hoofdafbeelding bij Maker Trails in the Sky-remake verrast door onthulling tijdens Direct

3

Nieuws Makers Trails in the Sky-remake verrast door onthulling tijdens Direct

07-09-2024

3

Erik

Discussieer met ons mee! 3

rob1N

7 sep 24 om 12:33

#14344‍

5892 XP | 1137 comments

Weinig 'plannen' om te gamen hier... Ik heb Mario Wonder 100% gecleared afgelopen dagen. Nu heb ik niet veel nieuws of boeiends meer te spelen. Ik wacht nog steeds op Metroid Prime 4, maar dat duurt en duurt maar. Ik denk dat als ie dual release wordt, ik hem lekker op de nieuwe console aanschaf. 

Fl@ppy

7 sep 24 om 12:52

#14345‍

3254 XP | 632 comments

Omdat mijn vrouw haar laptop nu voor werk moest gebruiken heb ik er zelf een aan moeten schaffen. Gelijk maar een iets betere aangeschaft zodat ik wat games op Steam kan spelen. Ben begonnen met Tales of Arise. En tevens heb ik mijn 3DS weer eens aangedaan en met Phantom Hourglass begonnen. Nog steeds een goed spel na al die jaren.

Apenknul

7 sep 24 om 16:01

#14346‍

4086 XP | 769 comments

Ik ben bezig met Emio - The Smiling Man. Ben nog bij hoofstuk 4, maar dit verhaal boeit me wel enorm.