Unity ontslaat 25% van haar werknemers

  • Nieuws

  • 9 jan 24 om 15:18

  • Coen

  • 1

Unity kondigt aan dat 1800 banen voor het einde van maart op het hakblok gaan.

Unity is een Deens-Amerikaans bedrijf dat de Unity game-engine ontwikkelt. Deze software wordt veel gebruikt bij het maken van bijvoorbeeld indie-games door de lage instapdrempel. Daarnaast gebruiken Nintendo en partners de software ook, denk bijvoorbeeld aan de Pokémon Diamond- en Pearl-remakes.

Na een tumultueus 2023 voor de softwareontwikkelaar heeft Unity aangekondigd dat ze “25%” van hun banen schrappen, dit komt neer op ongeveer 1800 posities die verdwijnen binnen het bedrijf. Deze informatie blijkt uit een door Unity ingediende memo eerder deze week. Volgens de memo zal de softwaregigant de grootste ontslagronde van het bedrijf rond het einde van maart afronden.

 

Unity besluit dat een vierde van hun werknemers niet meer deel is van hun eenheid.

De geschrapte banen gaan impact hebben op alle teams in elke regio en sector van het bedrijf. Unity geeft aan dat de reden van de grote ontslagronde ‘een poging is om lange termijn successen en winstgevendheid veilig te stellen voor het nieuwe jaar’. Dit is ondertussen de vierde ontslagronde sinds juli 2022 en is deel twee van het plan om het bedrijf een nieuwe richting in te sturen. Unity heeft voorheen aangegeven dat er meer veranderingen gaan plaatsvinden in de structuur van het bedrijf.

Is dit het begin van het einde voor Unity of krabbelt dit bedrijf wel weer overeind? Laat ons weten wat jij hierover denkt in de comments!

Bron: Reuters.com

Like dit bericht:

Over Coen

Sinds dat Coen als vijfjarig jochie een GameBoy in zijn schoot geworpen kreeg is het al foute boel. Sindsdien is hij niet meer weg te slaan bij Nintendo. Geef hem een platformer als Rayman of Donkey Kong en voor je je kunt omdraaien heeft hij hem al uit. Daarnaast heeft deze jongen ook nog creatieve kanten die zijn aangewakkerd door het spelen van games zoals Rayman en Pokémon. Een veelzijdige knul dus!

Lees meer over Coen

Recente artikelen

Caravan SandWitch, programmeren met de Franse slag

0

Review Caravan SandWitch, programmeren met de Franse slag

16-09-2024

1

Rik

Sony CEO spreekt over Legend of Zelda live-action-film

1

Nieuws Sony CEO spreekt over Legend of Zelda live-action-film

09-01-2024

2

Evelyne

Hoofdafbeelding bij Insiders denken dat Sea of Thieves naar PlayStation en Nintendo Switch komt

0

Nieuws Insider verwacht dat Sea of Thieves naar PlayStation en Nintendo Switch komt

09-01-2024

2

Erik

Discussieer met ons mee! 1

Paul

9 jan 24 om 15:58

#12589‍

3924 XP | 683 comments

2024 wordt het jaar van Godot!