Nintendo sluit eShop in Rusland

  • Nieuws

  • 31 mei 23 om 16:21

  • Rik

  • 0

In een email naar uitgevers laat Nintendo of Europe weten dat ze de Nintendo eShop ‘effectief zullen sluiten’ in Rusland. Alle activiteiten van het Russische dochterbedrijf van The Big N worden ‘afgebouwd’.

Nintendo hanteert hierbij hetzelfde beleid als bij de wereldwijde eShop-sluiting op de Wii U & 3DS: reeds gekochte titels blijven voorlopig beschikbaar voor Russische consumenten. Het aanschaffen van nieuwe content of het gebruiken van download-codes is vanaf vandaag (31 mei 2023) echter niet meer mogelijk. Nintendo noemt ‘de economische vooruitzichten’ ten aanzien van de Russische markt als reden voor het besluit. De Russisch-Oekraïense oorlog wordt specifiek niet genoemd in het bericht. Dit is in lijn met Nintendo’s beleid om zich doorgaans niet in politieke of ideologische kwesties te mengen. Toch lijken de Westerse sancties tegen de Russische Federatie de daadwerkelijke oorzaak te zijn van het stopzetten van Nintendo Rusland. Eerder stopte Nintendo al met het verschepen van fysieke Nintendo-spellen naar Rusland omdat de betalingsprovider geen betalingen in Russische Roebels meer kon verwerken.

Als gevolg van de economische vooruitzichten heeft Nintendo of Europe besloten de activiteiten van zijn Russische dochteronderneming te staken. Als blijk van ons streven om eerdere verplichtingen aan onze klanten op de Russische markt na te komen, zal de Russische versie van de Nintendo eShop een beperkte service bieden.

Vanaf 31 mei 2023, en voor de nabije toekomst, zullen Russische klanten met een bestaand Nintendo-account eerder gekochte digitale content opnieuw kunnen downloaden. Het zal niet mogelijk zijn om nieuwe aankopen te doen of downloadcodes te gebruiken binnen de Nintendo eShop in Rusland.

nintendoeshop

Ten slotte laat Nintendo weten dat het de betalingsgegevens zoals Credit Card-informatie en gelinkte Paypal-accounts zal verwijderen in verband met  de veiligheid.

Hoewel Nintendo zich niet expliciet uitspreekt in het conflict, is dit niet de eerste keer dat Nintendo hun plannen wijzigt ten gevolge van de Russisch-Oekraïense oorlog. De oorlogsgame Advance Wars 1 + 2 Re-Boot Camp werd voor onbepaalde tijd uitgesteld vanwege het conflict. Advance Wars kwam uiteindelijk 21 april 2023 alsnog uit voor de Nintendo Switch.

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

bank stream koopa cafe

1

Livestream Kom chillen tijdens de N1-UP Bankstream

25-06-2024

1

Mitch

Trailer en releasedatum voor Double Dragon Gaiden: Rise of the Dragons

0

Media Trailer en releasedatum voor Double Dragon Gaiden: Rise of the Dragons

31-05-2023

3

Martijn

Meer Mario Kart 8 Deluxe DLC-banen volgen “binnenkort”

4

Nieuws Meer Mario Kart 8 Deluxe DLC-banen volgen "binnenkort"

31-05-2023

5

Erik

Reageer als eerste!