Tokyo Game Show in 2022 definitief weer fysiek evenement

  • Nieuws

  • 28 feb 22 om 18:02

  • Rik

  • 0

De organisatie achter de Tokyo Game Show heeft bevestigd dat het evenement dit jaar weer fysiek door kan gaan. De afgelopen jaren moest de organisatie uitwijken naar een (deels) digitaal alternatief vanwege de Covid-19-pandemie. Dit jaar zijn zowel professionals als geïnteresseerden weer welkom op de beursvloer.

Vlak na afloop van de 2021-editie konden we al melden dat de TGS 2022 gehouden zou worden van 15 tot en met 18 september 2022. Ook toen gaf de organisatie aan dat ze de Makuhari Messe gereserveerd hadden in de hoop op een fysieke beurs. Maar vanwege de situatie rond de pandemie kon daar toen nog geen uitsluitsel over gegeven worden. TGS heeft dat vertrouwen nu wel. De eerste twee dagen van de beurs zijn exclusief voor professionals, de laatste twee dagen is iedereen welkom. Vorig jaar mochten vertegenwoordigers van de industrie ook al aanwezig zijn op de beursvloer en werd er voor andere geïnteresseerden een digitaal evenement opgezet. Toch lieten verschillende bedrijven wegens de pandemie verstek gaan.

TGS keert terug naar de pre-corona-opzet.

Nothing Stops Gaming

Het thema van TGS 2022 is het toepasselijke ‘Nothing Stops Gaming’. De organisatie legt de keuze als volgt uit (vertaald):

De afgelopen twee jaar verdwenen verschillende leuke evenementen uit ons dagelijkse leven, maar games waren nog steeds een lichtpuntje van onze dagen. Games zullen de dagen van iedereen lichter blijven maken, voor nu en altijd – het thema van dit jaar impliceert zo’n sterke vastberadenheid.

Heb je zelf geen plannen om in september richting Tokio af te reizen? Er is dit jaar ook een VR-beursvloer ingepland voor de thuisblijvers. Ook is het bevestigd dat er meerdere gratis demo’s online komen ter ere van de TGS. TGS zal (logischerwijs) in het Japans gehouden worden. De TGS-livestreams hebben echter live tolken die de teksten naar het Engels zullen vertalen.

TGS heeft vaak nieuwe aankondigingen op JRPG-gebied. Kijk jij hier naar uit? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Gematsu

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Dead By Daylight kondigt nieuwe cross-overs aan

0

Nieuws Dead By Daylight kondigt nieuwe cross-overs aan

15-05-2024

1

Coen

Terugkijken – N1-Podcast Live

0

Livestream Terugkijken - N1-Podcast Live

28-02-2022

3

Mitch

Pokémon Presents ging stilletjes live door “wereldwijde gebeurtenissen”

1

Nieuws Pokémon Presents ging stilletjes live door "wereldwijde gebeurtenissen"

28-02-2022

1

Erik

Reageer als eerste!