Nintendo onthult Japanse top Switch-downloads van 2023

  • Nieuws

  • 31 dec 23 om 11:03

  • Mark

  • 0

Nintendo heeft de meest gedownloade spellen van 2023 in Japan vrijgegeven. Op nummer 1 staat het in oktober uitgekomen spel Suika Game, dat de concurrentie heeft weggeblazen. 

Het einde van het jaar nadert en dan verschijnen overal de overzichten en lijstjes. Zo ook bij Nintendo Japan die de lijst met meest gedownloade spellen van 2023 heeft vrijgegeven. Grote titels als Zelda, Mario en Pikmin hebben plaats moeten maken voor het kleine maar populaire spel Suika Game. Iedereen had wel gedacht dat Mario en Zelda hoog zouden eindigen, maar deze spellen zijn ook fysiek in de winkel uitgebracht en Suika Game is alleen te downloaden. Het spel kost 3 euro en is daardoor veel makkelijker uit te proberen dan de grote Nintendo-spellen die 60 of 70 euro zijn.

Suika Game: Het vrolijke puzzelspelletje met het doel om een watermeloen te maken.

De top 10 bestaat uit de volgende titels:

  1. Suika Game
  2. The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom
  3. Pikmin 4
  4. Super Mario Bros. Wonder
  5. Dragon Quest Monsters: The Dark Prince (Engelse titel)
  6. Mario Kart 8 Deluxe
  7. Splatoon 3
  8. Overcooked! 2
  9. Super Mario RPG
  10. Fire Emblem Engage

Op de website van Nintendo Japan kun je het overzicht zien van de 30 meest gedownloade spellen van 2023. Je kan ook nog de overzichten zien van 2022 en 2021. Mario Kart 8 Deluxe en Overcooked! 2 gaan de afgelopen jaren goed en ook Smash Bros. Ultimate, Breath of the Wild en Minecraft hebben een vast plekje in de downloadlijst.

Zal Suika Game in 2024 weer bovenaan de lijst staan, of krijgt Tears of the Kingdom een boost? Hoe gaaf is het dat Pikmin 4 zo hoog is geëindigd? Is jouw top 10 gelijk aan de downloadlijst? Laat het weten in de reacties! 

Bron: Nintendo.co.jp

Like dit bericht:

Over Mark

Sinds dat er een NES in huis werd gehaald, heeft er altijd een Nintendo console in de woonkamer gestaan. Oudere consoles krijgen een plekje in het “museum”, waar ze nog steeds met regelmaat de aandacht krijgen die ze verdienen. Mark wordt blij van een goede platformer, action/adventure of puzzle game en draagt een warm hart toe aan games als Super Mario World 2: Yoshi's Island, Banjo Kazooie en Donkey Kong Country. Zijn guilty pleasure is Pokémon Puzzle League op de N64.

Lees meer over Mark

Recente artikelen

stitch. – Handwerk wordt puzzelwerk

0

Review stitch. - Handwerk wordt puzzelwerk

03-05-2024

3

Dennis

Soundtrack Sunday: de Ouroboros van Future Redeemed

0

Special Soundtrack Sunday: de Ouroboros van Future Redeemed

31-12-2023

1

Robin

Hoofd

0

Nieuws The Pokémon Company overwoog meer pratende Pokémon in de anime

31-12-2023

1

Mark

Reageer als eerste!