The Game Awards 2024 vindt plaats op 12 december

  • Nieuws

  • 21 aug 24 om 13:59

  • Rik

  • 0

In de nasleep van de Gamescom Opening Night Live heeft het team van Geoff Keighley de datum van The Game Awards 2024 bevestigd: op 12 december vinden ‘de oscars van de gamesindustrie’ weer plaats in Los Angeles.

The Game Awards worden, net als Gamescom ONL en Summer Game Fest, georganiseerd door de Canadese gamejournalist Geoff Keighley. De TGA-prijzen worden langzaamaan steeds meer gezien als de meest prestigieuze prijzen in de industrie. De show, die jaarlijks live online wordt uitgezonden, trekt echter vooral veel bekijks vanwege de vele World Premiers die Keighley weet te strikken. Verschillende grote games worden op The Game Awards onthuld of krijgen significante updates. Zo werden in het verleden onder andere de eerste gameplaybeelden van The Legend of Zelda: Breath of the Wild en het bestaan van de DLC-uitbreidingen voor Super Smash Bros. Ultimate getoond. Lees meer over Nintendo en The Game Awards in onze uitgebreide special.

Aangezien het de tiende editie van The Game Awards betreft zullen de TGA2024 een speciale gala-editie zijn. Wat dit precies inhoudt is nog niet bekend gemaakt. Wel kunnen geïnteresseerde fans vanaf 1 november kaartjes kopen om live aanwezig te zijn in het Peacock Theatre in Los Angeles. In aanloop naar The Game Awards kunnen fans van over de hele wereld weer stemmen op hun favoriete games in verscheidene categorieën. Samen met een aangewezen vakjury uit de industrie bepalen de fans zo wie er naar huis gaat met een TGA Game Award. Zodra de digitale stembussen open zijn, lees je dat natuurlijk op N1-UP!

Kijk jij uit naar The Game Awards… of lees jij de volgende dag wel of er nog leuke aankondigingen zijn geweest? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Demo en trailer voor Romancing SaGa 2: Revenge of the Seven

0

Nieuws Demo en trailer voor Romancing SaGa 2: Revenge of the Seven

19-09-2024

2

Rik

LEGO onthult zes Mario Kart-sets, verschijnen januari 2025

2

Nieuws LEGO onthult zes Mario Kart-sets, verschijnen januari 2025

21-08-2024

2

Evelyne

Hoofdafbeelding bij Genshin Impact komt naar Xbox, geen nieuws Switch-versie

2

Nieuws Genshin Impact komt naar Xbox, geen nieuws Switch-versie

21-08-2024

2

Erik

Reageer als eerste!