The Pokémon Company overwoog meer pratende Pokémon in de anime

  • Nieuws

  • 31 dec 23 om 11:00

  • Mark

  • 0

Naast Meowth nog meer pratende Pokémon? Het was ooit een bespreekbaar punt tijdens het maken van de anime. 

In een recent interview met Famitsu bespreekt Tsunekazu Ishihara, de directeur van The Pokémon Company, de film Detective Pikachu. Tijdens dit gesprek wordt (Detective) Pikachu neergezet als een man op middelbare leeftijd. Via deze weg komt het gesprek uit op andere pratende Pokémon. Er werd gedacht om naast Meowth andere Pokémon te laten praten in de anime. Om meer diepte aan de communicatie te geven verkenden de makers dit idee. Uiteindelijk bleek het niet goed te werken en zijn ze met het idee gestopt.

De details van het gesprek kun je hieronder lezen (vertaald van Nintendo Everything):

Inderdaad, een pratende Pikachu met het hart van een man van middelbare leeftijd is iets wat je nergens anders ziet!

Ishihara: In het begin dachten we “We kunnen Pikachu niet laten praten als een mens”. Ikue Otani, die al heel lang Pikachu’s stemactrice is in de tv-anime, zet een geweldige prestatie neer met alleen maar geluidjes. Er was echter een tijd dat we de mogelijkheid overwogen dat er in de toekomst, naast Meowth, nog andere Pokémon zouden kunnen zijn die menselijke talen spreken.

Echt waar?!

Ishihara: Om de communicatie meer diepgang te geven, vonden we taal toch wel belangrijk, dus we hebben een proces van vallen en opstaan doorlopen. Uiteindelijk besloten we te stoppen en de zaak opzij te leggen, maar we bleven nadenken over manieren waarop we dit konden doen. Pikachu het hart van een man van middelbare leeftijd geven was een gek idee, maar we voelden ook de mogelijkheden. Na verschillende ervaringen in een later stadium, kwamen we uiteindelijk uit bij Detective Pikachu.

Hiroyuki Jinnai, schrijver van Detective Pikachu Returns: We denken dat hij uiteindelijk goed is ontvangen en het proces waarin wij als makers het personage van deze Pikachu hebben vormgegeven, heeft er ook voor gezorgd dat we hem steeds leuker gingen vinden.

In welke Pokémon zie jij een goede gesprekspartner?

Pokémon als Gengar, Snorlax of Incineroar waren voor mij een leuke toevoeging geweest als deze konden praten. En problemen met Charizard of Farfech’d hadden makkelijker opgelost kunnen worden als ze gewoon konden vertellen waar ze moeite mee hadden. Welke Pokémon zou jij graag horen praten?

Bron: Famitsu, via Nintendo Everything

Like dit bericht:

Over Mark

Sinds dat er een NES in huis werd gehaald, heeft er altijd een Nintendo console in de woonkamer gestaan. Oudere consoles krijgen een plekje in het “museum”, waar ze nog steeds met regelmaat de aandacht krijgen die ze verdienen. Mark wordt blij van een goede platformer, action/adventure of puzzle game en draagt een warm hart toe aan games als Super Mario World 2: Yoshi's Island, Banjo Kazooie en Donkey Kong Country. Zijn guilty pleasure is Pokémon Puzzle League op de N64.

Lees meer over Mark

Recente artikelen

Hoofdafbeelding bij Dit is de openingsvideo van One Piece Odyssey op de Nintendo Switch

0

Media Dit is de openingsvideo van One Piece Odyssey op Nintendo Switch

17-05-2024

1

Erik

Nintendo onthult Japanse top Switch-downloads van 2023

0

Nieuws Nintendo onthult Japanse top Switch-downloads van 2023

31-12-2023

1

Mark

Nintendo-aandelen stijgen naar hoogste punt ooit op de laatste handelsdag van 2023

3

Nieuws Nintendo-aandelen stijgen naar hoogste punt ooit op de laatste handelsdag van 2023

31-12-2023

2

Mark

Reageer als eerste!