Trailer en releasedatum voor Double Dragon Gaiden: Rise of the Dragons

Binnenkort zijn Billy en Jimmy Lee terug voor meer vechtactie, in Double Dragon Gaiden: Rise of the Dragons!

 

Het Beat ‘em up-genre was vooral populair in de jaren ’90, maar lijkt haast terug te zijn. De afgelopen jaren kwamen al nieuwe games uit van Streets of Rage, Teenage Mutant Ninja Turtles, River City en meer jaren ’90 geïnspireerde vechtgames. Double Dragon was ook zo’n populaire serie in het genre, die volgens uitgever Modus Games en ontwikkelaar Secret Base Games wel een nieuw deel kan gebruiken. Zij werken aan Double Dragon Gaiden: Rise of the Dragons, waarvoor vandaag een nieuwe trailer is vrijgegeven. Je kunt deze hier bekijken.

De nieuwe trailer maakt ook de lanceerdatum bekend!

Het betreft een nieuwe Double Dragon-game in een moderne pixel-stijl, geïnspireerd door de eerdere games in de serie. In het alternatieve jaar 199X is New York ingenomen door criminele bendes. Het is weer aan Billy en Jimmy om de straten van de stad schoon te vegen. Er zijn dertien speelbare personages, waaronder Marian en Uncle Matin. Zij hebben allemaal hun eigen speelstijl en vaardigheden om daadkrachtig met het gevaarlijke straattuig af te rekenen. Je kunt lokaal met twee spelers tegelijk knokken, maar er is ook een online coöp-modus gepland voor na de lancering van deze game.

Double Dragon Gaiden: Rise of the Dragons staat gepland voor 27 juli 2023, onder andere voor de Nintendo Switch. Zie jij een nieuwe Double Dragon wel zitten? Gooi of tik gerust een reactie in de comments!

Als bonus, de eerdere introductietrailer van deze game.

Like dit bericht:

Over Martijn

Martijn is verslingerd aan Nintendo-games sinds de NES. Al zijn systemen staan nog steeds aangesloten, om nog met regelmaat op te spelen. Zijn favoriete games hebben meestal een enigszins retro of nostalgische achtergrond en bevatten vaak sporen van eerdere klassiekers. Soms gaan ze als serie helemaal terug tot de jaren ’80 en ’90. Binnen genres ligt zijn voorkeur vooral bij 2D- en 3D-platformers, adventures en soms een RPG. Daarnaast tekent hij graag, zowel als hobby als professioneel.

Lees meer over Martijn

Recente artikelen

Limited Run Games houdt op 20 juni ‘LRG3 2024’

0

Nieuws Limited Run Games houdt op 20 juni 'LRG3 2024'

12-06-2024

1

Rik

Crowdfundingscampagne online voor boek over Satoru Iwata

1

Nieuws Crowdfundingscampagne online voor boek over Satoru Iwata

31-05-2023

3

Thijmen

Nintendo sluit eShop in Rusland

0

Nieuws Nintendo sluit eShop in Rusland

31-05-2023

3

Rik

Reageer als eerste!