Tencent investeert in Playtonic: nieuwe Yooka Laylee op komst

  • Nieuws

  • 18 nov 21 om 23:56

  • Jeroen

  • 2

Playtonic maakte in een persbericht bekend dat het Chinese techbedrijf Tencent een minderheidsbelang in het bedrijf heeft genomen.

Gavin Price, de Managing Director van Playtonic, vertelde dat door deze investering mogelijkheden ontstaan om meerdere studio’s te openen, waardoor het bedrijf logischerwijs aan meer games tegelijk kan werken. Eén van deze games zou een vervolg moeten worden op het 3D-avonturenspel Yooka Laylee. Deze kwam uit in december van 2017, en er kwam ook een vervolg: Yooka Laylee and the Impossible Lair.

Ook had Price het erover dat er meer kantoren geopend kunnen worden, dat er mogelijk een nieuw hoofdkantoor komt en dat het personeelsbestand meer dan verdubbeld zal worden. Verder zei hij nog dat ze al enige tijd spreken met Tencent over allerlei onderwerpen, maar dat hij in eerste instantie niet verwachtte dat ze interesse zouden hebben om te investeren. Uiteindelijk is dat dus wel gebeurd, waardoor de kans groot is dat we Yooka Laylee vaker gaan zien. Bovendien gaat Playtonic waarschijnlijk één of meerdere studio’s overnemen, waardoor ze vrij snel de kennis en mogelijkheden in huis hebben op stappen vooruit te zetten.

Voorlopig is het verder speculeren over wat de studio verder van plan is met nieuwe titels, of het doen herleven van oude franchises, maar er gaat in ieder geval wat gebeuren bij Playtonic.

Heb jij één of meerdere Yooka Laylee games gespeeld, en ben je benieuwd naar een eventueel vervolg? Laat het ons weten in de reacties!

Bron: Gamesindustry.biz

Like dit bericht:

Over Jeroen

Jeroen speelde op zijn eerste spelcomputer in 1988, en schrijft sinds 1999 over videogames. Trots bezitter van te veel videogames, speelt praktisch alles en is altijd wakker te maken voor een rondje Mario Kart.

Lees meer over Jeroen

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Nintendo-president noemt Switch 2 een

0

Nieuws Nintendo-president noemt Switch 2 een opvolger en geen nieuw concept

08-05-2024

3

Erik

Pokémon Smartphone-ringen beschikbaar op My Nintendo

0

Nieuws Pokémon Smartphone-ringen beschikbaar op My Nintendo

19-11-2021

0

Rik

Ubisoft opent Entertainment Center in 2025, volledig pretpark volgt later

0

Nieuws Ubisoft opent Entertainment Center in 2025, volledig pretpark volgt later

18-11-2021

0

Rik

Discussieer met ons mee! 2

dw4smash

20 nov 21 om 12:44

#2584‍

475 XP | 92 comments

Een nieuwe yooka laylee zie ik wel zitten. Graag wel iets beter en groter dan het 1e deel

Rik

20 nov 21 om 22:54

#2598‍

4726 XP | 671 comments

Ik weet niet of we nou zo blij moeten worden van Tencents investering in het bedrijf, of een enorme uitbouw. De kracht van Playtonic zat hem nu juist in het feit dat het oude Rare kernteam weer Rare-achtige games maakte, andere studios opkopen kan dat verwateren.

Desalniettemin hebben ze best wat sympathie-puntjes opgebouwd, dus ik gun het ze van harte dat ze nu 'de volgende stap' kunnen maken. Ben benieuwd.