Tweede Super Mario-film officieel in productie en verschijnt in 2026

  • Nieuws

  • 10 mrt 24 om 14:56

  • Rik

  • 8

Nintendo en Illumination kondigen officieel de komst van een tweede Super Mario-animatiefilm aan.

De film moet op 3 april 2026 in de bioscoop verschijnen, laten de bedrijven weten tijdens Mario Day. Hoewel de film nog niet bevestigd is als de directe verhaaltechnische opvolger van The Super Mario Bros. Movie, wordt dit wel de tweede film in hetzelfde universum.

Net als bij de originele Super Mario Bros. Movie zullen Mario-bedenker Shigeru Miyamoto (Nintendo) en Chris Meledandri (Illumination) de rol van producenten op zich nemen. De regie ligt in handen van twee regisseurs: Aaron Horvath en Michael Jelenic. Het script valt onder de verantwoordelijkheid van Matthew Fogel.

The Super Mario Movie commercial

Nintendo & Illumination brachten gezamenlijk het volgende persbericht naar buiten (vertaald):

Illumination (hoofdkantoor: Santa Monica, CA, VS; oprichter en CEO: Chris Meledandri) en Nintendo Co. (HOOFDKANTOOR: Kyoto, Minami-ku, Japan; Representative Director en President: Shuntaro Furukawa, hierna “Nintendo”) hebben vandaag aangekondigd dat ze een nieuwe animatiefilm produceren gebaseerd op de wereld van Super Mario Bros.

Deze nieuwe animatiefilm gebaseerd op de wereld van Super Mario Bros. staat gepland voor een release op 3 april 2026 in de VS en een groot aantal andere markten wereldwijd, met een release in de loop van april voor resterende markten.

De film wordt geproduceerd door Chris Meledandri, oprichter en CEO van Illumination en Shigeru Miyamoto, Representative Director, Fellow of Nintendo, geregisseerd door Aaron Horvath en Michael Jelenic en geschreven door Matthew Fogel. De film wordt medegefinancierd door Universal Pictures en Nintendo en wereldwijd gedistribueerd door Universal Pictures.

Door nauw betrokken te raken bij de productie van de film, met als doel een glimlach op ieders gezicht te toveren door middel van entertainment, zal Nintendo zich blijven inspannen om uniek entertainment te produceren en dit aan zoveel mogelijk mensen te leveren.

Illumination is verheugd om de samenwerking met Nintendo voort te zetten en de kenmerkende mix van plezier en ontdekking naar een wereldwijd publiek van alle leeftijden te brengen, zodat zij zich kunnen verbinden met de geliefde personages en verhalen van een van ’s werelds populairste franchises.

Het is geen grote verrassing dat er een vervolg op The Super Mario Bros. Movie komt: de film was de meest succesvolle film gebaseerd op een videogame aller tijden. Ook in Nederland brak de film records. Meerdere (Engelstalige) stemacteurs hintten eveneens naar een tweede deel voor de succesvolle Mario-film: Chris Pratt (Mario) en Jack Black (Bowser) hadden het al eerder over ‘The Super Mario Bros Movie 2’.

De tweede Super Mario Bros.-film staat gepland voor een release in april 2026.

Kijk jij uit naar de tweede Super Mario Bros. Movie? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Super Mario Bros. 2: Al 35 jaar een geweldig zwart schaap

1

Nieuws Super Mario Bros. 2: Al 35 jaar een geweldig zwart schaap

28-04-2024

1

Martijn

Paper Mario: The Thousand-Year Door komt uit in mei

3

Nieuws Paper Mario: The Thousand-Year Door komt uit in mei

10-03-2024

5

Rik

De beste Super Mario-games aller tijden

19

Special De beste Super Mario-games aller tijden

10-03-2024

8

Redactie

Discussieer met ons mee! 8

N2up

10 mrt 24 om 15:49

#13291‍

1414 XP | 276 comments

Was te verwachten, maar nog steeds leuk om officieel bevestiging te hebben

Fl@ppy

10 mrt 24 om 16:14

#13293‍

2786 XP | 539 comments

Om heel eerlijk te zijn heb ik de eerste nog steeds niet gezien. Zal vast wel een keer gebeuren als hij op netflix of disney komt, maar heb er geen enorme behoefte aan. 

Yosher

10 mrt 24 om 16:39

#13294‍

5886 XP | 1090 comments

Voorspelbaar inderdaad dat deze er zou komen maar ik ben er sowieso wel blij mee. Voor degene die de eerste film tot na de credits hebben gezien weten wel waarom.

Apenknul

10 mrt 24 om 23:21

#13299‍

3774 XP | 710 comments

Haha, zekers te weten!

Characters die ik hoop te zien zijn:

  • Birdo
  • Wario
  • Waluigi
  • Wart
  • Mouser

En misschien dat King Bob-omb wat meer speeltijd kan krijgen.

Yosher

10 mrt 24 om 23:58

#13300‍

5886 XP | 1090 comments

Zou zomaar kunnen dat deze om Wart gaat draaien. Ze hadden Foreman Spike ook al terug gebracht voor de eerste film, dus zal Wart, inclusief Birdo en Mouser, eventueel kunnen verschijnen hier. Dat zal Wario en Waluigi dan wel minder kans geven, maar je weet maar nooit!

King Bob-Omb zou wel tof zijn ja, maar ik vermoed dat het voor hem hoogstens zoiets wordt zoals de pinguin koning van de eerste film met hoeveel hij zal verschijnen. Als dat al.

reporterdavid

10 mrt 24 om 20:45

#13298‍

1196 XP | 238 comments

Hm dit was een "hype"film. na een tijdje (mede door barbie en oppenheimer) hoorde je er niets meer over. nah. ik hoop trouwens dat ze de leukste stukjes niet te veel spoilen in reclamefilmpjes. dan ken je t plot wellicht wel een beetje... 

Rogeroz

11 mrt 24 om 08:29

#13303‍

476 XP | 94 comments

De eerste film was een succes. Nu kan het melken beginnen!

Apenknul

12 mrt 24 om 14:47

#13313‍

3774 XP | 710 comments

Je klinkt nu best negatief met dat "melken", als ik eerlijk ben.

Ik ben eigenlijk juist wel blij dat ze met hun IP's een andere kant op gaan, dan alleen gaming. Met films kan je ook veel mensen aanspreken.