Pokémon Presents ging stilletjes live door "wereldwijde gebeurtenissen"

  • Nieuws

  • 28 feb 22 om 09:47

  • Erik

  • 1

De Pokémon Presents van 27 februari was in eerste instantie niet aangekondigd voor Europa en Noord-Amerika. The Pokémon Company legt uit dat dit komt door “impactvolle wereldwijde gebeurtenissen”.

In een statement zegt The Pokémon Company dat de presentatie, die onder andere Pokémon Scarlet en Violet aankondigde, echter niet uitgesteld kon worden. Daarom besloten ze hem stilletjes live te zetten op westerse kanalen.

Ze schrijven het volgende (vertaald):

“We willen rekening houden met de impactvolle wereldwijde gebeurtenissen die nu optreden en de mensen die dit treft. Het was niet mogelijk om de al ingeplande Pokémon Presents uit te stellen. Uit respect naar onze spelers over de hele wereld, besloten we om de promotie van het evenement significant te verminderen, en tegelijkerijd fans de optie te geven om te kijken als ze hiervoor kiezen.”

Hoewel ze het niet specifiek zeggen, is het is aannemelijk dat The Pokémon Company doelt op de oorlog tussen Oekraïne en Rusland die op dit moment gaande is. De promotie was zo stilletjes, dat wij er gisteren onze vraagtekens bij stelden of de presentatie überhaupt wel door zou gaan. Joe Merrick, de man achter Serebii, sprak van een “ongekend scenario”.

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Super Mario Bros. 2: Al 35 jaar een geweldig zwart schaap

1

Nieuws Super Mario Bros. 2: Al 35 jaar een geweldig zwart schaap

28-04-2024

1

Martijn

Tokyo Game Show in 2022 definitief weer fysiek evenement

0

Nieuws Tokyo Game Show in 2022 definitief weer fysiek evenement

28-02-2022

2

Rik

Poll: Welke starter in Pokémon Scarlet en Violet kies jij?

4

Poll Poll: Welke starter in Pokémon Scarlet en Violet kies jij?

28-02-2022

4

Erik

Discussieer met ons mee! 1

Yosher

28 feb 22 om 13:20

#3890‍

5886 XP | 1090 comments

TPC die iets niet uit kan stellen? Hmm, dat klinkt bekend..........

Maar wel respect verder hoor.