Ubisoft zou Immortals Fenyx Rising-vervolg hebben geschrapt

  • Nieuws

  • 26 jul 23 om 01:43

  • Rik

  • 3

Hoewel de game nooit officieel is aangekondigd, zou Ubisoft intern hebben besloten om een vervolg op Immortals Fenyx Rising te annuleren. Dit meldt VGC op basis van meerdere bronnen.

De geruchten over een nieuwe Immortals Fenyx Rising gingen al langer rond. Vorig jaar maart schreef N1-UP hier al over. Uit datzelfde gerucht zou blijken dat er een nieuwe 2,5D Prince of Persia-game in de maak was. Prince of Persia: The Lost Crown komt inderdaad in januari 2024 uit op de Nintendo Switch, wat ook het gerucht over de nieuwe Immortals Fenyx Rising kracht bij zet. Volgens VGC was de nieuwe Immortals Fenyx Rising in ontwikkeling bij Ubisoft Quebec. Deze studio is naast de originele Immortals Fenyx Rising ook bekend van Assassin’s Creed: Odyssey. Naar verluidt zou het vervolg zich richten op de Polynesische mythologie in plaats van de Griekse.

Koerswijziging

Ubisoft zou het besluit tot het annuleren van de nieuwe Immortals Fenyx Rising-game hebben genomen in lijn met een nieuwe bedrijfsstrategie. Het bedrijf wil zich na tegenvallende resultaten meer gaan focussen op hun grootste IP’s. Immortals Fenyx Rising valt niet in deze categorie: hoewel de game het niet heel slecht deed, kwamen de meeste verkopen pas na prijsverlagingen. In Europa zouden de opbrengsten van het originele Immortals Fenyx Rising 70% lager hebben gelegen dan wat Assassin’s Creed Valhalla in dezelfde periode opleverde. Waarschijnlijk mag het team achter het Fenyx Rising-vervolg nu ook aan de slag met een Assassin’s Creed-game. Eerder dit jaar gaf Ubisoft aan de Assassin’s Creed-teams met 40% te vergroten door werknemers van kleinere projecten over te plaatsen.

Ubisoft wilde desgevraagd niet ingaan op de geruchten. Onze Kitty was best te spreken over het originele Immortals Fenyx Rising: zij beloonde de Switch-versie met een 8 in haar review.

Had jij een vervolg op Immortals Fenyx Rising wel zien zitten? Laat het ons weten in de comments!

Bron: VGC.com

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Nintendo-president noemt Switch 2 een

0

Nieuws Nintendo-president noemt Switch 2 een opvolger en geen nieuw concept

08-05-2024

3

Erik

Splatoon 3 krijgt Tournament Manager

0

Nieuws Splatoon 3 krijgt Tournament Manager

27-07-2023

3

Rik

F-Zero GX: Vergeten parel die nog altijd schittert

11

Special F-Zero GX: Vergeten parel die nog altijd schittert

25-07-2023

9

Redactie

Discussieer met ons mee! 3

Martijn

26 jul 23 om 22:47

#10899‍

3599 XP | 417 comments

Dat dit spel het niet beter deed heeft Ubisoft echt aan zichzelf te danken. In aanloop naar de release was ik best geïnteresseerd in deze game. Wilde 'm eigenlijk ook best halen, maar toen dacht ik even terug aan eerdere Ubisoft releases, vooral Mario X Rabbids Kingdom Battle. Die was na een paar weken al flink afgeprijsd. Ik kon beter nog even afwachten.

Immortals Fenyx Rising verscheen rond de feestdagen. Als een spel nog vóór Sinterklaas uitkomt en dan voor de Kerst al gehalveerd is in prijs, dan doe je toch echt iets verkeerd als uitgever. Toen begon het wachten. Hoe goedkoop kon deze game worden? Het begon met 60 Euro. Toen 35 Euro. Daarna 24 Euro. Vervolgens 17 Euro. Intussen was mijn interesse in dit spel toen al wel zo'n beetje vergaan. Koop ik nog wel eens, dacht ik, maar het is er nooit meer van gekomen. Gemiste kans, want Ubisoft had mij eigenlijk al overtuigd.

Het kopen en 'm dan kort erna voor veel goedkoper vinden, is echter erg onprettig. Je kunt je dan behoorlijk bekocht voelen. Natuurlijk vind ik korting tof, maar hoe Ubisoft dat op de Nintendo Switch doet? Dat werkt toch nooit voor ze? Ubisoft leert er ook niks van, want bij Mario X Rabbids Sparks of Hope deden ze het weer. Ik sluit niet uit dat ik Immortals Fenyx Rising nog ga halen voor een lage prijs, maar eigenlijk heeft Ubisoft er op die manier niets aan. Ze verdienen niets aan zo'n productie, op deze manier.

Ik vind het jammer dat het spel dan de schuld krijgt en erop wordt afgestraft. Eerst beweerden ze dat Sparks of Hope 'beter op een nieuw systeem was verschenen, voor meer verkopen'. Nu krijgt Immortals Fenyx Rising dus geen vervolg,  maar dat het financieel tegenviel komt niet door de games. Denk dat iedereen intussen wel zo'n beetje nadenkt, voordat ze Ubisoft's spellen voor de volle prijs gaan halen bij release...

Dennis

27 jul 23 om 11:05

#10900‍

973 XP | 87 comments

Spijker op de kop, Ubisoft titels gaan zo snel in de uitverkoop dat je gek zou zijn om ze full-price te kopen. En dat is zonde, want ik vond Immortals echt een hele gave game. Storytelling was echt goed gedaan, en het vechtsysteem is interessanter dan dat van BotW. Ik had graag een vervolg gezien. Starlink is nog zo'n game die ik met best veel plezier heb gespeeld maar die na een paar weken al voor 15 euro in de budgetbak lag, mét Arwing! Zelfs een game met Mario in de hoofdrol gaat zwaar in de sale, iets wat Nintendo zelf niet gauw zou doen.

Swift

27 jul 23 om 16:34

#10906‍

196 XP | 31 comments

Oh dat zou ik wel serieus jammer vinden.

Deel 1 kocht ik tegelijk met mijn PS5. Het spel was toen net voor het eerst in de aanbieding voor 29 euro. Ik heb me er echt mee vermaakt de eerste weken dat ik de PS5 had.