Waarom monsters 'monsties' heten in Monster Hunter Stories

  • Nieuws

  • 20 sep 21 om 17:05

  • Rik

  • 0

In de spin-off Monster Hunter Stories komen dezelfde monsters voor als in de hoofdserie, toch heten de wezens plots ‘monsties’. Een recent interview met het Engelse vertaalteam verklaart de verandering.

De term vond zijn oorsprong niet in het eerder dit jaar verschenen Monster Hunter Stories 2, of zelfs in de originele Monster Hunter Stories voor de 3DS. We moeten helemaal terug gaan naar het Design Document (het ‘logboek’ dat het idee voor een nieuwe game samenvat voordat de echte ontwikkeling van start gaat) om de term ‘Monsties’ voor het eerst tegen te komen. Om overzeese collega’s een idee te geven waar in Japan aan gewerkt werd, vertaalde het lokalisatie-team het Design Document voor wat later Monster Hunter Stories zou worden. Vertaler Joseph Detwiler zei hierover:

Het Japanse woord voor ‘Monstie’ is ‘Otomon’. Dit is een combinatie van de woorden ‘Otomo’, wat ‘metgezel’ betekent, en ‘Monsutā’, wat ‘monster’ betekent. Net zoals het een mix van twee woorden is het het Japans, wilden we trouw blijven aan het bronmateriaal. Daarom maakten wij de combinatie van de termen ‘monster’ en ‘bestie’. Die term bleef hangen.

Dat de term ‘monstie’ net als Monster Hunter Stories een stuk kindvriendelijker is dan de normale Monster Hunter games kwam goed uit.

Dit is een goed voorbeeld van hoe lokaliseren meer is dan alleen het vertalen van een game naar een andere taal. In sommige gevallen kan de tekst letterlijk vertaald worden, maar in de meeste gevallen moet er gekeken worden hoe de onderliggende boodschap het best overgebracht kan worden.

Monster Hunter Stories kwam uit op 9 juli 2021 en kreeg van Erik een 7,8 in onze review.

Bron:

Like dit bericht:

Recente artikelen

stitch. – Handwerk wordt puzzelwerk

0

Review stitch. - Handwerk wordt puzzelwerk

03-05-2024

3

Dennis

Nintendo Switch (OLED-model) duikt op in winkel Japan

1

Media Nintendo Switch (OLED-model) duikt op in winkel Japan

20-09-2021

3

Erik

Sonic Colours Ultimate – Kleur bekennen

2

Review Sonic Colours Ultimate - Kleur bekennen

18-09-2021

4

Jeroen

Reageer als eerste!