Vloekende Shadow the Hedgehog bij oorspronkelijk concept eigen game

Het scheelde weinig of Shadow vloekte alles bij elkaar in 2005…

Shadow the Hedgehog werd geïntroduceerd in Sonic Adventure 2, voor de SEGA Dreamcast. Zijn optreden daarin was zo succesvol dat Sonic’s duistere rivaal zijn eigen videogame kreeg. In contrast met de brave blauwe egel, moest Shadow’s spel stoerder en duisterder worden. Als antiheld konden ze hem dingen laten doen, die nooit bij Sonic gingen passen. Zo werden voor het eerst third-person shooter-elementen toegevoegd, kon Shadow schieten met geweren en rondscheuren op een motorfiets.

Jason Griffith was destijds de stemacteur achter Sonic én Shadow. In een interview met GameLuster vertelde hij, dat het allemaal nog een stuk ‘volwassener’ had gekund. Oorspronkelijk werd Shadow the Hedgehog (2005) ontwikkeld met een wat oudere doelgroep in gedachte. Als deze plannen waren doorgegaan vloekte Shadow er dus continu grofgebekt op los. Griffith vertelde hierover (vertaald):

Juist, ze gingen voor een M-rating met dit spel en hadden nog niets van kantoor gehoord of ze toestemming hiervoor kregen. Dus lieten ze mij voor elke regel twee opnames opnemen en ik zweer het: bij de versie die voor de M-rating was, lieten ze me op elke regel f *** zeggen. Het was gewoon bij elke zin dat ik schreeuwde: “Sonic, geef me die verd*mde Chaos Emerald!” of zoiets. Ik had geen idee wat er aan de hand was, maar ging er gewoon in mee en had plezier. Er is ergens een harde schijf met uren aan opnames van Shadow die f*** roept tegen Tails en Sonic, enzovoorts.

Intussen heeft Jason Griffith overigens zelf nog op het interview gereageerd, via X/Twitter. Daar geeft hij aan dat zijn woorden nogal zijn veranderd en aangedikt. Hoewel Shadow’s taalgebruik zeker wat ‘kleurrijker’ was dan normaal, betrof het zeker geen uren aan opgenomen gevloek. Zijn reactie:

Vloeken ging zelfs voor een stoere egel als Shadow wat te ver…

Uiteindelijk werd besloten dat een M-rating te ver ging, voor wat eigenlijk toch een Sonic-titel was. Het vloeken van Shadow werd dus niet gebruikt, keerde nooit terug en het spel kreeg een leeftijdsbeoordeling voor tien jaar en ouder. Shadow bleef zelf echter wel terugkeren in de serie. Later dit jaar is hij onder andere te zien in Sonic X Shadow Generations en speelt ook een belangrijke rol in de speelfilm Sonic the Hedgehog 3.

Had jij een vloekende Shadow wel tof gevonden of gaat dat toch écht te ver? Laat gerust een reactie achter in de comments, maar let op: wel zonder te vloeken!

Bron: GameLuster

Like dit bericht:

Over Martijn

Martijn is verslingerd aan Nintendo-games sinds de NES. Al zijn systemen staan nog steeds aangesloten, om nog met regelmaat op te spelen. Zijn favoriete games hebben meestal een enigszins retro of nostalgische achtergrond en bevatten vaak sporen van eerdere klassiekers. Soms gaan ze als serie helemaal terug tot de jaren ’80 en ’90. Binnen genres ligt zijn voorkeur vooral bij 2D- en 3D-platformers, adventures en soms een RPG. Daarnaast tekent hij graag, zowel als hobby als professioneel.

Lees meer over Martijn

Recente artikelen

Super Nintendo World opent in Florida op 22 mei 2025

0

Nieuws Super Nintendo World opent in Florida op 22 mei 2025

17-10-2024

1

Rik

Hoofdafbeelding bij Vang Swampert in Tera Raid-event Pokémon Scarlet & Violet

0

Nieuws Vang Swampert in Tera Raid-event Pokémon Scarlet & Violet

31-05-2024

1

Erik

Corrin is de nieuwe Legendary Hero van Fire Emblem Heroes

0

Nieuws Corrin is de nieuwe Legendary Hero van Fire Emblem Heroes

31-05-2024

0

Martijn

Reageer als eerste!