Ubisoft opent Entertainment Center in 2025, volledig pretpark volgt later

  • Nieuws

  • 18 nov 21 om 23:38

  • Rik

  • 0

Dat zowel Nintendo als Pokémon deals hebben gesloten om te verschijnen in pretparken, weet de trouwe N1-UP lezer onderhand wel. Maar kennelijk heeft ook Ubisoft goed opgelet: Ze hebben aangekondigd een interactief ‘Ubisoft Entertainment Center’ te openen in 2025 en te werken aan een volledig pretpark met Ubisoft thema.

Ubisoft geeft aan dat het Ubisoft Entertainment Center dat in 2025 moet openen in het Franse Studios Occitanie Méditerranée slechts het eerste Ubisoft Entertainment Center wordt. Specifieke aankondigingen voor andere versies zijn nog niet gedaan, maar deze zijn wel in ontwikkeling. Op 40 minuten rijden van Montpellier moet een complex worden gebouwd dat onder andere een filmstudio, ‘meerdere entertainment mogelijkheden’, shops, horeca en overnachtingsmogelijkheden zal aanbieden.

Bruno Granja, de oprichter van Studios Occitanie, is blij met de samenwerking. Hij liet het volgende weten (vertaald):

Gaming is uitgegroeid tot de grootste vorm van entertainment. Het is dan ook logisch dat we een partnerschap aangaan met Frankrijks belangrijkste game uitgever om een een nieuwe immersieve ervaring te bieden die een viering is van de gaming cultuur.

Van Just Dance tot de Raving Rabbids en Assassin’s Creed, het Ubisoft Entertainment Center zal er attracties van aanbieden.

Attracties

Verdere details zijn nog niet bekend gemaakt. Het Ubisoft Entertainment Center moet meerdere immersive ervaringen bieden in volledig interactieve werelden gebaseerd op Ubisoft-merken. Ontwerpbureau Storyland Studios is ingehuurd om de Ubisoftwerelden te vertalen naar interactieve attracties. Het Belgische bedrijf Alterface zal de interactieve technologie leveren voor de attracties. Vergelijkbaar met de Power-up bands in Super Nintendo World zal de interactiviteit overkoepelend door het hele complex te vinden zijn.

Over het toekomstige Ubisoft-pretpark wordt alleen de intentie om het te bouwen genoemd. Alle details ontbreken, van de verwachte locatie tot openingsdatum. Wel ligt het voor de hand dat het park ergens in Frankrijk zal worden gebouwd: Ubisoft is immers een Frans bedrijf. Het is niet de eerste keer dat een attractie opent met een Ubisoft-thema: het Franse pretpark Futuroscope heeft al een aantal jaar een Rabbits-attractie. Deze staat los van de huidige aankondigingen maar geeft een idee wat we kunnen verwachten van het nieuwe project:

Zie jij een Assassin’s Creed-attractie wel zitten? Trek jij je roze danshemdje al aan voor de Just Dance experience? Of gruwel je juist van het idee van een Rabbits-attractie? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Ontslagronde bij Square Enix: Westerse divisies worden ‘compleet opnieuw opgebouwd’

0

Nieuws Ontslagronde bij Square Enix: Westerse divisies worden 'compleet opnieuw opgebouwd'

15-05-2024

1

Rik

Tencent investeert in Playtonic: nieuwe Yooka Laylee op komst

2

Nieuws Tencent investeert in Playtonic: nieuwe Yooka Laylee op komst

18-11-2021

0

Jeroen

Poker Club komt volgende week naar Nintendo Switch

0

Nieuws Poker Club komt volgende week naar Nintendo Switch

18-11-2021

1

Jeroen

Reageer als eerste!